Křeče nebo divadlo?

suezanka
27. dub 2019

Ahoj maminky, prosím o názor nebo radu, možná s tím někdo máte zkušenost. Nechci byt hysterická matka, která řeší každou ptákovinu, ale řekněme si na rovinu, každou nás znepokoji každá nepatrnost týkající se našeho prcka😊 Máme 14. měsíčního milovaného broučka. Asi před měsícem začal sám chodit, občas ještě s dopomoci, ale vesměs už dojde sám kam potřebuje. Doteď nebyl problém, přes den se pohybuje bez problémů, jde do dřepu, sedu, ťapká správně i přesto... Minulý týden jsme měli problém s bříškem, nafoukl se nám po hroznech. Bříško už je vyřešené a v pořádku, ale teď to co mě zajímá. Asi třeba třikrát za den mi udělá, že sedí třeba na zemi a najednou propne jednu nebo druhou nohu jako by v křeči a nechce vstát, kňučí. Nebo ho chovam a když ho chci postavit, skrizi nohy a nechce se postavit. Myslím si že s bříškem už by to souviset nemělo. A já nevím, jestli ho může něco bolet, něco být špatně nebo jestli na mě hraje divadlo, protože když bolelo bříško choval se, aby mu bylo líp. Případně jak dlouho to neřešit, nez zajít k doktorovi, nechci něco zanedbat a zároveň nechci hned lítat k doktorovi jako hysterka. Neřešili jste někdo něco podobného?

drakenn
27. dub 2019

Kdyby chtěl chovat, tak bude hrát divadlo s bříškem..nepřejde na nohu..
nemůže si na ni před vstanutim sedět? Jako že by ji měl odkrvenou?

bayt
27. dub 2019

@suezanka Já bych šla k doktorovi a jako hysterka se necítila.

ni_kola
27. dub 2019

@suezanka nase mala dela neco podobneho. Jenze u doktoru to jako na potvoru neudela nikdy. Mela jsem to natocene na videu, ale i tak jsem si pripadala jako hysterka. Nicmene nas detska poslala na neurologii a nic nezjistili, pry to jeste nevideli... Pry si dela libo... no nevim. Nenechala jsem se a nakonec nam napsali rhb. Takze cvicime, ale vysledky zatim nic moc...
Chci jit jeste k jinemu doktoru....
Urcite k doktoru zajdi...
Prikladam foto, je to podobne tomu, co dela vas chlapecek?

suezanka
autor
27. dub 2019

Nás to dělá jakoby naopak, na pokrčené jakoby sedí a propina tu druhou. Ještě mě dnes ale napadlo, zjistila jsem že nám roste stolička, fáze před prořezáním, tak jestli se to všechno nesešlo najednou a nedělá to proto, že ho zrovna zabolí zub, co já vím.

suezanka
autor
27. dub 2019

Přemýšlím, doufám že neudělám chybu, počkám na prořezání zoubku, to už je otázka pár dní, pokud to přestane poté dělat, je to jasné. Právě když nám rostou zoubky, chce se vždycky chovat od rána do večera, to by mohlo vysvětlovat proč se nechce nechat postavit, a to propinani na zemi by snad taky mohlo souviset s "momentálním ulevovanim" od bolesti. Jak já nemám ráda ty chvíle kdy nevím co se děje a jak mu pomoct😒