Holky máte prosím některá zkušenost s tejpováním kojenců - konkr. pupeční kýly?
Náš skoro 7. týdenní Štěpánek ji bohužel má. Zatím není tak "rozjetá", ale náběh na ni máme. ☹ Slyšela jsem o možnosti tejpování kýly. Máte některá zkušenost? Nebo ideálně přímo tip na člověka, co to v Brně dělá?
Moc děkuji! 😉
@mmaajjaa no nám do Dr. taky doporučil. Ale prý jen když malý brečí...Vy jste ho nosili nonstop? Četla jsem o tom pásu, že je to prý spíš na uklidnění rodičů, že něco dělají, než že by to něco zlepšilo...☹
@bobinka1987 Nee, dcera moc nebrečela, vlastně skoro vůbec, doporučila nám to doktorka z rizikové poradny (dcery (mám dvojčátka) se narodily předčasně, tak jsme tam docházely na kontroly). Nosila to non stop, celý den, bylo to schované plýnou, vůbec jí to nevadilo.
@mmaajjaa aha...tak že bych to přece jen zkusila s tím pásem... 😒
Prcek měl od narození pupeční kýlu. V Bílém domě nám předepsali kýlní pás, nesnesl ho. Pídila jsem se po možnostech, jak to řešit jinak a narazila jsem na tejpování. Chodili jsme k fyzioterapeutce Tereze Dvořákové. Tejpování pomohlo hodně, ale kýla maličko zůstala. Teď, když už je prcek starší (téměř 2 roky), budeme cíleně posilovat šikmé břišní svaly.
@janawei jůůů... to je super, že můžeš doporučit někoho v Brně. Jaká je ta Tereza Dvořáková a kde pracuje, prosím? Nemáš kontakt? Nejde mi nic vygooglit. 😒 DĚKUJI! 😀
@bobinka1987 Na tejpování mi přišla super, kamarádka tam teď se synem také chodila a také byla spokojená. Nevím, jestli mohu uvést odkaz, asi ne, ale webovky má ve tvaru jméno a příjmení (dohromady).cz. Je v Bystrci. Případně si zadej fyzioterapeut Tereza Dvořáková měla bys ji najít. Uvidíš, jak Ti sedne.
stačí si kúpiť tejp v lekárni, odstrihnúť dva prúžky, zastrihnúť na konci do oblúčikov a prelepiť na krížik cez bruško s miernym ťahom na strede pásky. Prípadne nájsť na youtube video. Nič ťažké na tom nie je, a je to fakt účinné.
Dcera nosila pás, měla opravdu velkou pupeční kýlu a úplně se to srovnalo. Narodila se nedonošená, dávala jsem jí ho na bodýčko, aby jí nevadil. Nosila ho neustále, chvilku to trvá než si zvyknou. Pomohl jí i na prdíky.
@kaccistar a tys to aplikovala svému mimi?
@bobinka1987 my sme aplikovali iný spôsob, nie na kylu ale na koliku.
@kaccistar aha,tak to jo ☺
@janawei tak jsem mrkla na jeji stránky.Ten ceník je tedy zajímavý... 1500 za konzultaci,..mazec😉
@ bobinka1987 Jééé, promiň, já jsem úplně zapomněla na cenu. Ne, že bych chtěla na prckovi šetřit, ale 1.500 Kč bych za tejpování nedala 🙂. Já jsem jí tenkrát kvůli ceně volala a řekla mi, že to samozřejmě neplatí pro všechny případy. Platila jsem něco mezi 100 - 200 Kč, přesně si to nepamatuji. Zkus jí kdyžtak napsat, nebo zavolat, určitě Ti řekne. A hlavně tam nebudeš muset chodit na každé tejpování. Naučí Tě to a budeš to pak moct dělat i sama. Tak jsme to měli aspoň my.
@janawei jeee,tak tos mě potěšila. Já taky nechci na mimi šetřit,ale ta cena mě teda zaskočila 😣
Tak diky, že ses ozvala se zkušenosti
@bobinka1987 Rádo se stalo 🙂. Přeji, ať se to prckovi brzy spraví!
@janawei děkuji 😌
@lenka3p musí se zastřihnout pokud se nechají rohy je větší pravděpodobnost že se bude odlepovat, jinak můj syn měl pupeční kýlu a rehabilitační doporučila lepit bohužel si pak díky tomu vytlačil tříselnou☹ tak pozor na to
@svobodpetika cožeee? No nestraš...😒
@bobinka1987 bylo mi to tak řečeno na chirurgii nevím no ale je pravda že mu ta zriselna vyjela až po zalepení břišní a naopak po operaci tříselné břišní sama zmizela
@svobodpetika ty jo.Tak to si ten Tvůj klučina taky pěkně "zobnul",chudák...😞
@svobodpetika Ten nas ji ma malicko, tak jsem tomu chtela trosku pomoct. Diky za odpoved.
@lenka3p pokud je maličko počkala bych, mě lékařka řekl že ve většině případu se sama zatáhne
My jsme lepily nejstarsi-dcera byla mimoradne urvane dite a kylu si proste urvala,lepili jsme ji 3M naplasti,ustrihli jsme z ni obdelnik,pomerne velky,"srolovali" bricho a zalepili,musi se to delat ve dvou,nezahojilo se to uplne,ale dost se to zlepsilo,kylni pas je celkem naprd,nejdriv jsme to lepili papirovou paskou (napalsti),ale trha se a to lepidlo celkem drazdi a mela potrhanou kuzi na brise,ta 3M super,druhy v pohode a 3.sice nebrecel,ale zas porad hrozne"tlacil" do bricha,taky mu to zacinalo,takze jsme ho zalepili.
Maly mel brisni kylu a na detske chirurgii mu to prelepili, ze se to samo vstreba. Kazdych 14 dnu po 3 mesice jsme chodili na kontrolu a nove mu to prelepili. Kyla se vstrebala a na kontrolu mame prijit, az bude maly chodit.
malé jsme to dle rhb lepili náplastí zatlačit a přelepit, hlavně při cvičení.
Dítě melo kýlu cca jako vlašský ořech. Kylni pás byl na houby, vždy se posunul a tlačil jinde. Pomohlo nám prelepovani (dřív se neříkalo tejpovani🙂): vzít bříško, udělat řasu, zatlačit kýlu a zalepit náplastí..
Kýla zmizela a nebyla nutna operace
Dcera také měla pupeční kýlu. Na radu doktorky stačilo používat cca 2 týdny pupeční kylní pás a bylo to dobré. 🙂