Zdravím všechny maminky! Měla bych na vás prosbičku, včera jsme byli u známých na návštěvě a večer mi známá volala, že u jejich dcerky objevila vši - už normálně vyloupnuté (žádné hnidy).
Děti si hrály, docela v blízkosti, stavěly bunkry pod dekou.
Děti jsem doma pořádně vydrbala a vyčesala a pořád prohlížím a nezdá se mi, že by ve vláscích něco měly. Odpoledne bychom měli jít na kroužky - tedy mezi dětský kolektiv. Nerada bych, abychom případně vši roznesli, tak pořád váhám, jestli jít.
Nevíte, po jaké době se vši ukážou? Jestli, když jsem nic neobjevila, tak můžu být klidná, že jsme nechytili?
Moc děkuji
Pokud jsi neobjevila žádnou živou tak bych byla v klidu, ale rozhodně být ve střehu a kontrolovat teď každý den. Jako prevenci vystříkat nebo umýt nějakým šamponem proti vším a používat tea tree olejíček.
Já vždy(když se ve škole nebo školce objeví vši) preventivně obden myji vlasy šamponem proti vším a vyperu holkám ložní prádlo a čepici co nosí aktuálně.
Ono ale nejprve musí být živá,než budou nějaké hnidy..každopádně,bych prohlížela a vyčesávala,pokud nebude živá nebudou ani další..a jak píše sarkaa tea tree olejíček nemají rádi a šampón se ti doma neztratí..
Dobrý den, jsem učitelkou v MŠ a vši jsem od dětí chytla už dvakrát....olejíček Tea tree jsem používala jako prevenci....nepomohlo, potom jsou dost drahé preventivní přípravky, které nanesete na vlasy a vydrží to do umytí....ale
zde je nevýhoda, že všichni poznají že máte tzv. mastné vlasy...což jsem jako učitelka nemohla mít, ale je to účinná prevence. Jinak já osobně bych hned umyla šamponem na vši a nejméně týden hlavičku kontrolovala, zda neobjevíte hnidy, protože ty naleznete spíš...než živou veš (nejsou tak dobře vidět). Ještě bych určitě vyprala oblečení, v kterém jste byli na návštěvě. Držím palečky, ať se vám vši vyhýbají obloukem 😉
Myslím, že jde použít Tea tree jako prevence.