Konglutinace předkožky, máte zkušenost?

romca13
22. čer 2015

Hezký den maminky, právě jsme se vrátili se synem s tříleté prohlídky s verdiktem konglutinace předkožky. Už delší dobu jsem sledovala, že malýmu nejde úplně předkožka přetáhnout, je se žaludem na dost velké ploše přirostlá. Naše pediatrička nám doporučila návštěvu na urologie ( chirurgie), kde by se to prý šetrným způsobem napravilo ( za použití rajského plynu, aby to prcek moc nevnímal). Takže samotný zákrok by asi bolet neměl, ale spíše se bojím následných dní, přece jen to bolestivé bude. Docela se bojím, abych tímto rozhodnutím synovi nějak neuškodila, neměl nějaké trauma nebo něco. Ještě dodám, že problémy s čůráním nemá, jen občas ho mívá zarudlého a semtam si stěžuje na bolest. Ale je to opravdu velmi zřídka. Určitě se tu najde někdo, kdo řešil stejný problém. kdyby tu byl někdo z Brna, kdo s tímto navštívil urologii na Milady Horákové a má od tama nějakou zkušenost, bylo by to úplně super 🙂

bartovka83
22. čer 2015

@romca13 Minuly tyden jsme byli na triletce a vyfasovali jsme na to masticku na tri tydny a pak se uvidi. Malemu to taky moc neslo, ani ne do pulky zaludu, kdyz bych zabrala vice, tak by mu kuzicka zacala praskat. Curani bez problemu, na zarudnuti netrpi. Ted je to tyden, co dvakrat denne mazeme a uz je to malinko lepsi, ale uplne to jeste nejde. K chirurg. reseni bych se rada uchylila az v krajnim pripade.

pkolin
22. čer 2015

Rajský plyn jsem měla při porodu a rozhodně NEDPORUČUJI!!!! Jednak mi přijde u tak malého dítěte, že takový oblbovák je fakt hnus, byla jsem jak zfetovaná, slyšela okolí s ozvěnou atd. to by asi po psychycké stránce nebylo pro malého moc fajn a hlavně - bolest je normálně cítit, jen není síla protestovat!!! Nikdy bych to svému dítěti nedala. A co se týká samotného zákroku, ve 3 letech je to vážně brzo řešit, může se to ještě spravit, chce to mazat a zkoušet přetahovat (ale jen co samo dovolí - hlavně žádné násílí), časem se to může srovnat a když ne, zákrok lze udělat kdykoli!

kackaj
22. čer 2015

Tak já nevím, každý člověk a každý doktor se na to dívá různě. Našemu synovi to taky nejde úplně, ale už docela dost jo a náš doktor to chválí a chválil i když to šlo míň. Nemá se do toho zasahovat, časem to prý půjde. Já si zase říkám, že to je určo normální jev, manžel si to prý někdy v pubertě nakonec přetáhl/uvolnil sám a v pohodě. Moc se to teď řeší. Na druhou stranu, kluci od sestřenice zákrok podstoupili oba do 5ti let věku, doktorka na tom dost visela, že se to musí udělat. Asi jde o to, jak moc to nejde a jaké jsou s tím potíže, ale pokud žádné velké, tak bych to asi nechala tak. Ale jinak trauma by po tomto zákroku snad mít neměl, já třeba podstoupila někdy v 6ti letech přímo ořez mandlí a to zaživa bez nějakého umrtvení (nebo si ho nepamatuju, páč to stejně bolelo jak kua🙂) a taky jsem si z toho nic neodnesla za trauma. Děti jsou silné, umí se poprat se situací samy... Ale nejlíp svého syna znáte samozřejmě sama nejlíp, tak musíte zvážit, jak situaci bude snášet. A taky si myslím, že je na to rozhodně čas, na zákrok bych šla, až bude starší mít víc rozumu a nebude tak "viset" na mamince, nespěchala bych s tím.

martinkaalesek
22. čer 2015

@romca13 Romco... Asi bych prvne pozadala o masticku a pak kdyztak... Ale Dada je jeste malej na tohle, ne? Vsude ctu, ze je cas do 6ti let... Samo doktor od doktora no... ☹
Viktorovi to taky nejde, porad (spis sama sebe) chlacholim, ze je cas... A on hlavne teda si ani nechce nechat na pindu sahnout ☹ Dr. mu na 18ti mesicni zkousela a myslim, ze od te doby se boji ☹

verdos
22. čer 2015

@romca13 My tam nebyli s konglutinací ale s fimózou, ale pan doktor Unger bohužel zastává názor, že se to musí řešit brzo, přetahování doporučuje od narození, dává chvíli na rozcvičení a po 3 měsících preferuje chirurgické řešení (nevím teda jak u té konglutinace, každopádně předpokládám, že bude mít stejně nevstřícné a zastaralé názory i v tomto ohledu). Už jsme tam pak nešli. Syn nikdy neměl žádný problém (zánět nebo tak), nicméně za pomocí slézových koupelí se nám to podařilo z větší části pořešit (sléz ale nefunguje na tu konglutinaci, takže bohužel neporadím) - syn tedy přetáhne předkožku v klidovém stavu a může si to omýt jak je potřeba. Tím beru situaci za prozatím vyřízenou, rozhodně bych nechala jinak věci běžet co nejvíce přirozeně (ano, i můj manžel si to přetáhl až sám v pubertě za pomocí mírného násilí, ale v rámci pubošského experimentování a vlastní rukou, bez jakéhokoliv traumatu...), rozhodně k tomu lékaři už nepůjdeme a u doktorky si budu stát za svým.... Jinak pan doktor je milý a citlivý, ale jeho zastaralé názory (tak trošku v opozici se zahraničními výzkumy a novými trenty) mě štvou, především v kombinaci s tím, jak málo dává času a jak na všechno tlačí. Ale třeba tu bude mít někdo jinou zkušenost... (Předpokládám tedy, že jste tou urologií na M. Horákové myslela pana doktora Vlastimila Ungera).