Krev v moči u dítěte

smillingangell
14. říj 2017

Ahoj. Dcera 3 roky dostala teploty (kolem 38)Plakala že ji bolí bříško. V tu dobu u starších sourozenců probíhala herpeticka angína. Malé sem pro jistotu odebrala moc a jeli jsme k dr. Na papírku vyšla v moči krev. CRP negativní. Druhý den se tedy posílala nová moč do laboratoře. Vyšly tam červené krvinky, bílé krvinky, a krev na dva křížky. Nasadily se antibiotika. Po dvou dnech se odebrala nová moč. Bílé krvinky byly pryč ale krev a červene krvinky stále přetrvávají. Teploty jsou také pryč,trvaly dva dny. Nemáte někdo zkušenosti co by se mohlo s malou dít. Jsem docela vyděšená. Doktorka mi nic kloudneho neřekla. V pondělí budou výsledky sterilní moče a uvidí se co dál.

smillingangell
autor
14. říj 2017

Ještě musím říct že dole byla malá poměrně hodně opruzena ale že by byla do krve jsem neviděla

verkaver
15. říj 2017

@smillingangell Zánět močových cest? Ale to by plakala při čůrání... bobek,držím palečky,ať je brzy vše v pořádku 🙂

sangina
17. říj 2017

je docela možné ,že se zánět přesouvá do ledvin...moje dcerka je na toto náchylná...dostali jsme silná antibiotika na deset dnu,přísný klid na lůžku..a kladla nám na srdce,že kdyby přestala čurat,dostala teplotu nebo bolesti okamžitě do nemocnice..naštěstí se z toho vždy vylízala

fallingstars
17. říj 2017

Dva dny mohou být málo. Já jsem byla v pěti letech s těžkým zánětem močáku v nemocnici, byla jsem tam týden, dostávala antibiotika a denně jsem seděla v hypermanganových koupelích (ty jsme pak musely opakovat i doma). Náchylná jsem k tomu pak ale byla vždycky.