Kde sehnat neštovice? Praha, Mělník a okolí

am123alka
9. kvě 2018

Dobrý den, prosím o radu - moc by mi pomohlo, kdyby mohly obě mé děti (6 a 4 roky) mít za sebou neštovice, ale dosud se nám nějak vyhýbaly. Jakkoliv podivně to zní🙂, není, prosím, někdo z výše uvedené lokality, který by byl ochotný nám půjčit dvě "nakažená" trička nebo nás nějakým způsobem zkusil nakazit, případně neměl by někdo kontakt na nějakou ochotnou maminku od "neštovicových" dětí?

andrissek
9. kvě 2018

😲😲 to jako vážně🙄

danny36
9. kvě 2018

Můžete mít nakažených triček i 10, vaše děti mohou neustále být uprostřed centra epidemie neštovic a stejně se nemusí nakazit. Záleží na imunitě a tělu vašich dětí. O tom nerozhodnete i kdybyste se na hlavu stavěla. Nechala bych to, čas ukáže 🙂

am123alka
autor
9. kvě 2018

@danny36 To je možné. Ale když vloni ve školce řádily, držela jsem obě děti doma v karanténě kvůli plánované operaci dcery a nyní ji to bude asi čekat až ve škole. Nedá se nic dělat. Asi tomu opravdu budu muset nechat volný průběh. Každopádně díky a hezký den😉

ssandy
9. kvě 2018

Ja se nenakazila za cely zivot a to jsem se kolektivu deti nikdy nevyhybala. Ted kolem me sly 2x i v tehotenstvi a nic. 🙂 Neco na tom je. Taky bych to nechala, az je chyti, tak je chyti.

terezapetrova
9. kvě 2018

@andrissek mnoho rodičů to takto resi..

terezapetrova
9. kvě 2018

Je stokrát lepsi toto si odbyt v dětství jako normalni dětskou nemoc (nic jiného to nemít) nez je prodělat až v dospělosti a to klidně v 50ti a to je pak teprve mazec

terezapetrova
9. kvě 2018

Místo nemit neni

hojda
9. kvě 2018

Já je chytla až jako dospělá v ordinaci dětské lékařky...

danny36
9. kvě 2018

@am123alka Moji dva synové byli 2x u pediatra, když byli nemocní a čirou náhodou pokaždé potkali děti s neštovicemi a nic, brácha neustále v kontaktu s dětmi s neštovicemi a také nic. Opravdu s tím nic neuděláte, tak si to odbudou jindy nebo také ne. Pěkný den, D.

terezapetrova
9. kvě 2018

@am123alka my měli prosinec leden tak už ne posloužím 😌

terezapetrova
9. kvě 2018

@danny36 nerozhodne to ale vyjít to muze, bud a nebo ze

snahnah
9. kvě 2018

To, jestli je chytí, neovlivníme. Syn odolal 2 výskytům ve školce, víkendu s infekčními dětmi a dostal je až 3.den ve škole v přírodě ve 2.třídě- nejmíň vhodnou dobu. Uměl si to vybrat 🙂

lansi83
9. kvě 2018

@hojda Ahoj, a můžu se zeptat, jaké to bylo mít neštovice až v dospělosti? Každý mě straší, že je to o dost horší než u dětí ( vyrážka, teplota). Já je nikdy neměla, je mi 34 a mám 3 letého syna, který jde příští podzim do školky a nemá ještě ze zdravotních důvodu pichnute MMR očkování. Děkuji za odpověď. 🙂

hojda
9. kvě 2018

Byla jsem 14 dní unavená a pak se objevili pupínky, nejhorší byla druhá noc, to jsem nespala vůbec, jak to svědilo a pak to chytnu syn, tak jsem se v podstatě 1,5 měsíce nedostala skoro ven, ale naštěstí to bylo v zimě, tak to tak nevadilo, ta jarní variant neštovic mi přijde, horší, venku krásně a na sluníčko se nemůže. Trochu mě k tomu bolela hlava, ale žádné jiné komplikace jsem neměla. Brácha se nechal očkovat a do roka je chytnul s dětma taky. Nejhorší je to těsně před porodem, to je pak problém. V MMR neštovice nejsou, ty se musí přidat extra, ale ne každému se ty protilátky vytvoří a nevím, jak dlouho to vydržíš, jestli se to musí obnovit třeba v dospělosti.

vrabcak0007
9. kvě 2018

@lansi83 já je třeba jako až dospělá neměla, ale chytila jsem je v 15ti...šílený průběh, šílený horečky, celá osypaná, dost velkých, ze kterých mi zůstaly jizvičky a 3 dny jsem omdlívala i když jsem se měla jen posadit, aby mi mamka pupínky natřela..sestra je chytila v 7mi letech a pohoda...můj syn je měl před rokem, když mu byly necelé 3 roky a nic extra strašnýho...

nupta
9. kvě 2018

@aam123alka A co očkování?

handous
9. kvě 2018

Můj syn 6 let je právě má a dokonce tu těžší formu, tak přijeďte na pokec a děti si můžou pohrát 😂

baris
9. kvě 2018

@am123alka já bych děti asi nenechala dobrovolně nakazit. Já jsem neštovice nikdy neměla a když měly jít dcery do školky, nechala jsem se naočkovat.

Holky je ve školce chytly - ani nevím jak, protože ve školce nikdo neštovice neměl. Mladší dcera měla pár pupínku, jinak OK. Starší - cca 3 pupínky. S Dr. jsem byla domluvená, že při další kontrole jí udělá testy, zda skutečně neštovice prodělala nebo ne. No, nebylo to třeba. za 3 týdny dostala šílené neštovice - pupínky měla i v puse, týden 40°C horečky ...☹

A za další 3 týdny chytla pro změnu šílenou angínu (jak byla oslabená) - 3 ATB za sebou ... 😔

Takže dobrovolně bych do toho fakt nešla.

evee24
9. kvě 2018

@lansi83 ja je chytla jako dospěla u detske dr. A byl to mazec. Zlata angina 😀 mela sem den před hrozne bolesti kuze pak horečky 40,5. Bylo mi na umřeni. Svedilo to udesne. Aspoň homeopatika zabrala. Lituji ze jsem je nechytla jako mala.

am123alka
autor
9. kvě 2018

Všem děkuji za reakce.

pavla555
9. kvě 2018

@lansi83 neporadim jake to je, ale ja je take nemela, ale asi 4roky pred otehotnenim jsem se nechala projistotu naockovat. Ted si necham udelat test na protilatky na spalnicky, nechci ani ty ☺

swetlusska
9. kvě 2018

Dobrovolně někoho nakazit je vědomé šíření nemoci, i do okolí. To snad radši ani nad tím neuvažovat. Není přeci potřeba se hnát do něčeho, co třeba ani v životě nemusí samo přijít.

tinaprofi
9. kvě 2018

šílené...

konidana
10. kvě 2018

@lansi83 já neštovice chytla také až v dospělosti. Nejdříve jsem myslela, že mně svědí exém po zapocení na horách, ale vyklubaly se z toho neštovice. Krom pupínků mi nic nebylo. Svoje děti jsem si pak nakazila sama, aspoň to měly najednou:D Ale i tak to byl zoufalý měsíc - být s dětma tak dlouho zavřená doma 😅