Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli některá nepoznáte kožní problem co ma dcera (20M) na hlavě (viz. Fotka). Nejak ji to nesvedi, nezvecuje se to. Hlavu myju tak 1x týdně. K pediatrovi jdeme za dlouho a jen s tim se mi do te čekárny plné nemocných prcku nechce, tak to zkouším zde.. děkuji za pripadnou pomoc s identifikaci problémů 🙂
Ano, seborea. Není to žádná v pravém slova smyslu nemoc. Ve velké míře to mají spíš kojenci, říká se tomu i ,,mléčná krusta". Je to jen estetický problém, časem se to přestane dělat. Moje dcera (taky světlovláska) to měla jako mimčo docela hodně, pak nic, teď to zase trochu má (18 m). Občas kousek stáhnu nehtem nebo hustým hřebínkem, jsou to takové mastné šupiny, ne strupy, pod nimi je zdravá kůže. Jsou na to i přípravky (Bioderma, Ceumed), teď tu zrovna byl na tohle dotaz... mělo by to po ošetření jimi jít pak lépe dolu nebo i vymýt.. ale ne každému to funguje (i v mém okolí), my měli ten Ceumed (v době kdy byla malá kojenec a hlavu měla fakt jak ještěrka, takové veliké šupiny) a nepomohl. I tehdy jsem to postupně stáhla nehtem.
@muhehehe taky mi nejlépe funguje nehet. děti už jsou větší a mají to stále. už jsou neposední a nechtějí mě moc dlouho nechat, takže tak průběžně 😀
Moc dekuji za pomoc při řešení problémů. Vygooglila jsem si to co jste psali a vypada to ze to je ono. Zkusila jsem na to nejaky krem a slo zo celkem dolů.. teda akorat dcera spolupracuje ze 😀
Syn, 30 mes. to už skoro nemá, postupně toho ubývalo až se to skoro pčestalo dělat, teď už jen pár flíčků
Doporučuji Ti koupit sampon Mediket plus.. je to na upravu ph hlavy.. malej to mel též a tohle teda super zabralo... olupuje ae to samo.. 2x tydne jsem umyvala hlavicku chvilku necháš pusobit.. zeskrab nepomohl vratilo se mu to..
není to seborea? u nás v rodině to mají všechny děti. prostě je potřeba jim to občas vyčistit. někomu se dělají jen takové mapky, někomu vyloženě i vysoké strupy. prý je to problém světlovlasých