Maminky chtela bych poradit. Mam 7 tydenni holcicku, kterou strasne trapi brisko. Do toho zacala mit stolici s hlenem a casto i 5-6 denne. Vysadila jsem veskere mlecne vyrobky. Mate nekdo zkusenost za jak dlouho by se projevila zmena, kdyby to bylo mlekem.
@paampeliska mirne zlepseni do tydne, znatelne do 2 tydnu. Problem casto dela i bilek a zloutek. Ma na lickach podrazdeni (naznak ekzemu)?
@priefi no prave ze ekzem nema vubec
@ladyhacek vsak prave z z mleku uz to neni tak bych ocekavala zlepseni drive
zmena za 2dny, ale opravdu nejite nic kde je mleko? mleko je snad vsude :-/... ja mam bezmlecnou dietu paty mesic..
jak píše @priefi zkus ještě vajíčko - synovi tkaé nedělalo dobře - nadýmá (ale teď už ho normálně dlabe) abychom pozali případný problém vjídleníčku museli bychom znát co jíte. Ono každému dítěti sedně něco jiného a i když vyřadíte vše nemusí to být 100% střeva se ještě utvářejí.
Krom mléka býva častou příčinou vajíčko či lepek. Pozor také na kojící čaje - za mě spíše čistě fenkyový či kmínový odvar (1-2 šálky).
Mě syn nejvíce brečel po houbách až později jsem zjistila že jsou těžké na zažívání .
Dále může být alergen celer, mě nadýmá i jablko takže při kojení jsem tkaé vynechala.
kouknete na stránku kojícímaminky (paní tam má recepty i popsané suroviny. Také tay na MK je má skupunu recepty pro kojící maminky.
Jezte pro biotika - můžete dávat i miminku laktobacílky či hylak.
Pokud je to mléko a "težká" alergie tka čtěte složení - i některé rohlíky se dělají z mléka
@paampeliska ekzem nemaji vsichni alergici, jen nekteri. Pokud je u Vas alergie, drzim pesti, at ae nenastoupi. Muze to byt ale i tim, ze snis neco nadymaveho, nebo ze se spatne prisaje, zustane v zaludku hodne vzduchu a je na problem zadelano, pokud vzduch neodbrkne.
Ja bych si zasla na test potravin a vynechala ty co vadi nejvic. Me na testu vysel lepek, mlecne vyrobky, cukry, brambory takze uz to nejim..
@jednaholkaa a kde jsi testy delala na gastru nebo alergologii? A dr.Ti dala bez problemu zadanku? Chapu spravne, ze Ty ses nechala testovat a ne ditko?
@priefi Jojo ja jsem se nechala testovat. V institutu celostni mediciny.
@jednaholkaa aha, to ani nevim, ze neco takoveho je. A bylo to nejake oddeleni alergo, ne o gastro? Anebo to tam je proste plosne?
@priefi Plosne. Pak me jeste prakticka doktorka poslala na krevni testy a tam me vysla trochu ta laktoza. Jenze on ten lepek se na zadnych testech ukazovat nemusi a stejne s nim clovek muze mit problem. Ja jsem byla hrozne nafoukla porad a zazivani nic moc a po vysazeni se me to srovnalo. Takze nejlepsi je zkouset a postupne vysazovat. Ty testy beru jenom orientacne. A samozrejme dobry vyloucit primo tu celiakii krevnim testem..
@gemini255 muzu se zeptat na vas jidelnicek? Hlavne co snidate a vecerite?
najcastejsie prazenicu (vajicka), chlebik, pomazanku tuniakovu, pouzivam zelenu ramu, dzem, zeleninu, uhorka, paradajka, redkvicka. zapekane toasty so sunkou, to iste co na obed, maso s ryzou, sojove jogurty. Je to narocne. Uz je to 5mesiacov, krizy som mala, aj teraz mam, o mesiac ideme na kontrolu, budu robit kontrolne kozne testy, tak som zvedava. uz by som si dala biely jogurt a syr teda
změna většinou 2-3 týdny aby jsi vypozorovala že je to skuteně tím, ovšem z mléka by to mělo "zmizet" snad už 48-36h