Dobrý den,
mám dotaz, dítko dostalo na zánět v očku kapky Tobrex a má je využít do dokapání. Máte s tím někdo zkušenost kolik dní to cca je? Má užívat 4 kapky denně
@resare to mi přijde hodně divný. Já dávala vždy do ústupu problémů. Tzn většinou 2 -3 dny a jenom jednu až dvě kapku ráno a večer (tedy na zánět spojivek).
Jo a ještě doktorka mi radila, že je mám dát do lednice a vydrží pak celou zimu a dají se opakovaně použít. Když je necháš v pokojové teplotě, tak účinnost postupně vyprchává.
@blondynka400 Tak to nám právě vysvětlili na očním, že se nemá dělat, protože se infekt jen potlačí a je možné, že se bakterie opět namnoží (synovi se spojivky vrátily 3, vždy ale až tak po týdnu od konce kapání). Na očním říkali dítěti kapat min 5* denně, při akutních obtížích ze začátku možno častěji a právě vydržet i po odeznění obtíží, celkem kapat ten týden (do dvou dnů se uleví, tak pak ještě 5 kapat, aby se vše zlikvidovalo)
@blondynka400 To jste kapali oproti nam malicko 😉
@resare Ja bych dele jak 10 dni opravdu nekapala. Mozna si radeji zavolej,jak to doktorka myslela. My uz meli tyto kapky nekolikrat,dokonce od ruznych lekaru (ocni,pediatr) jak u dcery,tak syna a davkovani vzdy tak,jak jsem psala. A vzdy mi zbylo.
@helen_h holkám se to nikdy nevrátilo, fakt to stačilo. Já mám doktorku co je dost proti ATB a prý to má odzkoušené, že když se to chytne v počátku, že to takto stačí.
To co píšeš je i v příbalovém letáku, ale já jí věřila a vyplatilo se to. Naštěstí to měly jenom párkrát...
@kristyn86 v příbalovém letáku je 7-10 dní, takže dokapat je fakt nesmyl. A u nás ano, viz to co jsem psala výše.
@resare my měli těch 7-10.. meli jsme dokapat.. ale myšleno ne balení … ale kapat ikdyz problém vymizí ten týden nebo 10 dni- přesně se nepamatuju.. aby se to nevrátilo …
Moc děkuju všem. Taky se mi to zdálo nějaké přemrštěné. Už jsme ty kapky měli, od pediatra , nařízené kapat 5 dní a vím že nám tam toho zbylo hodně. Takže když oční řekla dokapat, doma jsem přemýšlela kolik to tak může být dní, když v letáku je max. 10 dní.
@janule0123 tak možná to myslela takhle... ale řekla to fakt nešikovně, být nějaká maminka co se o to moc nezajímá a poslechne lékaře tak fakt vykapu celou lahvičku
@resare To je divny. My uzivali 10 dni, 5 x denne kapku a zbylo nam. Myslim,ze lecba nema presahnout tech 10 dni...