Kopřivka po Penicilinu. Máte zkušenost s alergií?

jsme
1. pro 2020

Ahojky máte někdo zkušenosti s alergií na penicilin? Mladší syn 20m se strašně osypal po ATB, dostal prednison a Dithiaden. Tak nás zajímá kdy to konečně začne mizet. Je mi ho strašně líto je celej jak popálenej. Plus moc nevím co mu vařit aby se to nezhoršovalo. Díky za zkušenosti ☺

normalnimatka
1. pro 2020

co mu vařit? asi jídlo, a nikoliv antibiotika, no..... :o))))
kdy to začne mizet, vám nikdo neřekne. třeba to nezmizí vůbec, kdoví, třeba brzo.
jinak jediný, co by mělo podle mě význam, aby se to aspoň nezhoršovalo - neočkovat a detox po očkování.

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme měla jsem v 18letech,celá rudá,naštěstí mě kůže nepalila,ale cítila jsem pnutí. Odeznělo to samo(muselo,můj doktor byl mimo a když jsem šla k doktorce své mamky,tak mě sestra vyhodila,že si mám sehnat svého ošetřujícího lékaře 😣)
od té doby mám penicilin psaný mezi alergeny.
Dávala bych si teď v jídle bacha na kyselé a jídlo,v kterém jsou kvasnice. Záleží na tom,co mu to spustilo. Já dobrala poslední tbl v úterý,ve čtvrtek si dala malé pivo a v pátek ráno ze mě bylo rajče. Pak v sobotu na brigádě si dala pár loků a cítila,jak mi vyrazka zas leze,takže jsem čekala přibližně týden,než ze mě penicilin zmizel...

normalnimatka
Autor odpověď smazal
Zobraz
jsme
autor
1. pro 2020

@normalnimatka nepovídejte to by mě nenapadlo že jídlo 😳 Proto se ptám na zkušenosti a ne záhadné dedukce s očkováním na které se nikdo neptal 😉
Dostal antibiotika na angínu ne na očkování 🤦‍♀️

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik děkuji za normální odpověď ☺.
On si naštěstí drbe jen dvě místa, naštěstí ty léky aspoň na to zabírají. Krásný přístup sestry opravdu 🤦‍♀️🤦‍♀️Jemu to taky napsali do karty. Jasně kyselé jsem hned vyřadila, kvasnice mě nenapadli děkuji 😉
U něj to nejspíš bylo ovoce, v lékárně i v letáku u těch ATB tvrdili že ho smí, no očividně ne 🤦‍♀️. Týden, tak to není tak hrozný. Díky za zkušenost ☺

petrak15
1. pro 2020

V lékárně upozornovali, že s atb bez ovoce, třeba jedno jablko ok, ale miska jahod je uz moc. Taky jsem se osypala po atb, jenze ja blba jsem se sla opalovat, nebyla jsem nemocna, jen lokalni zanet, a půl hodiny udelalo sve. Mohla jsem se dalsi den udrbat. Za pet dni vsechno ustoupilo.

zelenaesmolda
1. pro 2020

@jsme
proc to resis tady misto s pediatrem?Jestli ma alergii na penicilin tak by se to melo zjistit a podat jine ATB.
Taky jsem jednou menila atb protoze jsem mela vedlejsi ucinky,sla jsem na pohotovost a dali mi jine.

zmrzlinka
1. pro 2020

Dieta se doporučuje bez ovoce,nějak ne extra kořeněné,bez čokolády ,ale pokud ma
takhle velkou reakci ,tak to podle mne nebylo jídlem ,ale je prostě alergická na PNC.Drzim palce ať to brzo zmizí 💙

tulikiss
1. pro 2020

@jsme nechci strasit ,ale u me reakce na ATB zmizela az tyden po hospitalizaci v nemocnici. jinak s jidlem vim ze sem mela dietu bez alergenu(tropickeovoce, rajcata, koreni, ccokolada,..)

jsme
autor
1. pro 2020

@petrak15 mě právě řekli že ovoce nevadí, no nic už si to budeme všichni pamatovat

jsme
autor
1. pro 2020

@zelenaesmolda ale já to samozřejmě řešila s pediatrem 🤦‍♀️😅 dostal jiné ale bylo to ještě horší, takže se teď řeší alergická reakce se kterou nemám zkušenosti a proto se ptám tady. S pediatrem jsen se samozřejmě bavila také ale dál mi dost okrajové informace protože sám nevěděl. Proto jsem chtěla vědět osobní zkušenosti ať vím s čím můžu přibližně počítat 😉

jsme
autor
1. pro 2020

@zmrzlinka ano to mi dr řekl taky že je to z toho penicilinu a že mám vařit nedráždivě, zmínil to ovoce, čokoládu, rajčata, ořechy... Na netu jsem toho moc nevyčetla tak mám teď dilema co je ok a co už ne 🤦‍♀️

jsme
autor
1. pro 2020

@tulikiss 😳 Aha, no tak doufám že tomu se vyhneme 😳 dr tvrdil že jsme přišli celkem včas, tak snad to zvládneme doma 😞

normalnimatka
1. pro 2020

@jsme no a právě proto to píšu.... očkování může alergie vyvolat, a často to taky dělá. i s hodně velkým časovým odstupem. pokud je mu 20m, tak má teď čerstvě tu největší nálož za sebou, očkovala jsi-li jakože v termínu.

jsme
autor
1. pro 2020

@normalnimatka v tom případě to má tedy skoro celá manželova rodina po očkování 🤷‍♀️... No další očkování teď neplánujeme takže budeme řešit alergii a stravu 😉

alik20
1. pro 2020

Mala se mi ted osypala taky po penicilinu, stacilo zmenit atb, nechapu proc tak malymu diteti davaji prednisol 🙄 a davala jsem fenistil kapicky 3x denne 10 kapek, do tri dnu byla cista

alik20
1. pro 2020

A proc mu davaji atb s penicilinem kdyz se po nem osype? Ja mam taky alergii na penicilin a kdyz mam anginu, tak dostanu leky bez nej 🤷

jsme
autor
1. pro 2020

@alik20 on ale dostal jiné a během jediného dne užívání se z pár pupínků osypal po celém těle. Pediatr řekl že musíme tu alergickou reakci zastavit aby neskončil v nemocnici.

jsme
autor
1. pro 2020

@alik20 protože jsme nevěděli že to zdědil, starší syn je bral normálně a ani to s ním nehnulo. Bohužel jejich předpoklad že po manželovi to nezdědí se nepotvrdil. Bohužel jsem byla naivní a věřila doktorům že něco vědí. Já o tom vím prdek naše rodina na žádné alergie netrpí takže s tím nikdo nemáme zkušenosti.

alik20
1. pro 2020

@jsme a v tech novych je taky penicilin?

alik20
1. pro 2020

@jsme jo to me dr taky rikala ze se alergie nededi, dala nam penicilin (ospen) nebo tak nejak a osypala se hned, takze druhej den na pohotovost, tam ji dali fenistil kapky a ja ji je davala i doma a zmenili atb bez penicilinu a bylo bez problemu

jsme
autor
1. pro 2020

@alik20 nn hned jsem jim řekla že chci bez penicilinu, páč tchýni bylo jasný odkud vítr vane. Bohužel jak říkám i po těch se vyrážka zhoršila. Volala jsem i na pohotovost, večer než jsem šla k pediatrovi. Tam je to překvapilo že mu je dali když je manžel alergický a ani nechápali proč má další atb že nejdřív měla zmizet kopřivka. No a pediatr pak konstatoval že angína musí počkat. Hele přijdu si jak v Kocourkově.

jsme
autor
1. pro 2020

@alik20 kdyby se aspoň o sypal hned ale on až 4 den 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

alik20
1. pro 2020

@jsme az za 4 dny? To me prijde divny ake tezko rict no. Tak zkus ty fenistil kapky

meesha
1. pro 2020

@jsme prosim te, zadny fenishil mu nedavej 🙈 uz vubec ne v kombinaci s dithiadenem. Ale predpokladam, ze mas rozum 😀 kvasnice se nedoporucuji max pri HIT, to se vas netyka. A ze je to se zpozdenim, to se u ATB stava. Nekdy az po dobrani. Nic divneho. Ockovani a detox snad ani nekomentuju 🙈
Onecne se rika, ze to muze slezat az dva tydny, ale chytli jste to vcas a lecbu mate poradnou. Hlavne se rid podle lekare a ne podle te snusky bludu 🙈

jsme
autor
1. pro 2020

@meesha ten s tím ani nehnul takže ten fakt nechci w přesně nebudu míchat dvě Antihistaminika. Aha tak super, takže kromě toho ovoce aspol myslíš že může vše?já jsem si říkala že měl už prostě takovou dávku která to vyvolala. Dva týdny no uff chudák 🤦‍♀️🙈, řídím jen jsem chtěla právě osobní zkušenosti a jak vidíš míč jich není. Díky za radu ☺😉

barmil
1. pro 2020

@jsme ja se po nich ospala v puberte, vyrazilo to nejdřív na rukách, v loketní jamce a pak krk, otekly mi i rty, strasny.. Od ty doby mám vsude napsáno alergie na pencilin a naštěstí dobrý, ale byla jsem s tím tenkrat na pohotovosti a dostala nějaký léky na alergii injekcne a hned změnili ATB

meesha
1. pro 2020

@jsme pozor, pozor i ja jsem jen “pouceny laik”. Muzu rict jen to, ze jak jsem pochopila ruzna atb vyvolavaji ruzne reakce, nekdy je to hned, nekdy az 9-10 den uzivani. Neb kdyz jsem se osypala, hledala jsem vsechno mozny co s tim, aby to zmizlo. . :D co ja precetla pribalaku a lekarskych clanku :D bylo to desny. Asi nema smysl se desit dopredu, jak dlouho to bude mit. 🙂 Po tom prednisonu to muze zmiznout fakt rychle. Moc drzim palce 🙂

(Jestli chces postrasit :D , mne vsichni rikali, ze do dvou tydnu ok a ja jeste po sesti vypadala jak nekdo, kdo ma spalnicky, vsichni jen krcili rameny, ale to prave nemuzes brat jako ze je to normalni, standard fakt 1-2tydny. Nekdy ty osobni zlusenosti jsou moc osobni :D )

jsme
autor
1. pro 2020

@meesha jasný, ale tak jeden z mála komentářů že kterého si můžu něco vzít. Já právě taky koukala a nic moc jsem nenašla, všechno byli alergie na mléko lepek a tak 🤦‍♀️ No je mi to jasný ale dává to naději že to zmizí 😅😂 ... Jaaaj tak to nezávidím a doufám že u nás to bude lepší 😂

meesha
1. pro 2020

@jsme urcite 👍