Kdy se u vašich dětí objevila alergie?

no_title
30. dub 2018

Ahoj,
zajímalo by mě, jak se u vašich dětí poprvé objevila alergie a jak? Jsme s manželem oba alergici, oba i potravinové alergie, já i astma, takže se u syna snažím udělat vše tak, aby je neměl. Kojím jej a budu kojit ještě dlouho, máme v bytě zvířata, nechráním jej přehnaně před špinavými věcmi, nechávám ho, ať si hraje i s námi na zahradě. Nicméně prý u miminek alergie být nemůže, zajímalo by mě tedy, kdy se objevila u vás a jak? Vím, že se může objevit kdykoliv, samozřejmě, ale nevím, zda poznám, že o alergii jde kdyby něco.

moodie
30. dub 2018

U nás to bylo v první školce, byla často nemocná a pak se to poznalo podle jara, začala velká rýma a opuchlé oči, má alergii na pyl, takže aktuální období je na mrtvici. Já jsem zastáncem teorie, že na alergeny se dá navyknout a pak sama alergie u člověka ustoupí, mám to ozkoušené na sobě, dřív jsem nesměla mít u sebe zvíře, kvůli alergii na srst, ale furt sem k nim lezla, že jsem to prostě tu alergii přebušila a dneska jsem ok. Ale pyl jak se to týká jen jednoho období, tak to je konec. Takže prostě něčím utlumit a přetrpět.

leneee
30. dub 2018

Dcera kojena do 2,5r - ochutnala v cca 2 letech u kamaradky orechovy raw dort a hned velka reakce. Ve 4 letech se pak objevila alergie na pyl. Cekam co bude dal... alergii ma v rodine jen bratr manzela 😞

moodie
30. dub 2018

@leneee Ty alergie jsou na prd, já třeba mám až z hloubky ani moje rodiče ani prarodiče na nic alergičtí nejsou a já ano, takže to čerpám z hloubky.

calvac
30. dub 2018

@no_title U nas ve trech letech,jinak po dobu dvou let kojeni byl zdravy. Poprve se projevila alergie na pyly upornym suchym kaslem, kvuli kteremu jsme skoncili az ve spitale,kde meli podezreni na cerny kasel. Pak se zjistilo,ze ma alergii a astma a potrebuje foukatka.

leneee
30. dub 2018

@moodie co prosim znamena ve vasi terminologii “z hloubky” - my se s temi alergiemi stale teprve seznamujeme.

ldik
30. dub 2018

U nas to zacalo nenapadne. Syn zacal od jara kdy mu bylo 2,5r strasne casto v noci kaslat suchym kaslem. Kdyz jsme byli na navsteve u babi, ktera ma doma kocku, tak dost kychal. Pediatra se na ten kasel moc netvarila, ale nakonec jsem si vydupala zadanku na alergologii. A jeste ze tak, zjistili mu velkou alergii na kocku, psa, pak jeste roztoce, plisne, pyly, travy. V podstate po cely rok se najde neco na co ma alergii. Bere denne prasek a sirup. A vysledek byl videt behem par dni. Kasel prestal, ted co zacala sezona tak je taky ok.
P.S. Syn ma alergie presne na to same co manzel...

cerveliska
1. kvě 2018

Oba plně kojený - kolem 4tého měsíce - krev ve stolici, pravd. BKM. To prřešlo, i podle testů, ale teď začíná dcera boj (3 roky), potvrzené vajíčko, spousta potravin podezření, a teď aktuálně 3 den brutal kopřivka, dali jsme ji nějaký ovocný nanuk. Prý kolem 3tího roku jsou alergire nejhorší, fakt doufám, protože u nás se zhoršuje co týden.

hhhanicka
2. kvě 2018

Dcera má alergii na vaječný bílek a začala se projevovat už v 5 měsících. Když jsem snědla vajíčka a nakojila ji, tak se jí udělala vyrážka a opuchl jí obličej. Tak jsme vajíčka přestali kupovat a dál jsem to nijak neřešila. Při příkrmech jsem jí je zkusila dát až někdy po prvním roku, hned se osypala a pozvracela. Tak jsem jí je už nedávala.Před očkováním MMR ( cca ve 2 letech) jsem řekla Mudře, že mám podezření na alergii na vajíčka. MMR je totiž kultivovaná na kuřecích zárodcích, takže obsahuje žloutek. Mudra udělala testy a řekla, že je alergická jen na bílek, takže očkovaná mohla být.
Kojená byla do roku a půl.
Teď má necelé 4 roky a řekla bych, že se to už tak půl roku zhoršuje. Předtím jí stopové množství, např. v těstovinách, buchtách, už nevadilo, teď sní domácího muffina, ve kterém byla 1/30 vajíčka a osype se a má průjem.

lararose
5. kvě 2018

Moje má od mala alergii na antibiotiku a to dvě a má to po mě, taky jsem alergická na atb. A má ještě novou alergii na pyl a trávu i možná na rostliny, má je zrovna nedávno před 14 dní a jí jsou 12 let. Osypala se na tělu vyrážkou a dál se síří a šíří 😖 u nás již 14 dní neprší, říkalo se, že prý po děšti uleví, tak jsem zvědavá. Na takovou alergii v rodině nemá, je to jediná poprvé.

alboo
5. kvě 2018

Alergie může klidně být už u miminek, sama jich několik znám. Ale uvedu pozitivní případ, manžel alergie/astma, já mám lehkou dg.alergii před x lety na prach, pyl, různou zvěř... dcera nekojena a ve 4letech bez jakékoliv alergie. Od 4.m jsem davala prikrmy, do roka vyzkouseno temer vše ( ořechy, vejce, ryba...) zvěře máme doma hojně 🙂. Ale kladu důraz na kvalitní jídlo, maso a vejce temer z domaciho chovu atd.
Ale taky znám dítko, jehož matka alergie/astma, kojeny snad do 2 let, ekzem od mimina, postupně rýma, oči a ve 3 letech astma... Ale musím konstatovat že jejich strava je hrozná a pro jistotu maj i nepovinna očkování....

no_title
autor
5. kvě 2018

@alboo no já se malýmu snažím dávat v rámci možností co nejkvalitnější stravu. Co tomu dítěti dávali za stravu, že byla hrozná?

renatka16
5. kvě 2018

Syn ma zatim potvrzenou alergii na psa, v 9m kdyz ho pes olizl, tak byl okamžitě natekly.. jinak mel taky vyřazené mleko, mel z nej pravděpodobne ekzem, ted ma zas, tak bude opět na bezmlecne dietě.
Cekam kdy přijde jeste alergie na pyl 🤦‍♀️ Na to trpim predevsim ja..

tampu
Odpověď byla odstraněná
Zobraz