Ahoj,
zajímalo by mě, jak se u vašich dětí poprvé objevila alergie a jak? Jsme s manželem oba alergici, oba i potravinové alergie, já i astma, takže se u syna snažím udělat vše tak, aby je neměl. Kojím jej a budu kojit ještě dlouho, máme v bytě zvířata, nechráním jej přehnaně před špinavými věcmi, nechávám ho, ať si hraje i s námi na zahradě. Nicméně prý u miminek alergie být nemůže, zajímalo by mě tedy, kdy se objevila u vás a jak? Vím, že se může objevit kdykoliv, samozřejmě, ale nevím, zda poznám, že o alergii jde kdyby něco.
Dcera kojena do 2,5r - ochutnala v cca 2 letech u kamaradky orechovy raw dort a hned velka reakce. Ve 4 letech se pak objevila alergie na pyl. Cekam co bude dal... alergii ma v rodine jen bratr manzela 😞
U nas to zacalo nenapadne. Syn zacal od jara kdy mu bylo 2,5r strasne casto v noci kaslat suchym kaslem. Kdyz jsme byli na navsteve u babi, ktera ma doma kocku, tak dost kychal. Pediatra se na ten kasel moc netvarila, ale nakonec jsem si vydupala zadanku na alergologii. A jeste ze tak, zjistili mu velkou alergii na kocku, psa, pak jeste roztoce, plisne, pyly, travy. V podstate po cely rok se najde neco na co ma alergii. Bere denne prasek a sirup. A vysledek byl videt behem par dni. Kasel prestal, ted co zacala sezona tak je taky ok.
P.S. Syn ma alergie presne na to same co manzel...
Oba plně kojený - kolem 4tého měsíce - krev ve stolici, pravd. BKM. To prřešlo, i podle testů, ale teď začíná dcera boj (3 roky), potvrzené vajíčko, spousta potravin podezření, a teď aktuálně 3 den brutal kopřivka, dali jsme ji nějaký ovocný nanuk. Prý kolem 3tího roku jsou alergire nejhorší, fakt doufám, protože u nás se zhoršuje co týden.
Dcera má alergii na vaječný bílek a začala se projevovat už v 5 měsících. Když jsem snědla vajíčka a nakojila ji, tak se jí udělala vyrážka a opuchl jí obličej. Tak jsme vajíčka přestali kupovat a dál jsem to nijak neřešila. Při příkrmech jsem jí je zkusila dát až někdy po prvním roku, hned se osypala a pozvracela. Tak jsem jí je už nedávala.Před očkováním MMR ( cca ve 2 letech) jsem řekla Mudře, že mám podezření na alergii na vajíčka. MMR je totiž kultivovaná na kuřecích zárodcích, takže obsahuje žloutek. Mudra udělala testy a řekla, že je alergická jen na bílek, takže očkovaná mohla být.
Kojená byla do roku a půl.
Teď má necelé 4 roky a řekla bych, že se to už tak půl roku zhoršuje. Předtím jí stopové množství, např. v těstovinách, buchtách, už nevadilo, teď sní domácího muffina, ve kterém byla 1/30 vajíčka a osype se a má průjem.
Moje má od mala alergii na antibiotiku a to dvě a má to po mě, taky jsem alergická na atb. A má ještě novou alergii na pyl a trávu i možná na rostliny, má je zrovna nedávno před 14 dní a jí jsou 12 let. Osypala se na tělu vyrážkou a dál se síří a šíří 😖 u nás již 14 dní neprší, říkalo se, že prý po děšti uleví, tak jsem zvědavá. Na takovou alergii v rodině nemá, je to jediná poprvé.
Alergie může klidně být už u miminek, sama jich několik znám. Ale uvedu pozitivní případ, manžel alergie/astma, já mám lehkou dg.alergii před x lety na prach, pyl, různou zvěř... dcera nekojena a ve 4letech bez jakékoliv alergie. Od 4.m jsem davala prikrmy, do roka vyzkouseno temer vše ( ořechy, vejce, ryba...) zvěře máme doma hojně 🙂. Ale kladu důraz na kvalitní jídlo, maso a vejce temer z domaciho chovu atd.
Ale taky znám dítko, jehož matka alergie/astma, kojeny snad do 2 let, ekzem od mimina, postupně rýma, oči a ve 3 letech astma... Ale musím konstatovat že jejich strava je hrozná a pro jistotu maj i nepovinna očkování....
Syn ma zatim potvrzenou alergii na psa, v 9m kdyz ho pes olizl, tak byl okamžitě natekly.. jinak mel taky vyřazené mleko, mel z nej pravděpodobne ekzem, ted ma zas, tak bude opět na bezmlecne dietě.
Cekam kdy přijde jeste alergie na pyl 🤦♀️ Na to trpim predevsim ja..
U nás to bylo v první školce, byla často nemocná a pak se to poznalo podle jara, začala velká rýma a opuchlé oči, má alergii na pyl, takže aktuální období je na mrtvici. Já jsem zastáncem teorie, že na alergeny se dá navyknout a pak sama alergie u člověka ustoupí, mám to ozkoušené na sobě, dřív jsem nesměla mít u sebe zvíře, kvůli alergii na srst, ale furt sem k nim lezla, že jsem to prostě tu alergii přebušila a dneska jsem ok. Ale pyl jak se to týká jen jednoho období, tak to je konec. Takže prostě něčím utlumit a přetrpět.