Kdy by se mělo jít na první prohlídku s miminkem s prvními zoubky?

simona2103
22. led 2018

Maminky, kdy by se mělo jít na první prohlídku s miminkem s prvními zoubky?

yasminna
22. led 2018

já byla u dcery v roce a se synem jsem objednaná také až mu bude rok. 🙂

sthanina
22. led 2018

@simona2103 Ahojky, obvodní na to moc chvátají... Volala jsem zubařce, když syn měl 3 zuby (vyrostli mu najednou v 7 měsíci). Skoro se mi vysmála, že prý, co tam chceme dělat...? Objednala si nás po roce, to měl zoubků 9...

lenkas1982
22. led 2018

Nás chtěla vidět zubařka až v 1,5 roce. Stejně to bylo úplně o ničem, dcera sotva otevřela pusu. Je to jen o tom, aby si dítě na to začalo zvykat, ale při návštěvě 1x za půl roku to stejně ani nehrozí. Pediatra to vůbec neřešila.

lv
22. led 2018

Malou viděla v 8m, když jsem byla na prohlídce se starší, mělo by se do roka..

kikidxb
22. led 2018

Ja se o tom bavila s mym zubarem a on mi doporucil, abych dceru brala k zubari co nejdrive, jeste nez bude mit zoubky, napr. kdyz jdu na prohlidku ja - aby si hlavne zacala zvykat na to prostredi... Ma 6 mesicu a behem mesice ji vylezly tri zuby a dalsi se derou ven, takze ji vezmu s sebou na prohlidku tento mesic.

simona2103
autor
22. led 2018

Dekuju moc...
Přesně, lenkas1982, aby vubec otevřela pusinku

kassandra1
22. led 2018

Předpokládám, že není potřeba mít doporučení od pediatra?

linee
22. led 2018

@kassandra1 neni,v ockovacim prukazu z porodnice by mel byt i prukaz pro zubare

@simona2103 podle VZP je doporucena navsteva zubare v 6. a 12.mesicich. My s manzelem chodime pravidelne 2x rocne,tal jsme vzali sebou i malou.
Osobne si myslim,ze staci,az vyroste prvni zub.Male vyrostl az v roce.

krystalka
22. led 2018

My jsme byli poprvé asi ve 2 letech - po dohodě s naší zubařkou, synovi vylezl první zoubek ve 13 měsících a další přibývaly taky pomalu....teď mu bude 10 a zatím má vypadlých 8 mléčných zubů (za ty už má tedy nové) a zatím naštěstí ani jediný kaz....jinak chodí vždycky s námi, objednáváme se vždycky na jeden termín všichni tři...

sabreen
23. led 2018

Já byla se synem skoro hned, jak mu vyrostl první zoubek. Ovšem to bylo hlavně proto, že jsem měla nějaký problém já, tak jsem ho vzala s sebou, pediatra to vůbec myslím neřešila. Teďka s dcerkou se nás pediatra furt ptá, jestli už jsme byly (má jinou doktorku než syn) - holka už má rok a půl, zubů plnou pusu a my tam furt nebyly - dnes jsem tam konečně volala, tak jsme už aspoň objednaný - na červenec, dřív nebylo místo.

verunka_korunka
23. led 2018

Hplky prohlidla zubarky vzdy v pul roce kdyz jsme sli na prevenci s manzelem, ale to jen tak mezi dvermi, do prukazky se zapisovalo az v roce. Starsi si v pul roce prohledla i kdyz nemela ani jeden zub 😀 projela dasne a rekla jak mame o zuby pecovat.

hanih
23. led 2018

@simona2103 My jsme byli poprvé v roce a od té doby chodíme co půl roku. Dceru beru vždycky, když jdu na kontrolu já. Pediatra nám řekla, že se obvykle chodí v roce, ale že se máme domluvit přímo se zubařem, jak to bude nejlepší, že někteří jsou rádi, když vidí dítko od prvního zoubku. Jinak my máme štěstí na doktorku, je dost mladá, ale s dětmi to umí. Dceru si získala, když jí půjčila do ruky zrcátko na vyšetřování, a taky si s ní celou dobu krásně povídala. A já dceru taky připravuju, než k zubařce jdeme. Vždycky jí vyprávím, jak na paní doktorku musí udělat ááá, a že jí pak spočítá zoubky atd. Dcera si to naštěstí vysvětlit nechá a fakt spolupracuje. Teď naposledy se pak všem chlubila, jak jí paní doktorka spočítala zoubky 🙂

swetlusska
23. led 2018

Taky nám říkali, že ať nespěcháme, že není "co" kontrolovat 🙂) Ale je fakt, že vůbec sehnat dětskýho zubaře je docela umění, takže jsme začli hledat a malýho tam šli zapsat a ukázat (bylo mu něco přes 1 rok)...

sthanina
24. led 2018

@lenkas1982 Syn pusu ani neotevřel🙂 Smál se na zubařku a zajímalo ho vše, co bylo kolem... Chvilinku poseděl v křesle, zeptala se kolik má zoubků a pak jsme šli domů....😉