nemáte niekto nejakú babsku radu čo sa týka múčnivky kolko sa to tak lieči?a ide vobec niečim vyprat genciána?a neviete či ju ide nejak dostat z rúk?díky za odpovede
co to je moučnivka a gencián? 😕 😝
Siss,moučnivka je nepříjemný bílý povlak v pusince miminka,dost je to obtěžuje,nechtějí třeba jíst.Genciána je fialová tinktura kterou se těm mimi vymazává papulka.
my s moucnivkou bojujeme od narozeni, zhorsuje se to po sladkym (nedavam ji samozrejme zadny sladky jidlo nebo piti, ale treba kapicky, co uzivala). V podstate se toho asi moc nelze zbavit, zmizi pry sama po zavedeni prikrmu (protoze ty jsou kysely, sejne jako gencianka, a zneutralizujou to zasadity prostredi, co v nem ta plisen buji). Taky fialovime, tim vzdycky na chvili ustoupi, ale pak se zase rozleze. Neprijemny je, ze pak mimi hrozne slinta (a jeste fialovou 🙂).
S vypranim se neboj, kdyz nezmizi napoprvy, vypere se casem, proste ty fleky blednou az zmizi. No a z rukou se taky casem osoupe 🙂, ja jsem to nikdy moc neresila, no tak mam fialovy ruce, a co 🙂
díky za rady dufam že nám to brzo samo zmizí nechceme byt dlho celý fialový 😀 😀 😀
Ahojte holky, taky bojujem už dva dny s moučnivkou,kamarádka ,která má staršího chlapečka, mi poradila, abych si před každým kojením umyla prso a namazala též genciálkou, tak snad to zabere, její malej se toho zbavil prý po třech dnech..
Mala ma asi take nejspis moucnivku,teda napred jsem si myslela ze to jsou afty a ted mi napadla i ta moucnivka.Nevite jaky je v tom rozdil?Ma v pusine takove bile puchyrky a nektere uz jsou i krvave protoze to porad kouse ☹ Nechce ani moc jist no a ted nam vylezla i horecka 😕 muze to s tim take souviset a nebo je to jen schoda nahod 😕 Mate s tim nekdo skusenosti.
A tou gencianou se vytira pusinka?
Mucnivka je len biely povlak,da sa zotriet a afty su take biele plosky,ktore ked utries,tak je pod nimi krvicka.
Ano gencianou jej vyutieraj ustocka,teda tie miesta,kde to ma.
a este nieco,afty su bolestive,mucnivka nie.A vacsinou sa pri mucnivke objavia aj nejake vyrazky alebo zacervenanie na ritke a genitaliach,ono to suvisi s travenim,tak preto.afty su z necistoty a nedostatku vitaminu B
ahojte baby,a umývali ste detičkám aspon pri kúpaní podnebie v pusinke? my sme umývali pravidelne a žiadny problém sme nemali.
aj my s tym bojujeme skoro od narodenia a nie sa toho zbavit.
moze mat vplyv na to ze jem strasne vela sladkosti?
Ahoj, my jsme si dnes ze 4 měs. prohlídky odnesli genciánku na moučnivku. Mám jí kápnout na dudlík, o potírání bradavek ani slovo. Trochu se hrozím té fialové barvy, ale jak píšete, snad se to vypere:o)
ahojte, aj my mame asi mucnivku, lekar nam nic nepovedal, ale maly ma biely povlak uz dlhsie, natierame sa, sme cely fialovy, pomalicky mizne a nebojte sa, z pradla ide dole hned na prve ^pranie 😉
hruska, skus pozriet temy Biely povlak na jazyku, alebo pod nazvom" zaba "....je tu na MK dost o tom popisane 😉
....a preco si dala tuto temu do Tehotenstva??Myslela som si, ze sa pytas na mucnivku pocas tehu??? 😒 😕
Tohle téma sice bylo založeno dřív, ale je tady lépe rozjeté téma 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
Múčnivka je soor, žaba a je prejavom mykotickej (plesňovej) infekcie, ako rozoberáme v inej téme.
hej? to je to čo máme asi my,teda čo rozoberáme u nás v teme v babatkach?
presne tak, ta ista diagnoza
😲
no mi mame zabku uz asi tyzden je to biely povlak ale uz nam to zacina zeleniet a nepomaha ani biela ani fialova vodicka teraz nam dali v lekarni nejaku zltu tak uvidime ci nam to zabere pred tym to zabralo hned ztaial stym bojujeme
Hruska22 s moučnivkou zkušenost nemám,ale s genciánou ano.Z rukou ji dostaneš lihem i když ne dokonale.A z prádla jsem ji zatím pokaždé vyprala.