Chtela jsem se zeptat, kdy v CR delaji ultrazvuk kycli, kdyz se miminko narodi. Je to hned nebo az po nekolika tydnech?
A jestli mi nekdo muzete poradit jak mam davat jako prevenci miminku extra plenu na plenu, siroke baleni. Dik moc. Uz abych porodila...
nám dělali utz kyčlí hned a na kontrolu nás poslali ve třech týdnech věku. tak jsme se šli objednat a tam řekli, že se jim tyhle novoty nelíbí a objednali nás normálně v šesti týdnech.
jinak s těma plínkama bych to řešila tak, jak píše mirunda, normálně přes jednorázovku dát látkovku. ale pokud má mimi kyčle v pořádku, tak jen z preventivních důvodů mi to přijde zbytečné.
V porodnici malému vyšetřili kyčle jenom "pohmatem", na utz jsme šli až v šesti týdnech.
Ahoj Sandro, my byly na kyčlích v 6-ti týdnech, vše jsme měli v naprostém pořádku, pak ještě kontrola tak asi ve 2,5 měsících, taky vše v pořádku, tak už nikam nemusíme..
Jinak já látkuju, takže my máme "široké balení" od těch moderních látkových plenek automaticky 🙂 Ale co jsem tak pochytila od jiných maminek, tak dávají normální jednorázovku a přes to ještě třeba 2 plíny, nebo se dají koupit nějaké ortopedická vložka.. ale to ti spíš poradí jiná maminka 🙂
Držím palce, za chvíli to máš za sebou.. 😵