Kašel jen v noci

terezapetrova
11. bře 2018

Dobry večer, syn 6,5 roku kašle každou noc, budí ho to a zároveň i me, protoze vyžaduje abych s nim spala v pokoji. Pres absolutně známky nachlazení nejeví. Zvlhcujeme vzduch (zvlhcovacem), ložní prádlo ma komplet vyprane, vymenene. Už si nevim rady. Neví prosím nekdo co s tim? Dekuji.

terezapetrova
autor
11. bře 2018

Vidim, ze v druhé větě mi vypadlo slovo "den" mezi pres a absolutně 🙂 Bojím se ted jít k němu lehnout protoze už samozrejmne kašle jak slyším a sarkys on taky potřebuje nabrat sílu zítra do skoly.

normalnimatka
11. bře 2018

no nějaký takovýhle symptomy mi připomínaj tušim příznaky černýho kašle.

gnozka
11. bře 2018

A v čem syn spí ? Mě vyvolávala kašel alergie nám peří . Pokud není nachlazeny tak to vypadá na alergii . Zvířata mate ?

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@normalnimatka no ty mi davas ted nebudu spát kvuli kašli ale kvuli strachu. Nee za každy prispevek jsem vděčná..

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@gnozka no peří to neni, přesný složení podívám zítra jestli to bude i na cedulce. Zvířata nemáme. Sem v tomhle laik, je možný, ze kdyz venku pres den jen potká.. Vic psu tak pak v noci vic kašle? Asi blbost?

normalnimatka
11. bře 2018

@terezapetrova klid, nejančit. černej kašel je opravdu nebezpečnej jen pro kojence.
hlavně je typickej ten zvuk kašle..ale to se u dítěte asi blbě pozná..:/
ale spíš to tím asi nebude..to sou spíš záchvaty přímo...

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@normalnimatka oukej 🙂 a jak to zní? 🙂

normalnimatka
11. bře 2018

@terezapetrova údajně takovej štěkavej zvuk, při nadechování připomíná až kokrhání kohouta...:D no zní to ftipně, ale tak ftipný to asi není. po záchvatech často apnoe. zkus gůglit...
ono to je otázka, třeba to někdy není tak těžkej průběh a vlastně tě to nenapadne, že by to mohlo bejt ono. nevim...vim, že kamarádka v dětství fakt dlouho pokašlávala a po x měsísích jí zjistili hodně zvýšený protilátky na černej kašel, tudíž ho nejspíš prodělala, ale neříkala, že by měla nějaký záchvaty nebo tak... aspoň v tý první fázi to je asi jako klasický respirační onemocnění.

olusenka
11. bře 2018

Alergie? nebo hleny, které ho mohou dráždit v leže, ve vodorovné poloze? Pokud je to dlouho, nechala bych ho vyšetřit.

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@normalnimatka tak už jsem se asi docela, ze jako kohouta zakokrhani tak uvidím a taky se to prý očkuje v hexa vakcine, který můj syn nemá tak ted nevim jestli je ockovanej ale jak pises už není novorozenec

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@normalnimatka dekuju 🙂

normalnimatka
11. bře 2018

@terezapetrova novorozenec ne, kojenec....cca děti do roka, tam je to největší problém.
a teď nerozumim tomu, jestli teda má hexu nebo ne. ale ono to je vcleku jedno. může to chytit i očkovanej. účinnost vakcín, o to víc v případě černýho kašle, je prachbídná.
zašla bych k dr., pokud to trvá dlouho.

terezapetrova
autor
11. bře 2018

Teda píšu jak trubkon..

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@olusenka a neměl by hleny kdyby byl nastydly? Jestli to pujde takhle urcite ho k DR vemu.

terezapetrova
autor
11. bře 2018

@normalnimatka nemá hexa místo nich ma hib vakcíny, ve kterých je (méně nemoci). Zítra dohledam.

terezapetrova
autor
11. bře 2018

Dekuju holky zatim 🙂

olusenka
11. bře 2018

@terezapetrova obě moje děti jsou zahleněné, hlavně se to projevuje v zimě, občas kašlou v noci, pak chvíli pro pobuzení, a pak přes den ne. Nastydlé nejsou.

gnozka
11. bře 2018

U černého kašle by měl kašel i přes den . Můžete zkusit pastilky i islandskeho lišejníků . Zvlhcuje sliznice . Každopádně bych zvažovala návštěvu u dr. Nemá syn také nějaké starosti ? Třeba ve škole ? Nějaký skryty stres ? Také jsem se s tím setkala . Každopádně . Ty hleny nemusí být jen z nachlazení . Ja jako alergik je mám v podstatě neustále .

herminka
12. bře 2018

Dcerka takto podobne kaslala ted pri zapalu plic (nemela horecku ani teplotu, chovala se normalne a pres den zakaslala mozna 5x).
Podobne mi ale kasle, kdyz je zahlenena z rymy, diagnoza me opravdu prekvapila.

elennka
12. bře 2018

@terezapetrova
ahoj, může být i psychosomatická příčina kašle
http://cosditetem.cz/psychogenni-kasel-jako-typ...

odula
12. bře 2018

Ahoj, já měla jednou taky takovej kašel. Úplně normální kašel, ráno jsem si odkaslala, přes den nic,jak jsem zalezla tak příšerná drazdeni a kašel do tří do rána. Prostě jak se člověk přestane hejbat, plíce tolik nepracujou, ten hlen se usazuje a drazdi. Dostala jsem kapky na kašel s derivátem morfinu (potlacuje vykaslavaci reflex) abych se vyspala a do měsíce to přešlo . Nemrj strach a konzultuj to s deckarem. Některý tady ty diagnózy od kompu jsou docela strasidelny :😁

maii
12. bře 2018

vetsina suchych kaslu prejde, jsou to nasledky viroz - nebyl nachlazeny tak mesic zpatky? Nech ho poslechnout u dr, zda tam neco nesusti, popr. udela crp. jinak mu zkus zvednout postel (do kopce), pred spanim at zkusi neco cucat, bezcukroveho, popr. zkusit zvlhcuhici sprej do krku (dm). Vedle postele mokre prosteradlo - a rozkrojenou cibuli. Na hrudnik teply zabal a vapor rub (ten i na chodidla). Pokud bude vse dle doktora ok a porad by se to nelepsilo, resila bych to dal (a celostne), ale letos jsou ty virozy proste vlekle... chodte na slunce, posilnujte imunitu a bude brzo Lip.

hojda
12. bře 2018

Na noční dráždivý kašel u dcery zabíral sirup z mišpulníku (je super, že je na všechny druhy kašle). Na suchý kašel je taky zábal tvaroh s česnekem rozmačkaným (trošku to nahřát), hrudník namzat sádlem a ten tvaroh strčit do pleny a přiložit a přikrýt další plenou, ne igelit!

syrinxka
12. bře 2018

Taky jsme měli takový až dávivý kašel, občas se mi z toho malá až pozvracela a bylo to po nemoci. A kašlala jen v noci. Doktorka nám řekla, že je malá zdravá, že na poslech ani v krku nic nevidí, že to je jen doznívání nemoci a doporučila Jitrocelový sirup. Dávala jsem ho malé 14dní, možná i déle a kašel opravdu přešel.

linbrno
12. bře 2018

U nás pomohlo až přeléčení antibiotiky, táhlo se to víc jak 2 měsíce, právě po nějakém nachlazenía vyzkoušli jsme všecko možné. Poslední měla být alergo, ale doktorce se nazdálo dýchání (trochu chrčel, to bylo zrovna v době, kdy v noci kašlal víc), tak dostal Klacid. A od té doby klid.

terezapetrova
autor
12. bře 2018

@olusenka tak to jj, můj Vojtik ma treba několik dnu kdy nekašle a pak prokasle radu noci. Úplně přesně to nevim pravda, nestíhám to tolik sledovat

terezapetrova
autor
12. bře 2018

@gnozka dekuji za info, do skoly začal chodit něco pres mesic zpatky. Tváři se spokojene, a moc sdílny neni tak toho moc nepoznám. Stres mam ja (ted nemyslí kvuli kasli) tak jestli to ze me neciti. To by tedy nebylo nejlepší pac to ted neni úplně řešitelný

terezapetrova
autor
12. bře 2018

@elennka Dekuju za odkaz zkouknu..

terezapetrova
autor
12. bře 2018

@odula dik es 🙂 ja dekuju vsem, ze se snaží poradit 😍

terezapetrova
autor
12. bře 2018

@maii dekuji, asi ze to odpovídá, ze tak nějak nachlazeny byl. Typ jak vyvysit postel 120/90cm? Měli jsme vleklou nemocnost vloni v zimne, to je to letos asi lepsi i kdyz chronické nevyspalí nic moc