Kašel jen v noci. Poradíte, prosím?

terka2018
6. pro 2020

Dobrý den,

prosím o radu ohledně syna 2,5 roku. Nemá teploty, přes den nemá rýmu ani kašel, hraje si, neni nijak nemocný. Jenže v noci ho pravidelně 1x vzbudí kašel. Přitom před spaním odsavam (nic), dávám navisin. Přes den má bronchytrep sirup a na večer Aerius. Na kontrole mudr při poslechu čistý, máme vydržet. Už to trvá 3 týdny, povlečení sem vyprala v hypoalergennim prášku, vetram 🤷‍♀️.. Za každou radu a zkušenost budu ráda děkuji. 🙏🙏

jitka_cv
6. pro 2020

Nech si dát žádanku na alergiologii, dcera taky kašlala a má potvrzenou alergii na prach a roztoče.

te_reza
6. pro 2020

Alergie, astma.... Nech si vypsat zadanku. Jinak jsou dobré kapky zodac, volně prodejné

opeth
6. pro 2020

My mame to stejne jen tedy kasle vzdy rano a kdyz se v noci vzbudi tak zakasle i v noci. Trva to uz 2 mesice. Kapky nepomohly a ted davam 4 den cibuli s medem (stavicku) a je to trosku lepsi. Jestli je to ale vzdy jen v noci tak by to mohla byt i ta alergie...

lucifux
6. pro 2020

U mě se takhle projevilo zhoršené astma.

zuzkaasteli
6. pro 2020

Mno ma aerius..co zkusit zvhlcit vzduch?male delal na noc zle nasivim,pokud nema rymu,proc ji ho strikate?zkuste nasivin nedavat

piskoteka
6. pro 2020

@terka2018 také se přikláním k alergologii. Dcera teď měla skoro měsíc noční kašel, kolikrát z toho až zvracela. Jinak byla zdravá, v pohodě. No má potvrzené astma. Akorát před vyšetřením vysadit aerius.

lpch
6. pro 2020

@terka2018 nedelal diteti lekar vyter z krku? Syna trapila pred pul rokem neco podobneho a zjistilo se, ze ma v krku zlateho streptokoka. Zaleceno antibiotiky a kasel ustal.

kate013
6. pro 2020

Zkoušeli jste zvlhčovač vzduchu nebo cisticku vzduchu?

barunka1408
6. pro 2020

máme to samé, dcera 2,5roku, u dr jsme byli v pátek poslechově čistá. poslala nás na orl kde nám dali atb kapky do nosu na zánět plus vzali výtěr z nosu i krku a koukali na mandle kamerkou. Alergii zmínil taky, nedivila bych se, já jsme taky alergik(prach a roztoči, pyl).Trochu se obávávám aby to nebylo z nějakého "koka" ,ale už mi došli nervy, nachlazená byla cca 2 měsíce zpět a od té doby v noci kašle....a přesně jak píšeš 1x za noc až se začne třeba dusit. Ty kapičky bere od pátku a zatím klepu ... je to lepší ...
@terka2018

barunka1408
6. pro 2020

jo plus na noc dostala aerius

properjoey
6. pro 2020

Syn měl též, nakonec z toho je náběh na astma.nejprve bral bronchovaxom, dvě zimy a poté doteď montelar na noc, ten už nedávám, vážně jen když jsou pyly a strašně mu to pomohlo👍

terka2018
autor
2. led 2021

@opeth dobrý chtěla jsem se zeptat, jak to u vás vypadá? U nás je to na střídačku, jednou jo, jednou ne :/

terka2018
autor
2. led 2021

@barunka1408 dobrý chtěla jsem se zeptat, jak to u vás vypadá? U nás je to na střídačku, jednou jo, jednou ne :/

2hanah
2. led 2021

@jitka_cv To mě napadlo taky, protože to mám já, ale u takhle malého dítěte mi vždy na alergo tvrdili, že je na alergie ještě malý🤷🏼‍♀️ jak je dcera stará? Jestli se můžu zeptat.

jitka_cv
3. led 2021

Dcera se léčí od 3 let. Náš alergologie říká, že to může propuknout kdykoliv, ale řada doktorů to vymění jen za rýmu a kašel. Dcerka se s léky natolik zlepšila, že klidně spí a i, rýmy má méně.

barunka1408
3. led 2021

@terka2018 po těch atb kapickach se to o 100% zlepšilo. Po dobrani teda hned přišlo další nachlazení , ale to trvalo klasicky týden a máme relativní klid. Už zakasle jen po ránu když ma zahuhnany nos po noci. Tak snad už bude klid 🤷🏻‍♀️. Jinak z vyteru z nosu tam něco bylo přemnožene, něco co je na sliznici bezne, jen ne v takovém množství a prý to měli pokryt ty kapky. Kdyby to nepomohlo dostala by atb celkove.

priefi
3. led 2021

@terka2018 máme to samé. Syn má respirační alergie, zejména na prach, roztoče, pyly, kočky, psy a králíky. Co mu pomáhá je stříkání mořskou vodou (používáme physiomer) do nosa ráno a před spaním a pořádně vysmrkat. V ložnici máme vypnuté topení, aby tam nebyl suchý vzduch. Když je nejhůř, dostane i fenistil kapičky.

opeth
3. led 2021

@terka2018 ted pres den nekasle vubec. Jen v noci kdyz se vzbudil suchy kasel a po ranu (prozmenu - predtim byl vlhky) 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

kikca88
3. led 2021

@terka2018 nas trapil nocni kasel asi pul roku, alergolog nevedel co s nami, tak se me zeptal, jestli treba dcera ( tehdy tez 2,5 leta) neji tesne pred spanim, ze se ji kyseliny z zaludku muzou vracet a drazdit a taky ze jo, pred spanim neji a nekasle. Detsky lekar nam vyhrozoval vzdy jen antibiotiky ...

hojda
3. led 2021

Mišpulníkový sirup nám na noční kašel pomáhal. Je přírodní.