Prosím pěkně, je tu někdo kdo rozumí a má zkušenosti s alergickou rýmou? Jedná se mi o to, že syn je potvrzený alergik, má i papír ve školce. Potravinové alergiemi, roztoči, trávy... Je možné při alergické rýmě mít jen průhlednou vodovou rýmu? Syn to občas má takové zakalené a někdy lehce nazelenalé, často ráno a přes den to je pak průhledné.
Problém pak je samozřejmě ve školce...má zelenou rýmu, nechte si ho doma..... upozorňuji, že nejsem typ, co by nemocné děti dával do školky.
@zmrzlinka když má ucpaný nos z důvodu alergické rýmy, má mamox. Jinak bere pravidelně aerius, dýchá flixotide. Jenže to lehce nazelenalé/nažloutlé, je první vysmrkání ráno a poté max slizovitá voda. Když je sezóna jeho alergenů, tak i přes tyto léky ta rýma a pokuckávání občas je. Ale to poznám...jsme třeba venku, nebo ráno po probuzení má ucpaný nos (má i roztoče), ale když jsme třeba delší dobu doma, po obědě, nejsme venku, je to lepší.
@zmrzlinka jinak ještě stříkám Vincentku, nebo mořskou vodu
@zmrzlinka Lékařka říkala, že nazelenalá rýma neznamená vždy bakteriální infekci. Že barvu způsobují odumřelé buňky poškozené virovou infekcí...
Máme i doporučení na ORL, vyšetření nosních mandlí
Syn je alergik, nikdy neměl jen vodovou rýmu. Bylo mi řečeno, že ta podrážděná sliznice alergeny je náchylnější na viry a proto je ta rýma hustá a zabarvená. Pokud bere syn léky na alergii, rýmu nemá žádnou, pokud přestane, hned má hustou a barevnou.
Ve školce jsem vždycky řekla, že je alergik a neměli problém.
Tak určitě jděte na to ORL ....u syna nazelenalou rýmu spusobovala právě zvětsena nosní mandle.A jinak dcera má Allergocrom do nosu a má taky alegii na roztoče a zabírá ji moc dobře.Zkuste se ještě zeptat alergologičky jestli by Vám nezměnila kapky do nosu.
Má alergie a má rýmu a ano, jen čistě průhledný to je málokdy.
Lehce nazelenalé je už bakteriální rýma.A či strikate do nosu?Jakou má nasazenou léčbu?