Milé maminky, mám otázku, dcerka má pod jazýčkem velmi krátkou uzdičku, tudíž se jí nedaří pořádně dát jazyk na horní patro i na rty a myslím, že celkově jí to brání ve správném vyslovování. Máte s tím některá zkušenost a případně s jejím nástřihem na orl? Děkuji za názory a připomínky.
Kamarádka ted byla na nastřižení s 4 letým klučinou, měl krátkou uzdičku, špatně vyslovoval, a jak píšete problém dát jazyk na hrní patro.Když byste zašla k pediatrovi nebo logopedovi, určo vám poví co a jak 🙂
U nás to stríhali ješte v porodnici. Za pár sekund bylo po všem a malá ani nekričela 🙂
Staršímu ji stříhali poprvé v porodnici a pak znovu asi ve čtyřech letech protože mu znovu srostla, normálně na ORL, je to otázka okamžiku 😉
synovi ustřihli v porodnici, nicméně určitě řešit. Chodíme teď kvůli tomu na logopedii, neuměl L, R, Ř protože ta uzdička potřebovala i přes ustřižení protáhnout
Nám to oznámil pan primář hned v porodnici a dal mi na výběr. Prý mu to šmikne a nebo nechá, ale to pak právě může mít časem problémy s mluvením a mohly by se mu děti ve školce smát, že šišlá atd...pamatuju si, jak jsem byla mimo 😀 bylo to jedno z prvním velkých rozhodnutí o něm - šmikli jsme.
Byli jsme střihat teď v úterý a i když jsem měla veliký strach, tak to nakonec nebylo horší než očkování -) i toho pláče bylo jen trošku -) každopádně na zprávě máme napsané, že si tři dny nemá strkat do pusinky ručičky a hračky, tak je to teď boj -)
Určitě řešit ihned! Synovec měl problém stejný, ale švagrová měla pocit, že by mu tím ublížila a nechtěla aby trpěl, tak to nechala být. Kluk, ale hrozně špatně mluvil a nakonec na nátlak okolí a logopedky šli na přepálení laserem asi v 6ti letech. Dnes je klukovi 8, chodí do první třídy a není mu absolutně rozumět co říká. Neumí vyslovovat, některá písmenka se nenaučil pořádně doteď. Ve škole jsou z něj nešťastní, logopedka to pomalu vzdává také... Kdyby šli na zákrok hned, jak lékaři doporučovali, mohli se tomuto vyhnout!
Dělají to ambulantně, je to prý i téměř bezbolestné. Spíš se pláče kvůli tomu strachu a že je to asi nepříjemné. Musí se pak také hodně s jazykem hýbat, aby uzdička zase nepřirostla.
Já jsem byla s malým nastříhávat, když měl asi 4měsíce. Bylo to za pár minut hotové a než začli, tak mu to pod jazíčkem umrtvili.
Ahoj,mému bráškovi to dělali taky myslím,že neměl rok.Už je to 20let skoro.Mámě se špatně chytal k prsu a přišla na to naše babička.Sice plakal,nechtěl papat jak ho to asi bolelo.Rozhodně na to jděte!A držím palce ať jste brzo ok!
malá se narodila v dubnu a uzdičku jí střihli hned v porodnici měla 6 dní.
U nás střihali až v 5 letech a docela mě štvalo,že to nezjistili dříve.. ☹ Nedařilo se nám kojit a myslím,že to bylo i tím..Střihali mu to na ORL,měl z toho trošku trauma-bylo to sice rychlé,ale bylo mi ho dost líto.. ☹ Takže za mne-udělat co nejdříve.. 😉
U vás řešit, co nejdříve, kvůli výslovnosti.