Ahoj Holky, zkušené matky🙂 Máme doma 3 týdenního chlapečka, přebaluju vždy po kojení - tj. 7x -8x denně. (Před kojením ne, protože se pravidelně při kojení po... ). Na zadečku se nám udělala opruzenina, přestože poctivě mažu (Rybilka, bepanten, teď sudokrém) má to na jedné půlce zadečku. Teď jsem našla v koníkové Wiki, že by se měl přebalovat častěji, že čůrá 20x za den. Ale kdy ho mám přebalovat, když kromě krmení jen spí? Mám ho přebalovat i ve spánku??
Taky jsem prebalovala zhruba co dve hodinky a i casteji kontrolovala,aby nebyla mala pokakana. Nam vyhovoval Bepanthen,sudocream ne,po nem byla mala zacervenala. Kazdemu vyhovuje jiny kremik. A casto vetrat zadecek.
@ladyhacek pleny jsem změnila před týdnem, že by to mělo vliv? a nové ubrousky asi před třemi dny. achjo, že by to bylo tím? jinak ty vlhčené ubrousky jsou fakt chemické peklo. Od včera používám převařenou vodu s pár kapkami Avirilu a utírám Perlanem. Dneska zase budu muset naklusat do lékárny. Už jsem tam jak doma, s lékarnicemi si asi brzo začnu tykat 😅
@kristiin Jaké používáš pleny? Zkus jinou značku, co nejméně parfémované, příp. látkové. Navíc, pokud se pokaká pravidelně až po kojení a jindy opravdu spí, tak dost možná čurá jen po probuzení a po jídle, zkus ho nechat prostě bez plínky jen na něčem nepromokavém (přebalovací podložka, nepromokavé prostěradlo) a plínku mu dej jen na kojení (nebo vám půjde bezplenkovka...) Určitě zahoď ubrousky, používej vodu (my měli normálně papírové kapesníčky a vodovod) - jsem ekzematik a takovou bolest jako z vlhčených ubrousků na poškozené kůži jsem nezažila... Můžeš si dát probiotika, přes mateřské mléko pomůžou prckovi.
@kristiin já přebaluji podle potřeby, takže často, prostě když je počuranej nebo má zlato v plíně.
Opruzeniny máme taky, dělaly nám to bílý i zelený pampersky a vlhčený ubrousky (jakkoliv skvěle sensitive). Nakonec zadek omývám jen vodou nebo medvídkem od eone a plenky nám zatím vyhovují Happy bella nebo dada plenky, ještě jsem objednala Monperi, tak uvidim, jak to s nima půjde.
Nedavno jsem musela malého přebalit mimo domov a měla jsem v kočárku ještě bílou pampersku a použila vlhčený ubrousek od nivea, hned mu opruzenina vyskočila znovu. Děs, pak se toho zbavujeme tak 5 dní ☹ cíťa jeden, dcera s tím neměla problémy, jen oranžový pampersky byly vždy na prd.
Jednoduše zahoď veškerou chemii (papírovky, ubrousky) a směle do látky! 🙂 Olej Medvídek od Eone je super, ale já používám spíš pokud jsme mimo domov, jinak doma vodovod a plínkou usušit. A hodně času přes den je rozbalený na PUL podložce a pod ním klasická látková plínka, kterou měním hned jak se počurá. Prckovi je 6 týdnů a z porodnice, kde byl v papíru, si taky přinesl opruzeninu, šel hned do látkovek a od té doby není jediný problém a to rozhodně nepřebaluju 20krát denně 😀 Jinak mám doma balík ekologických Babylove z DM, které vyjímečně použiju, třeba teď když jsem byla dost nemocná a neměla sílu prát plínky, a ty jsou hrozně fajn, ale jsou až od 4 kil 🙂
@kristiin tak já jsem přebalovala vždy před kojením, páč u toho vždycky vytuhla, tak abych jí pak nebudila..používáme bílé pampers a ty jsou prostě nej.. opruzená nebyla..ty plenky jsou dneska tak dobrý, že nemusíš přebalovat po každým počůrání..dítě je v suchu..bepanthen na zadeček + sebamed ubrousky jsou super..☺
Me se malej oprudi vzdy, pokud pouzivam 2-3 dny papirovkybve spojeni s vlhcenyma ubrouskama. Docela pomohlo nepouzivat vlhceny (ani sensitive) ubrousky (omyvala jsem vodou, pripadne cernym cajem na doporuceni, ale dela dost fleky na obleceni). Jinak pouzivam Medvidka (olejicek co se redi vodou a splicha na obyc ubrousky, je to prirodni smer oleju) a vetram hodne (rano a vecer "nez se znovu pocura" mela jsem ho s nahym zadeckem na nepromokave podlozce s plinou, s druhou plinou prehozenou prez pindika, aby necural vsude kolem dokola, a takhle treba hodinu, kdyz bylo chladneji tak s elektrickym topitkem.)nam dlouhy vetrani dost pomohlo. A taky mi pomohlo pouzivat latkovky,ale bez susicky by. E z toho asi hrablo.
Jinak malej uz ma 9 mesicu a neni tak citlivej, kazdopadne ve 3 mesicich jsem prebalovala tak co hodku a pul - dve, v noci spis po dvou. Ale urco bych ho nebudila na prebaleni
Přebalování při každém kojení je akorát. Ubrousky jsem nepoužívala skoro vůbec, jediné po kterých se neopruzoval, byly z Rossmannu Babydream extra sensitive. Nejvíc nám pomáhalo fénování zadečku, u kluků raději na bříšku. 🙂
ahoj, mimčo ještě nemám, ale budu používat medvídka od Eoné a doma klasickou žínku, obyčějnou vodu a na namazání zadečku pokud bude problém klasický panenský olivový olej- vlhčené ubrousky mám jen do porodnice, stejně tak papírové plenky. Ale u těch papírovek vím od kamarádek, že problémy způsobuje i právě výměna plenek nebo vlhčených ubrousků - prostě některé nesednou. a plánuju vždycky na chvíli při trénování koníků nechat malou na podložce nahatou, aby se provětral zadeček a pak večer po koupání chvilku.
v spánku ne mě malý jedl cca po2h a také jsem po2h přebalovala - v noci co 3h.
pokud je opruzený neměnila jsi pleny, ubrouksy.. ? zkus jen vodu a nechej zadeček větrat. Nám sudocreme zabral vždy a to cca do 2-3 dnů