Kašel, rýma a teplota

oliverek16
17. únor 2018

Přejí pěkne odpoledne maminky 🍀😊
Chtěla bych se zeptat co používáte proti kašli u svých děti. Máme doma roční dítě, vcera jsme byli u paní dokotorky ale rekla nám že malý to nemá zasedle nikde,ze je pouze nachlazeny ze to na antibiotika není. Jenomže dnes se kasel o dost zhoršil a ma uz i teploty 38,5-39,3.V lékárně jsem mu koupila jílový sirup ale chtela jsem se zeptat jestli mate někdo zkušenost s něčím jiným co třeba by mohlo i kasel zklidnit .

lennus
17. únor 2018

Navýšit Céčko - v DM prodávají v prášku malou kulatou krabičku, tymiánovou mast na prsa např. Just. Já léčím přírodně, někdy to chce čas, kašel a rýma je tak nějak v zimě běžná u dětí, tomu se málokdo vyhne. Snažím se i vyřadit mléčné, bílou mouku a cukry kvůli zahlenění.
Můžete zkusit do budoucna saunu, náš se saunuje od roku, založila jsem tady i skupinu na toto téma: https://www.modrykonik.cz/group/6827/detail/
Držím palce!

oliverek16
autor
17. únor 2018

@lennus Děkuji určitě ještě dneska pujdu do dmka proto céčko 🙂

sangina
17. únor 2018

na prsíčka psí sádlo...lipový či bezinkový čaj..a přímo na kašel v lékárně bylinkový sirup proti kašli..jitrocelový nebo thymomel

majajaa
17. únor 2018

Koukám, že z přírodních léčiv už odpovědi padli. tak bych ještě jenom dále doplnila co z klasických léčiv. Na kašel je výborný Bronchipret. Možno pak přejít i na Stopkašel (i preventivně). Na teploty samozřejmě dávky Paracetamolu a Ibuprofenu. Co se týče rýmy tak kombinace spreju Quixx a napr. Nasivinu.
Všechno léky co jsem napsala jsou volně prodejné a vhodné pro děti od jednoho roku.

erimi
17. únor 2018

@oliverek16 Treba vstrieknuť do nošteka physiomer baby a odsávať !!! Odsávate ? A kedže je to nachladnutie, jeden čipok tatlačit kvôli nachladnutiu, aj tlmí bolesť !

oliverek16
autor
17. únor 2018

@erimi ano physiomer máme na ten nedame dopustit 🙂 a odsavam. Spíš nás trápí hodně ten kašel, vždy když jsme nachlazení doktorka nám doporučí stopptusin ale nikdy nepomohl a vždy jsme zůstali na antibiotikach. Tak jsem se chtela zeptat jestli tady maminky nemají zkušenost s něčím jiným. Raději bych teda volila bylinné sirupy. Te chemie uz bylo dost ;)

janager
17. únor 2018

Nam vzdy zatim stacil Prospan (sirup z brectanu), ale nevim, jestli na vetsi nachlazeni pomuze.

sangina
18. únor 2018

@oliverek16 jdete do lékárny a požadujte třebas Thymomel,jitrocelový sirup..sirupy od doktora theise jsou super..

zutinka
26. únor 2018

Prospan je dobrý na kašel

lennus
26. únor 2018

@oliverek16 Tymiánový sirup jde udělat i doma, je to jednoduché

mimiveru
26. únor 2018

Záleží, co má za kašel, jestli suchý, dráždivý, tak Stoptussin, jestli chrchla, tak Prospan, něco na vykašlávání. Na rýmu třeba Nasivin mořská voda je fajn, ale neuvolnuje při Mega rýmě. Teplotu snižovat, pokud nepolevi do 3 dní, bezte znovu k dr na poslech, aby neměl náběh na zánět průdušek atd.

lennus
26. únor 2018

U nás ještě dobře zabírá na suchý kašel homeopatický sirup Drosetux a na vlhký je určený Stodal. A jinak hodně odsávat.