Ahojky prosím vás máte někdo zkušenost s kapslema Nitrofurantoin? jsou to antibiotika ?v letáku píšou že ano a doktor tvrdí že ne ☹ má dcera je má brát a doktor řekl že je muže brát třeba i rok ☹ a ve finále ani nevím co to je ☹
Jsou to antibiotika, měla jsem je při velmi silném zánětu mocaku.
@cernoskaa moje dcera to brala asi 3 měs, ale nedělalo jí to dobře na trávení, tak jsme ho vysadily a nasadil se místo toho Sumetrolim. Není to přímo antibiotikum, ale chemoterapeutikum, což je dost podobné, ale není to údajně tak silné jako antibiotikum... Nemyslím si, že by se dětem nedoporučoval..taky jsme řešili opakované záněty moč.cest a co vím, tak se dětem dává běžně...
@cernoskaa a hlavně v případě opakovaných moč.zánětu je větší profit pro dítě z toho, že nedostane zánět než že by škodil nitrofurantoin... I když...ono ani braní atb jako profylaxe není úplně spásné a neznamená to, že zánět nedostane..bohužel.
tak vám moc děkuji za odpovědi 🙂 já už jsem z toho dost zoufalá a když jsem slyšela že by to mohla brát i rok tak představa že to jsou ATB mě dost děsila já je baštila od mala na angíny a mám pěkné poblémy ☹
@cernoskaa a dělali vám nějaké další vyšetření jestli třeba dcerka nemá vývojovou vadu na močovém ústrojí?
@pampeliska1 no to právě ne chodíme teda do neftologicke poradny na pravidelné kontroly, ale tod vše...
@cernoskaa a kolikrát už zánět měla?
@pampeliska1 během necelého půl roka třikrát :(
@cernoskaa hmm, to mi něco připomíná ☹ U nás to bylo přesně tak..první zánět v březnu (loni), pak červen a srpen...To už jsme skončili v nemocnici, kde udělali vyšetření a zjistil se vesikouretrální reflux vlevo, IV. stupně... Než jsme se dostali na operaci, tak měla zánět ještě 1x.. Od té doby máme naštěstí klid.. Asi by to chtělo, aby vám udělali další vyšetření..To je fakt dost 3x během půl roku...
@pampeliska1 no ty blaho :( tak to je mazec ! To me mrzí tak hlavně že už jste v pořádku ja si budu to vyšetření asi muset vyrvat protoze se me zdá že to není jen tak :(
@cernoskaa no já se hlavně divím, že vám rovnou dali Nitrofurantoin, když ještě ani nevíte, jestli je nějaká konkrétní příčina... My jsme teda vlastně taky měly ten Sumetrolim (takový růžový sirup) aniž by se věděla příčína, ale to nám dala naše lékařka obvodní.. Když chodíte do nefro poradny, tak by bylo fajn, kdyby se to dovyšetřilo...protože na utz se nějaká vývojová vada (což byl náš případ a většinou se něco najde u všech, co způsobuje ty záněty) bohužel nezobrazí.. Ten reflux spočívá v tom, že se moč vrací do ledvin a způsobuje ty záněty a to bohužel utz nezachytí..Takže jsme byly na kontrastním vyšetření močového ústrojí, je to trochu nepříjemné, ale hned se aspoň ví, na čem jste.. Kdyžtak piš klidně do IP, mám bohužel bohaté zkušenosti 🙄
ty jo tak ti moc děkuji za infotmace 🙂 já jsem tu asik týden a docela tápu asi se pobavíš ,ale nevím co je IP 😀
@cernoskaa Ahoj, nitrofurantoin je vlastně cílené antibiotikum, které léčí pouze močové cesty. Je ale velmi silné mě po něm bylo pěkně blbě. Pokud není důvod k léčbě právě pouze nitrofurantoinem, je lepší nasadit jinou léčbu. Kvůli čemu ho dcera má?