Krev v moči u 3leté dcery. Máte zkušenost?

lucajde
24. črc 2023

Ahoj chci se zeptat jestli někdo neví nebo jestli nikdo neřešil situaci co mám teď já u dcery našli v moči krev.

Je jinak zdravá Nic ji nebolí ,nepálí ,neřeže ,teploty nemá ,jí ,pije, čůrá, prostě zdravé dítě….

Doktorka mi víc k tomu neřekla jenom ,že budou výsledky ve středu ,ale hezky trnu co to může být….

Myslela jsem ,že to bude zánět ledvin ,infekce apod. jenže nic z výše uvedených nemá..

lilian2111
24. črc 2023

Crp se dělalo?

lucajde
autor
24. črc 2023

@lilian2111 nene vůbec, jen se dnes odebral kontrolní vzorek moči a krev furt je… moč byla odeslána do laborky a výsledky budou ve středu víc k tomu nevím 😕

janik01
24. črc 2023

@lucajde Sestra to měla takto v 8 letech. Žádné problémy. Nakonec ji našli ledvinový kámen.

lucajde
autor
24. črc 2023

@janik01 ach jo. Takže další vyšetření bude asi třeba….

Dcera nesnáší cizí lidi, byl to boj i teď na 3leté prohlídce ,kterou nám posunuly na záři radši😁… takže to bude zase fiasko😀😀 no co se dá dělat. A ty kameny se nějak léči ?

lilian2111
24. črc 2023

@lucajde Taky si myslím že bude nějaký problém s ledvinami. Máme bohužel bohatou zkušenost 😏

lucajde
autor
24. črc 2023

@lilian2111 aha, to mi ani neříkej 😏😒…

janik01
24. črc 2023

@lucajde bylo to před cca 50 lety. Chvíli trvalo než na to přišli, dnes jsou úplně jiné metody. Pak šla na operaci a kámen ji vydali. Dnes už samozřejmě existují určitě jiné metody. Sestra je celou dobu v pohodě, má 2 dnes již dospělé děti a teprve před cca 2 lety měla recidivu, vycurala 2 kamínky. Tenkrát byla chvíli po operaci něčím léčebná a sledována, ale byla brzo vyřazena a pak již bez sledování.

jipe
24. črc 2023

@lucajde dcera má trvale, po nemoci horší, má to zděděné po manželovi, jsou jen sledovaní na nefrologii

mardziana
24. črc 2023

A ten výsledek krve v moči byl u pediatra v ordinaci? Dělaný přes testovací papírek?
Já jen, že synovi takhle nás pediatr našel 2x krev v moči tak jsem obvolala snad 3 nefrologie stim, že mi syna musí vyšetřit a po kompletní laborce, sonu a vyšetření mu nebylo absolutně nic. Nefrolog nám sdělil, že ty testovací proužky můžou vyjít pozitivně, když dítě před tím vypije i malinovou šťávu 🙂

kristyn86
24. črc 2023

Neboj,neplas. Pochopila jsem,ze to bylo nalezeno pri preventivce. Ten papirek je orientacni,za par dni budou vysledky z laborky a uvidite. My to mame se synem stejne jako @jipe . Nahodne se prislo,ze miva krev v mo ci. Nekdy ano,nekdy ne...Proste nahodne. Vetsinou ale vzdy po nemoci. Nekdy vyjde jen na tom testovacim papirku a v laborce ne. Nekdy i v laborce. Pravdepodobne to ma po manzelovi. Jsme sledovani na nefrologii,kam nosime jednou za pul roku-rok moc. Delali mu krevni testy a sono ledvin. Vse ok.

lucajde
autor
25. črc 2023

@mardziana
@kristyn86
To asi nebyl papirkovy test. Sestře vyjelo něco jako účtenka a tam byly ty hodnoty…..ani dcera nebyla po nemoci ani nevim o tom, že by to měl někdo v rodině a měla to dedične 🥴

kristyn86
25. črc 2023

@lucajde Tak to nevim,co to bylo za test. Ale do laborky vam to pak poslali? My taky nevedeli,ze to nekdo v rodine ma. To az na te nefrologii chteli moc i po me a manzelovi. Ale tim,ze nema zadne jine priznaky,tak si myslim,ze to nic vazneho nebude. Ja byla taky samozrejme zprvu v soku. Drzim palce,at to vsechno dopadne jak nejlip muze.

lucajde
autor
25. črc 2023

@kristyn86 jojo do laborky to poslali.
Moc děkuji.
Možná teda by to měla po mě, ale nevím, kdysi sem prodělala zánět ledvin, tak jestli nemám nějaké následky.
To musí být jen po rodičích ?
No uvidíme, ale teď sem těhu a na gyndě mi neříkali, že bych měla krev v moči.

kristyn86
25. črc 2023

@lucajde Tak uvidime opravdu co v te laborce. Ta je presnejsi a dukladnejsi. Nam se i stava ptave ze laborka to kolikrat vyvrati...Myslim,ze ta mikroskopicka hematurie neni nasledek zadne nemoci. Nekdo to tak proste ma cely zivot a nemusi se na to ani prijit. Je to fakt mikroskopicke mnozstvi a nedela to zadne potize a syn to ani nema prave v kazdem vzorku moci. Ma to vzdy nalezeno nahodne. Akorat po nemoci tedy temer v 90% pripadu to ma. A myslim,ze se to dedi po rodicich. Protoze dal se u nas nikdo nezajimal.

lucajde
autor
26. črc 2023

Takze nalez v moči prej má a kultivace bude az zitra nebo v pátek prej. Nic víc k tomu nevím.

Mam se s ní stavit zítra a ze ji dovysetri tlak … protoze pri te prohlidce si ho nenechala zmerit mala se jich proste bojí 🥴 oni na ni hned nastoupí misto toho aby ji to nejak hezky hravě rikali atd… 🥴