Kdy očekávat účinek Forlaxu?

miky04
15. bře 2019

Holky, kdy očekávat účinek Forlaxu 4g? mudra jej předepsala 3leté dceři, která se po jedné tvrdší epizodě boji kakat, za necelé dva měsíce, kdy s tím bojujeme se z ní stala úspěšná "zadržovačka" a nyní dokáže zadržet bobek i přes čípky, easylax i lactulosu i 5-6dní
V příbalovém letáku Forlaxu je uvedený účinek do 24-48hod. Momentálně máme dnes šestý den zacpu a třetí den užívání Forlaxu a stále nic, jen je na ní znát, že TO na ní přichází, ale zvládne zadupat/zadržet.
Prosím, za jak dlouho zabral u vás? Zajímá mě hlavně zkušenost maminek, jejichž ratolest byla také urputným zadržovačem.

eviicka
15. bře 2019

Já jsem nezaznamenala že by po něm přišla stolice v nějakém konkrétním rozmezí, ale každopádně když už, tak je mnohem měkčí a tim pádem i méně bolestivá.

miky04
autor
15. bře 2019

@eviicka byla měkčí už i po té laktuloze, já jsem doufala, že Forlax ji ještě vice "zvodnatějsi" že už ji nebude schopná zadržet a že snad zapůsobí do dvou dnů. To bych asi chtěla zázraky, už začínám panikařit, že budem muset do nemocnice

sasui1
16. bře 2019

@miky04 forlax ji urcite nezvodnovati...je opravdu jen mekci. Ja si od forlaxu slibovala velky zazrak ale za nas teda zadna slava 🙄 ani nezmekci tu stolici ktera uz tam je... Takzebto bude zase bolet 😕

editah222
16. bře 2019

@miky04 moje dcera měla dlouhodobou psychickou zácpu a byla schopna "premoct" jakékoliv projimadlo. U nás to.byl skoro tři roky trvající boj.

miky04
autor
16. bře 2019

@sasui1
Děkuji, takže opravdu žádná sláva-je to srovnatelné s tou laktulozou, už se nám dnes 7den po dvouhodinovém řevu konečně zadařilo, to jsem ji dala easylax a nakonec i čípek+ másáž ricinovým olejem a teplou vanu. Jako tolik preparátu, aby se vůbec vykadila, ten řev okolo a nakonec stolička vcelku klasická a říkala, že ji to ani nebolelo.

miky04
autor
16. bře 2019

@editah222
3 roky, to je hrůza, chudinka a co jí nakonec pomohlo nebo to přešlo samo od sebe věkem?

sasui1
16. bře 2019

@miky04 jinak synovi tento problem zacal po prechodu na tuhou stravu. Takze jsme s tim bojovali od pul roku. Vyzkouseno vse mozne... Ve dvou letech uz jsem si vyzadala vysetreni v nenocnici! Po provedeni vysetreni mi bylo receno ze zadny problem nema... 🙄 Ale...kupodivu po denodennim klystyru ktery jsem se obavala ze ho zasekne vic. Z niceho nic se to spravilo 🤔a ze jsme si uzili s tim taky svoje...😔 Jeste vam muzu poradit zkusit nalepit na bricho tejpovaci pasky...

miky04
autor
16. bře 2019

@sasui1 o tejpovacich páskách v souvislosti se zácpou slyším teď poprvé, predchazela lepení nějaká návštěva odborníka, který vám ukázal jak pásky lepit? A o klystýru jsem taky uvažovala i četla, ten jste provadeli doma nebo v nemocnici, já mám strach abych ji doma něco neprovedla a když s ní půjdu do nemocnice jsem si jistá, tě se zablokuje úplne.Ted po obědě měla druhou stoličku ani jsem o tom nevěděla, přišla už s plnými kalhotkami, což teď neřeším, hlavně že to jde a je jedno kam. Jen se obávám, že tímto vyhráno rozhodně není a příští týden jedeme repete😔 úplně to chápu co jste si museli prožívat a to navíc u mnohem menšího prcka, vážně hrůza😔 a děkuji za podporu🤗

sasui1
16. bře 2019

@miky04 tejpovabi u odbornika. Ukaze jak to spravne zatejpovat. U nas to melo efekt ze to rozpohybovalo streva a vyjelo to z nej ani nevedel jak... Bohuzel se casem naucil premoct i to a drzel dal. Ale dcera je starsi tak by se treba nechala tim "premluvit" vlastne to zalepeni aktivuje a stimuluje cinnost strev. Za nas kratkodobe to veeeelmi pomohlo.
A klystyr. Ten byl v nemocnici kvuli vysetreni. Denne dva nalevy 😔 i to zadrzoval. Po 3 dnech z neho vyjelo skoro vse naraz... 😲 Myslela jsem ze se zasekne. Ale ocekavala jsem od toho ze mi reknou ze je nejaky problem se strevy... Streva jsou v naprostem poradku ale kupodivu honto zlomilo a od te doby chodi pravidelne sam. A uz nepouzivane zadne podurne prostredky... Ale nevim co to v nem zlomilo... Mel cerstve 2 roky takze jsme. Se o tom moc nepobavili... 🤷‍♀️

miky04
autor
16. bře 2019

@sasui1 to je šílené, vůbec si nedokážu představit jak to mohl prcek zadržet😲
moc Vám děkuji za info, no uvidím, pokud se to nezlepší, vyzkouším cokoliv. Diky😊

pavlina248
16. bře 2019

@miky04 píši zprávu

editah222
18. bře 2019

@miky04 dceři pomohla Bachova esence, respektive asi 9dní po tom co je začala užívat si sama od sebe venku dřepla a vykakala se. Trochu jsem měla strach, abych neřešila problém - dítě sice nemá problém s vyprazdňováním, ale bude chodit na záchod jen ven, ale bylo to jen 1x, zjistila, že nic nebolí a bylo po problému.

miky04
autor
18. bře 2019

@editah222
Moc děkuji za tip, já jsem dnes byla u homeopatky, zatím jen zjistit jestli nám dokáže pomoci, dostala jsem domů dotazník a kdyžtak se máme objednat na sezení. Počkám, jak se to vyvrbi, protože dneska dcera opět kakala, hlavně bez křiku a opět zjistila,že to neboli. Pořád teda za pomoci Forlaxu 2xdenne +ráno jsem ji ještě dala laktulosu, ale jinak změna v tom že šla "sama od sebe" = nemusela jsem vyvolávat čípkem nebo easylaxem. Uf, tak uvidím jak to bude pokračovat dále...🙄

eviicka
18. bře 2019

@miky04 i u nás se teď situace začíná zlepšovat (s forlaxem jsme začali před pár týdny). Držím palce.

miky04
autor
18. bře 2019

@eviicka tak to je dobrá zpráva, taky držím palce, hlavně ať to nezakřikneme🤫 a doufejme, že už bude lépe.

katerina18
29. led 2021

@editah222 Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste to zvládli? Moje dcera má téměř 3 roky a taky je úspěšná "zadržovačka". Nasadili jsme forlax a už ho bere 4 den a stále nic, ikdyž jí to občas bere, ale pak z toho stejně nic není. Bojujeme už od jejího cca 1 roku. Je to psychický záhul, hlavně teda pro mě. 😔 Jsem už z toho zoufalá, nic nepomáhá. Děkuji za odpověď.