Ahoj chci se zeptat jestli někdo neví nebo jestli nikdo neřešil situaci co mám teď já u dcery našli v moči krev.
Je jinak zdravá Nic ji nebolí ,nepálí ,neřeže ,teploty nemá ,jí ,pije, čůrá, prostě zdravé dítě….
Doktorka mi víc k tomu neřekla jenom ,že budou výsledky ve středu ,ale hezky trnu co to může být….
Myslela jsem ,že to bude zánět ledvin ,infekce apod. jenže nic z výše uvedených nemá..
@lilian2111 nene vůbec, jen se dnes odebral kontrolní vzorek moči a krev furt je… moč byla odeslána do laborky a výsledky budou ve středu víc k tomu nevím 😕
@lucajde Taky si myslím že bude nějaký problém s ledvinami. Máme bohužel bohatou zkušenost 😏
@lilian2111 aha, to mi ani neříkej 😏😒…
@lucajde bylo to před cca 50 lety. Chvíli trvalo než na to přišli, dnes jsou úplně jiné metody. Pak šla na operaci a kámen ji vydali. Dnes už samozřejmě existují určitě jiné metody. Sestra je celou dobu v pohodě, má 2 dnes již dospělé děti a teprve před cca 2 lety měla recidivu, vycurala 2 kamínky. Tenkrát byla chvíli po operaci něčím léčebná a sledována, ale byla brzo vyřazena a pak již bez sledování.
A ten výsledek krve v moči byl u pediatra v ordinaci? Dělaný přes testovací papírek?
Já jen, že synovi takhle nás pediatr našel 2x krev v moči tak jsem obvolala snad 3 nefrologie stim, že mi syna musí vyšetřit a po kompletní laborce, sonu a vyšetření mu nebylo absolutně nic. Nefrolog nám sdělil, že ty testovací proužky můžou vyjít pozitivně, když dítě před tím vypije i malinovou šťávu 🙂
Neboj,neplas. Pochopila jsem,ze to bylo nalezeno pri preventivce. Ten papirek je orientacni,za par dni budou vysledky z laborky a uvidite. My to mame se synem stejne jako @jipe . Nahodne se prislo,ze miva krev v mo ci. Nekdy ano,nekdy ne...Proste nahodne. Vetsinou ale vzdy po nemoci. Nekdy vyjde jen na tom testovacim papirku a v laborce ne. Nekdy i v laborce. Pravdepodobne to ma po manzelovi. Jsme sledovani na nefrologii,kam nosime jednou za pul roku-rok moc. Delali mu krevni testy a sono ledvin. Vse ok.
@lucajde Tak to nevim,co to bylo za test. Ale do laborky vam to pak poslali? My taky nevedeli,ze to nekdo v rodine ma. To az na te nefrologii chteli moc i po me a manzelovi. Ale tim,ze nema zadne jine priznaky,tak si myslim,ze to nic vazneho nebude. Ja byla taky samozrejme zprvu v soku. Drzim palce,at to vsechno dopadne jak nejlip muze.
@lucajde Tak uvidime opravdu co v te laborce. Ta je presnejsi a dukladnejsi. Nam se i stava ptave ze laborka to kolikrat vyvrati...Myslim,ze ta mikroskopicka hematurie neni nasledek zadne nemoci. Nekdo to tak proste ma cely zivot a nemusi se na to ani prijit. Je to fakt mikroskopicke mnozstvi a nedela to zadne potize a syn to ani nema prave v kazdem vzorku moci. Ma to vzdy nalezeno nahodne. Akorat po nemoci tedy temer v 90% pripadu to ma. A myslim,ze se to dedi po rodicich. Protoze dal se u nas nikdo nezajimal.
Takze nalez v moči prej má a kultivace bude az zitra nebo v pátek prej. Nic víc k tomu nevím.
Mam se s ní stavit zítra a ze ji dovysetri tlak … protoze pri te prohlidce si ho nenechala zmerit mala se jich proste bojí 🥴 oni na ni hned nastoupí misto toho aby ji to nejak hezky hravě rikali atd… 🥴
Crp se dělalo?