Každý měsíc má skoro 2letá dcera antibiotika

sedmikraska84
21. pro 2017

Ahoj.Holky dcera bude mit 2 roky a tento rok je porad nemocna. Dnes další už páte antibiotika. Zase angína. Z testů z krve vyšlo ze má hodně oslabenou imunitu.To bylo už před měsícem. Má na tedy nějake prášky. A nesmí do kolektivu a ji stačí ze se potká s někým kdo má rymu nebo prodělal nemoc a hned omarodi. Nejhorší je ze mi nikdy nic nepila krom mlíka. 😢a ty nemoce jsou pro me hrozne když nepije.Ma horečky a mam strach.Kdy tohle skonci?Je mi ji tak lito.Porad jsme doma a mezi deti nesmí. A ja jsem furt doma navíc teď jsem tehotna a už mi taky bylo blbe.A když vidím jak porad marodi tak az bude mimi to nebude asi nic moc 😣mel někdo to samé. Takhle male a porad nemocné?

bonulinka
21. pro 2017

@sedmikraska84 A ty horečky se opakují nějak pravidelně ? Ona totiž podobně vypadá PFAPA ( syndrom periodických horeček ) - v krku podobně jako angína, vysoké horečky, vysoké CRP...přitom ATB jsou v tomto případě zbytečná.

sedmikraska84
autor
21. pro 2017

Má vzdy vysoké crp a vzdy má kolem 40.Prvji dny a pak zaberou antibiotik a už nejsou teploty. Toto neznám PFAPA.

sedmikraska84
autor
21. pro 2017

Ano a v krku to má vzdy červené a otekle

bonulinka
21. pro 2017

@sedmikraska84 Ty periodické horečky trvají kolem 3 dnů a jsou celkem dost pravidelné. Jak přijdou, tak zase odezní. Výtěr z krku dělají pokaždé ? Pokud máte FB, tak si najděte skupinku PFAPA - syndrom periodických horeček. Dozvíte se tam dost zkušeností od maminek, včetně rad, jaká vyšetření žádat a co pomůže. Právě často se tam vyskytuje povzdech, že zpočátku neustále byla předepisovaná ATB a nakonec se ukázalo, že to vlastně angína není.

sedmikraska84
autor
21. pro 2017

@bonulinka Děkuji za radu.To neznám. Kouknu. Je to tak.Lazdy měsíc to samé. Každý měsíc teploty a někdy ani neřeklo ze je to angína jen ze má vysoké crp a otekly krk.Horecky cca 2 dny.Moc díky

no_title
21. pro 2017

zkuste pít aloe - ale ne to předražené z lékárny, spíš nějaké, co je v čisté formě. tuším, že to prodává Forever living nebo LR. Mě to s imunitou pomohlo, mívala jsem angíny 2x do měsíce

belleelle
21. pro 2017

Posilit vitamin d, zazvor treba do vyvaru, cesnek, trochu pridat do jidla...

kika266
21. pro 2017

Asi bych hledala nekde jinou pricinu tech horecek. Myslim ze neustale nasazovani antibiotik nic nevyresi. To bude muset za chvili zit v bubline. Jak dlouho uz to ma, cely rok? a to doktorku nenapadlo poslat ji na nejake vysetreni nebo udelat testy jestli to nemuze byt neco jineho, kdyz se to porad opakuje?

popelka1984
21. pro 2017

Můj syn nastoupil před pul rokem do školky a od té doby je pořád nemocný, od září měl třikrát antibiotika a všechno kvůli průduškám, tam se mu to vždycky usadí, hodně taky trpí na rýmy, Pamycon jsme taky měli poslední dobou několikrát. Jsem z toho už nešťastná, ještě že mám celkem tolerantní šéfovou. Čerstvou zeleninu a ovoce jíme, i když je fakt že můžeme přidat. Jinak bere Hlíváčka, vitamín D. Ještě jednou v blízké době onemocní a už to budem řešit jinak,

mandala
21. pro 2017

@popelka1984 Měli jsme stejně, nakonec zjistili astma a od té doby, co se nasadila léčba, je klid...😉

sedmikraska84
autor
22. pro 2017

@kika266 ano tento rok je šílený,první bylo v březnu,já zrovna musela do nemocnice takže se staral otec,první velká angína,pak to bylo dobré a pak srpen,září,listopad a teď v prosinci už podruhé☹ vždy udělají jen crp a dají antibiotika,většinou nás ještě pošlou na ORL,ale tam je vždy vše ok.A z té krve jen že ta imunita je špatná,my ještě do toho řešíme,že dcera nejí stále,do teď byla jen na sunaru a už měsíc,jí zkoušíme s doktorkou navést na stravu,má s tím problém,nepoliká kousky a nepije nic .Ještě musí na vyšetření polikacího reflexu,protože při sebemenším kousku se hned dusí☹ takže ještě toto,ale to také řeším celý rok a nikdo tomu nevěnoval pozornost až teď kdy stále marodí a já neustále upozorňovala,že nechce jíst.

belleelle
22. pro 2017

@sedmikraska84 ani ovocne kapsicky ti nechce jist?
I kdyz to neni zdravy pristup, klidne bych ji podstrojovala...

hojda
22. pro 2017

Mrkni na syndrom periodických teplot PFAPPA, obas bývá zaměňovaný s opakovanými angínami, tak jestli by to na ní nesedělo, ale tam se to objevuje většinou každý měsíc.
@sedmikraska84

sthanina
22. pro 2017

@sedmikraska84 Já dávala malýmu Colostrum od LR a naprostá spokojenost...

sahrazad1
22. pro 2017

Já jsem mívala časté anginy. Zmizely po vysazení mléka a vajec. Vyzkoušejte, ono většina lidí mléko tráví špatně.

sedmikraska84
autor
22. pro 2017

Tak snad bude brzo už jen líp a líp,holky a jak srážíte vysoké teploty 39-40,už je má 3 den a pořád nic☹

ohi
22. pro 2017

Přikláním se k tomu co už některé holky psaly-PFAPA. Pohledej si k tomu více. Já to nějakou dobu s dcerou také řešila,ale naštěstí se to vyvrátilo. Měla to k zubům. K te PFAPA by i odpovídaly ty nesrazitené horečky,které i bez atb samy přejdou tak po 3-5 dnech. Ono kolikrát je CRP jeden den vysoké a druhý den nic. Proto raději vždy nejdříve vzít krev,ale pokud už vite že má problémy s imunitou,nechala bych si od dr napsat žádanku na imunologii.
Jinak na srážení teplot,poud nezabíra Nurofen nebo Panadol,tak se dají dělat zábaly zápěstí nebo kotníku( pokud nemá studené ruce a nohy,to se pak nedělá). Nebo i celého těla. Potom octové ponožky nebo se i sráží teplota při koupeli. Nebo se s dcerou vysléct a dát si ji na hrud a zakrýt

hojda
22. pro 2017

@sedmikraska84 Tak to mi opravdu připomíná tu PFAPU, pokud jsou ty teploty takhle vysoké, trvají 3 dny, v krku bívá nález jako angína, ale po třech dnech to přejde, atb. jsou zbytečná pokud je to ono a zbytečně se tím dítě zatěžuje. Zakládala jsem tu diskuzi na toto téma. Pročti a uvidíš, jestli něco bude sedět.

sedmikraska84
autor
23. pro 2017

A jak to zvládáte ty neustálé nemoce?Já už jsem na nervy,ještě to těhotenství do toho,které mě teď spíš obtěžuje.Každý měsíc furt doma,jen jednou vylezeme už zase něco jí je,nikam nemůžeme,je tak na mě fixovaná,že je jí už moc☹ žádné děti,žádný kolektiv,žádné zážitky,jen já a ona,pořád☹

mimiveru
23. pro 2017

@sedmikraska84 Pokud má opakovaně angíny, evidentně od někoho.. doporučuji udělat výtěr u vás i manžela/partnera a přeléčit antibiotiky také... na jaře by to mělo ustat, pak také pomáhá odstranit krční mandle. Já osobně angínou trpěla minulý rok, koupila jsem lichořeřišnici, mrkni na to a kdyžtak objednej preventivně 🙂

kika266
6. led 2018

@sedmikraska84 Jezis tak to je fakt sileny rok. A nezkouseli jste treba BLW jidlo do ruky? Treba by tomu sama trochu prisla na chut. Nechala bych se asi od doktorky poslat nekam na kompletni vysetreni. Mohlo by byt neco ve strevech, kdyz ani nechce jist normalni jidlo a je jen na sunaru. A taky mozna nekdo doma muze byt prenasec. Nemusi byt moc nemocny, ale muze prenaset.