Setkal jste se někdo s kožním onemocněním PLEVA? Zajímali by mě vaše zkušenosti a rady jak s tím bojovat. Informací je o tom celkem málo a navíc jsou rozporuplné..... Syn už tím trpí měsíc a na to, že ho vidělo už 5 lékařů to nikdo nijak moc neřeší. Což mi vzhledem k tomu, že to jsou otevřené, bolestivé a mnohde mokvající boláky přijde hrozné... Jsem bezradná
@misamisovita To slysim poprve. Ja bych s koznim onemocnenim se kterym si doktori nevi rady zasla k nekomu alternativnimu. Treba dr Strhanelova pres vyzivu je.. jestli by nepomohla uprava stravy? Dela i cinskou medicinu..Masti pricinu asi neresi.
Článek už jsem četla, ale děkuji. Hledala jsem na internetu dostupné informace. Jen mě zajímalo, jestli s tím někdo také nebojuje. Uvidíme co nám řeknou na dětském kožním. Mastí už jsme vyzkoušeli spousty a antibiotika mu dětská doktorka tento týden už taky nasadila. Dělám mu i obklady z jitrocele, i řapík jsme zkoušeli. No je to běh na dlouhou trať bohužel....
@jednaholka
To je pravda. Taky přemýšlíme, že zkusíme třeba homeopatii....
@misamisovita jednou se tady v diskuzi řešila léčba u zánětů pomocí čínské medicíny, jestli do toho jít nebo ne. Dotyčná to nakonec to riskla a vyzkoušela to a byla spokojená. Já osobně jsem toho názoru, když nepomáhá konvenční medicína, zkusím alternativu. Když se ti navrhovaná léčba nebude líbit, nemusíš ji podstupovat, max. přijdeš o pár stovek za konzultaci. Pak to buď zabere nebo ne.
S onemocněním zkušenost nemám, malý trpí na silné reakce ekzému, které rozdrape do masa a pak mu to postupně vyhojuji mastmi. Zkusím nadhodit pár tipů, jestli jste z toho ještě něco nezkoušeli, šla bych do toho.
1) omezit bílé cukry ve stravě
2) zjistit, zda ve stravě něco nevadí a to zcela vynechat (ne vždy to v alergologii vyjde jasně, někdy je potřeba zkoušet)
3) nesušit, strupy se loupou pořád dokola a obvykle i svědí, pak to rozškrabou a začínáte znovu
4) z mazání se zaměřit na non toxic produkty (bez ropy a jiných dráždivých složek, které mohou problém udržovat) - tady se nabízí na FB i speciální skupina Svět non toxic, kde řeší spoustu kožních problémů
5) co pomáhá na rány nám - mazat na noc, většina mastí je lepší pro vstřebatelnost na navlhčenou kůži a ofáčovat, koupat jednou za 2-3 dny ve vodě z ovesných vloček/otrub nebo s mořskou solí, osprchovat vždy čistou vodou na konci, nejhorší rány "vypálit" Francovkou s naloženou mariánou (obvykle stačí jednou a krásně se to hojí, navíc díky alkoholu je rána vydezinfikovaná), zbytek drobností namazat léčivými mastmi (těch je hodně - s rakytníkem, včelím voskem, smolová, pupalkou, propolisem, aloe vera, ..různé druhy tělových másel) a dají se koupit i oleje, třeba kokosový lehce suší
6) zaměřit se i na střevo - podle čínské medicíny je střevo-kůže-plíce propojené, vidím to u malého - když chytne virózu, zhorší se mu ekzém. Takže zkuste kvalitní probiotika (třeba Gut Pro), popř. probiotický nápoj z Tibi krystalů, na kůži a imunitu pomáhá i lichořeřišnice od Naděje (u menších dětí počet kapek - tělesná hmotnost : 2).
7) eliminovat prací gely a prášky z chemie - jsou agresivní a dráždí kůži (zkuste nastrouhat kokosové mýdlo 3 menší odměrky třeba od UM, 3 odměrky prací sody, plnou nádržku aviváže 10 % roztok kyseliny citronové s vodou, k bílému prádlu ještě 3 odměrky perkarbonátu nad 60 °C)
8) pokud reaguje na prach, pravidelně vysávat koberce a lůžkoviny, vytírat (opět bez chemie) a co jde často prát. Osvědčilo se mi sušení v sušičce na dětský program, vytáhne to obrovské množství bordýlku z vypraného prádla
Držím palce, ať to dostanete brzy pod kontrolu, snad alespoň nějaká rada pomůže..
Hezký den.
Pyririazu jsem měl asi před 4 lety. Léčili mne na Bulovce, zinkové masti, fototerapie, ale popravdě nejvíce pomohly kortikoidy. Bral jsem prednison.
Příčina se nikdy nezjistila, nijak jsem neměnil svou životosprávu. Celé léčení trvalo asi půl roku. Dva tydny na kožním a poté už doma a dojíždění na fototerapie a braní léků.
Oni to neřeší, protože úplně neví, co s tím... tady je odpověď jedné doktorky. https://www.gernetic.cz/poradna/dobry-den-dcera... možná by bylo dobré zkusit fototerapii. My jsme doma na mokvající rány oplachovaly heřmánkem, ale ne na toto onemocnění...