Kapky Zyrtec - vyšší dávkování, moc prosím o zkušenosti

pavlinka65
13. kvě 2016

Ahoj holky, nemáte prosím některá zkušenost se zvýšenou dávkou kapek Zyrtec? Vysvětlím: Naše 28měsíční dcera se ve středu dopoledne zničehonic osypala na obličeji (takové rudé fleky), pak to měla i na nožičkách a trochu ruce. Během hodiny to zmizelo. Odpoledne jsem s ni pro jistotu zašla k dr, ten ji prohlédl a konstatoval,že jde o alergii. Malá má i ekzém,doposud bez léčby. Ve středu nasadil Zyrtec. ALE má brát po dobu 10 dnu 20kapek ráno a 20večer,prý aby se potlačily alergeny. Když jsem si však přečetla příbalový leták,tak jsem se zhrozila,takovou dávku nemá ani dospělý 😨 Mám strach,abych ji nepředávkovala ☹ nemáte někdo prosím zkušenost,že by dr nasadila na pár dnu vyšší dávku těchto kapek? Zavolat dr a zeptat se nemůžu,jestli to vážně není moc,neboť tam dnes není. Za 10 dnu máme přijít a dávky ji upraví,ale mě to prostě hlodá ☹ Moc děkuji za každou reakci 🙂

dadalu
13. kvě 2016

Nas maly taky miva ekzém a občas se osype z jidla..ale mam mu dávat 5 kapek denne cca 14 dni..jsou mu dva

pavlinka65
autor
13. kvě 2016

Děkuji. To je normální ta dávka. A jinak nikdo nic?? Na netu jsem taky nic nenašla ☹ tak ji to asi snížím,zdá se mi to strašně moc ☹