Ahoj holky, možná už tady někde je podobná diskuze, ale nenašla jsem. Syn (15 měsíců) má už cca 10 dní kašovitou stolici. Vždycky byl spíš typ, který těžko vytlačil jeden tuhý bobík za den, občas i jednou za dva dny. A teď najednou tohle 🙄 Musím jen podotknout, že nic jiného mu není! Teplotu neměl a nemá, normálně si hraje i jí. Jen kaká tak 2-3x za den a je to prostě v konzistenci kaše (ne vodové ani nijak zvlášť zbarvené). No a trochu víc to smrdí 😒 U mudry jsme byly v pátek minulý týden (po 5ti dnech) a ta nám jen doporučila dvakrát denně probiotika a protože mu našla trochu oteklý krček a nosoholtan, tak fenistil, aby to splasklo. Že to je asi kombinace nějaké lehké virozy a růstu zoubků. Ted je to 5 dní, co bereme 2x denně biopron junior a 3 dny ještě 2x denně smectu a nic. Pořád stejná písnička. V pondělí se dokonce posrajdil 5x. Ale zase to nebyl klasický vodový prujem. Dodržujeme dietu, jí den staré pačivo, rýži, brambory, mrkev, vařený jablíčka s piškotama, banány. Nedávám mu vůbec jogurty ani jiný mlíko (i když mi přijde, že je to bez mléčných výrobků stejný jako s nima). V noci ještě pije UM, tak jsem pořídila Bebu Al 110. Snažím se ho hodně zavodnovat, vařím čajíky a doslazuji glukopurem. Nezažila jste některá něco podobného? Ještě k zubům. Ty mu začaly růst ve 14,5 měsících, má dvě jedničky dole. A ted se zdá, že se tlačí jedničky nahoře. Je občas trochu protivnější a přítulnější, někdy se v noci vzbudí s pláčem. Myslíte, že by to mohly způsobovat právě zuby? Snad jsem to všechno popsala nějak srozumitelně a bude to mít hlavu a patu :D
@veveruse14 díky moc za zprávičku 🙂 tak uvidím, v patek jdeme na výtěr, ale taky si myslím, že se nic nenajde. A pokud to bude jako u vás, tak to máme před sebou ještě dlouhou cestu 😒
Jeste muzete zkusit kapky Hylak forte,daji do poradku strevni mikrofloru. U syna (take 15 m) take porad valcime s kakanim a vse je o dost lepsi po Hylaku,jen ho teda beru ja,protoze je stale jeste kojeny. Vy muzete dat primo synovi.
@dankas87 hylak jsem též zkoušela,a u nás nezabral,ale zkuste,určitě mu to neublíží😉
ahoj,kdysi jsem tu řešila velice podobnou věc-kašovitá objemná hodně zapáchající stolice,většinou 2-3x denně,začalo to cca ve 13 měsících, skončilo cca za půl roku☹ bylo to peklo-kdykoli jsme někam šli bála jsem se že se pokadí,protože řešit to kdekoli jinde než doma byl fakt horor. dodnes nevím čím to bylo-dělali mu různé testy které akorát jeho i mě vystresovaly a nic se nezjistilo,zubů měl tou dobou už hodně venku a na zuby se mi to zdálo dlouhé.stolice byla stejná ať jedl co jedl, i po rýži. celou dobu byl veselý,normální dítě,přibíral. pořád jsem to řešila protože od příkrmů do toho roka měl stolici celkem normální,později i bobky a pak toto. doktorka mi pořád říkala že řídká stolice je normální, ale toto normální fakt nebylo.teď mám roční dceru a už pár rýdnů je to to samé:-/doteď nevím čím to bylo,já si to vysvětluji adaptací zažívacího traktu....držím palce ať to brz přejde!