Kdy s bolestí bříška k doktorce?

2. pro 2023

Čauky holky,
prosím o názory, sice jsem četla na internetu nějaké poučky, ale přijde mi to jeden hrozný scénář vedle druhého, ale taky bych něco nerada podcenila... 🙈

Naše malá (2 roky) včera v noci naříkala, že ji bolí bříško, ráno třikrát blinkala a pak byla celý den už v pohodě a veselá, plná energie. Zvracení i bolest jsem tedy přičítala tomu, že předchozího večera snědla neoloupané jablíčko a vadily jí ty slupky (byly totiž i v těch zvratkách)
Večer párkrát řikala, že ji zase bolí to bříško, ale chilkama se mi to zdálo, že se chce spíš pomazlit, nebo vydyndat něco dobrého. Jenže dnes ráno se vzbudila s lehce zvýšenou teplotou, je taková smutná, nejí, jen pije a chvilkami taky říká, že ji to bolí... A já teď váhám, jestli to teda už začít aktivněji řešit, nebo ne...??

klokanka31
2. pro 2023

Určitě na pohotovost, aby to taky nebyl slepák...

palja
2. pro 2023

My jsme tenkrát kvůli tomu strávili celý den po vyšetřeních s dcerou v nemocnici. Klinicky byla na tom přesně jak popisujete, bolesti břicha, mírně zvýšená teplota, zvracení. Nakonec z toho všeho vyšlo, že má zánět močových cest a už měla chycenou i ledvinu, bylo to vidět na ultrazvuku. Takže bych na nic nečekala a jela na pohotovost.

kristyn86
2. pro 2023

S bolesti bricha radeji jet. Je jeste mala,nedokaze presne rict co,jak a kde boli...At se vylouci slepak.

lenerka1
2. pro 2023

Litá teď hodně střevních chřipek. U nás taky zvracení, bolest hlavy a bříška, zvýšená teplota, dítě smutné, bez nálady, no a víkend před námi, tak jsme byli u Dr., ať vyloučí ty děsivě scénáře typu slepák, uskřinutí kýly, zánět močáku. No už je to lepší, nezvraci, bříško méně ale bolí, ale to můžou být zvětšené lymfatické uzliny, už má chuť k jídlu a lepší náladu. Zato to chytila mladší a tatínek, tak je doma pořád veselo. Držím pěsti, ať to není nic vážného a je brzo lépe!