Holky, kdy očekávat účinek Forlaxu 4g? mudra jej předepsala 3leté dceři, která se po jedné tvrdší epizodě boji kakat, za necelé dva měsíce, kdy s tím bojujeme se z ní stala úspěšná "zadržovačka" a nyní dokáže zadržet bobek i přes čípky, easylax i lactulosu i 5-6dní
V příbalovém letáku Forlaxu je uvedený účinek do 24-48hod. Momentálně máme dnes šestý den zacpu a třetí den užívání Forlaxu a stále nic, jen je na ní znát, že TO na ní přichází, ale zvládne zadupat/zadržet.
Prosím, za jak dlouho zabral u vás? Zajímá mě hlavně zkušenost maminek, jejichž ratolest byla také urputným zadržovačem.
@sasui1
Děkuji, takže opravdu žádná sláva-je to srovnatelné s tou laktulozou, už se nám dnes 7den po dvouhodinovém řevu konečně zadařilo, to jsem ji dala easylax a nakonec i čípek+ másáž ricinovým olejem a teplou vanu. Jako tolik preparátu, aby se vůbec vykadila, ten řev okolo a nakonec stolička vcelku klasická a říkala, že ji to ani nebolelo.
@miky04 jinak synovi tento problem zacal po prechodu na tuhou stravu. Takze jsme s tim bojovali od pul roku. Vyzkouseno vse mozne... Ve dvou letech uz jsem si vyzadala vysetreni v nenocnici! Po provedeni vysetreni mi bylo receno ze zadny problem nema... 🙄 Ale...kupodivu po denodennim klystyru ktery jsem se obavala ze ho zasekne vic. Z niceho nic se to spravilo 🤔a ze jsme si uzili s tim taky svoje...😔 Jeste vam muzu poradit zkusit nalepit na bricho tejpovaci pasky...
@sasui1 o tejpovacich páskách v souvislosti se zácpou slyším teď poprvé, predchazela lepení nějaká návštěva odborníka, který vám ukázal jak pásky lepit? A o klystýru jsem taky uvažovala i četla, ten jste provadeli doma nebo v nemocnici, já mám strach abych ji doma něco neprovedla a když s ní půjdu do nemocnice jsem si jistá, tě se zablokuje úplne.Ted po obědě měla druhou stoličku ani jsem o tom nevěděla, přišla už s plnými kalhotkami, což teď neřeším, hlavně že to jde a je jedno kam. Jen se obávám, že tímto vyhráno rozhodně není a příští týden jedeme repete😔 úplně to chápu co jste si museli prožívat a to navíc u mnohem menšího prcka, vážně hrůza😔 a děkuji za podporu🤗
@miky04 tejpovabi u odbornika. Ukaze jak to spravne zatejpovat. U nas to melo efekt ze to rozpohybovalo streva a vyjelo to z nej ani nevedel jak... Bohuzel se casem naucil premoct i to a drzel dal. Ale dcera je starsi tak by se treba nechala tim "premluvit" vlastne to zalepeni aktivuje a stimuluje cinnost strev. Za nas kratkodobe to veeeelmi pomohlo.
A klystyr. Ten byl v nemocnici kvuli vysetreni. Denne dva nalevy 😔 i to zadrzoval. Po 3 dnech z neho vyjelo skoro vse naraz... 😲 Myslela jsem ze se zasekne. Ale ocekavala jsem od toho ze mi reknou ze je nejaky problem se strevy... Streva jsou v naprostem poradku ale kupodivu honto zlomilo a od te doby chodi pravidelne sam. A uz nepouzivane zadne podurne prostredky... Ale nevim co to v nem zlomilo... Mel cerstve 2 roky takze jsme. Se o tom moc nepobavili... 🤷♀️
@miky04 píši zprávu
@miky04 dceři pomohla Bachova esence, respektive asi 9dní po tom co je začala užívat si sama od sebe venku dřepla a vykakala se. Trochu jsem měla strach, abych neřešila problém - dítě sice nemá problém s vyprazdňováním, ale bude chodit na záchod jen ven, ale bylo to jen 1x, zjistila, že nic nebolí a bylo po problému.
@editah222
Moc děkuji za tip, já jsem dnes byla u homeopatky, zatím jen zjistit jestli nám dokáže pomoci, dostala jsem domů dotazník a kdyžtak se máme objednat na sezení. Počkám, jak se to vyvrbi, protože dneska dcera opět kakala, hlavně bez křiku a opět zjistila,že to neboli. Pořád teda za pomoci Forlaxu 2xdenne +ráno jsem ji ještě dala laktulosu, ale jinak změna v tom že šla "sama od sebe" = nemusela jsem vyvolávat čípkem nebo easylaxem. Uf, tak uvidím jak to bude pokračovat dále...🙄
@editah222 Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste to zvládli? Moje dcera má téměř 3 roky a taky je úspěšná "zadržovačka". Nasadili jsme forlax a už ho bere 4 den a stále nic, ikdyž jí to občas bere, ale pak z toho stejně nic není. Bojujeme už od jejího cca 1 roku. Je to psychický záhul, hlavně teda pro mě. 😔 Jsem už z toho zoufalá, nic nepomáhá. Děkuji za odpověď.
Já jsem nezaznamenala že by po něm přišla stolice v nějakém konkrétním rozmezí, ale každopádně když už, tak je mnohem měkčí a tim pádem i méně bolestivá.