Maminky mám dvouletou holku a cca půl roku pozoruji, že jí bývá nebolnov autě. Jezdívalo jsme vždy na kratší trasy. V serpentinách většinou kňoura. Ono se jí nelíbí v autě už od malička a tak jsme si mysleli, že to je ok, že jen "prudi". Nedávno jsme vyrazili ale dál a ke konci cesty se nám v autě po🤮 Moje otázka zní, kdy z toho vaše děti vyrostly? Co vám nejvíce pomáhalo zvracení předejít? A zvracela pokaždé? Nebo vyjímečně nebo jen jednou a pak už ne? Čekaji nás ještě 2 dovči a jedna z nich je cesta na 8h 🙏 tak už teď se desim, co bude 🙏
Kinedryl a nebo zazvorove lizatka
Ja na tohle trpim dost a funguje - nemit prazdny zaludek, sedet vpredu a koukat na cestu, nezaostrovat na nic v aute (knizka, mobil apod.). Uplne nejlepsi je spat. A Kinedryl bych diteti dala, sama si ho neberu, protoze dost utlumuje, pak uz ze dne nic moc nemam.
Jako malá jsem na to také trpěla. Zlepšilo se to až v momentě, kdy jsem mohla sedět vepředu...
Aby mi nebylo zle tak mi naši upoutávali pozornost. Zpívali jsme, pozorovali auta - hledaly různé barvy apod. Hlavně nekoukat dolů - žádné čtení atd.
Taky mi vadila vůně některých aut.. Různé ty voňavé stromečky ☹️
Na tohle trpěla neteř, jezdila s miskou v pohotovosti. Na delší cesty Kinedryl. Pomohl čas, vyrostla z toho.
@pavelkamat to je fakt, jakakoliv vune v aute je jasny spoustec!
U nas stejny problem. Do dvou let se kinedryl nesmi,takze to bylo bud, anebo..nekdy se nepoblila ani po 200 km,jindy stacilo 10 minut a bylo to... ted uz davame na cesty delsi nez 45 minut ctvrtku prasku a autosedacku ma vepredu. Vetsinou ji to uspi,takze pohoda.
u nás pomáhali takové ty dětské křupiny... lehko se polykají a v žaludku nasají žaludeční šťávy, které dráždí
vyrostl z toho asi v 7 letech...
Jo a žádné prohlížení knížek a pomáhá i čerstvý vzduch - trošku otevřené okýnko na stejné straně vpředu
Také mám 2 letou blicí dceru, stačí v autě 20 minut, někdy i míň a sedačku jsem prala po každé jízdě. Zachránil nás až Kinedryl, bez něj ani ránu.
Kinedril, lízátka proti nevolnosti. Kratší cesty zvládne, tak pul h, serpentiny trpí i přes medikaci, je jí 7
Zkus ji dat sedacku dopredu vedle sebe. Blejt prestane
Nepotěším tě, mám kinetózu jako prase ještě ve 33. Mimojiné pracuju na záchrance a když jedu vzadu s pacientem a zády ke směru jízdy, vétšinou dojedu do špitálu bledozelenější než pacient.
Pomáhá sedět vepředu, nejlépe řídit, nemít prázdný žaludem, ale zároveň nemít v něm nic těžkého (pro mě největší peklo smetanové věci). Kinedryl na mě nefungoval nikdy, trochu pomáhalo zpívat si, ale stejně se mi vždycky na cestě do chorvatska musela udělat blicí pauza.
@drep máš můj velký obdiv, že to (přežíváš) kvůli pacientům 👏 Vlastně mě nikdy nenapadlo zamyslet se nad posádkou záchranky jako nad lidmi s běžnými starostmi. Tak nějak jsem vás brala jako akční hrdiny.
@bauskka Náš starší to má taky, je mu 5,5 a zatím se to nijak nelepší. Většinou se mu dělá špatně, když cestujeme ráno, takže před cestou musím dávat pozor na to, co snídá. Žádné mléčné výrobky, to je pak skoro jistota, že se v autě pozvrací. Knížky a tablety do auta nebereme, snažím se syna zaměstnat, aby koukal ven.
Kinedryl a posadit dopředu.
Mně je špatně i na zahradní houpačce, 5letý syn v autě zvrací, kolotoče a podobně mu zatím nevadí. Nejvíc nám bývá špatně po ránu. Nesvědčí mít prázdný žaludek ale ani jíst těsně před cestou. Mně třeba s prázdným žaludkem je lehce nevolno i ve vlaku. Pomáhá nám Kinedryl a máme lízátka na nevolnost. Na Kinedryl vydržíme i kolem dvanácti hodin k moři na jednu dávku. Jo a v autě nepřetápět a nečíst.
Kinedryl