Ahoj všem. Nás kolika trápí už od narození (teď jsou malému 4 týdny) a žádné kapky nám na bolesti bříška a prdíky nezabraly. Máme za sebou několik vyšetření, kdy nám teď paní doktorka oznámila, že má Tadeášek problém trávit laktózu a předepsala nám právě tyhle kapky. Nikdy předtím jsem o nich neslyšela. Nevíte o nich někdo něco? Zabírají? Kde se dají koupit? .. Díky moc!
Ahoj, nevite jestli lze kombinovat coliprev s espumizanem? V lekarne mi to nebyly schopny potvrdit ani vyvratit. dekuji
Ahoj, nevíte, jestli kombinovat coliprev s laktobacily (apo laktík či bio gaia)? Už jsem ty laktobacily načala...apo laktík mám v lednici, ale nezabral, tak jsem zkoušela bio gaiu a jelikož nezabraly, tak chci zkusit coliprev. Ale říkám si, že laktobacily by neměly uškodit...ale zas, abych to nepřekombinovala. Malé je teprve měsíc...Děkuji
Dobrý den, ano, vyzkoušela...na intoleranci to asi pomáhá...dcerce se koliky hodně zlepšily, ale nakonec to stejně chtělo, abych úplně vysadila mléčné (tedy i mléčnou bílkovinu) a ne jen laktózu...má totiž i alergii na krav. bílkovinu...takže to chce poznat hlavně, zda vadí jen laktóza (pak coliprev ano) a nebo i krav. bílkovina...
dcerce je 20měsíců a má alergii na krav. bílkovinu doteď..postupně se to snad zlepšuje🙂🙂...a úplně to vymizí...kdybyste chtěla, mám ještě Coliprev rev doma a můžu darovat...nevím, jestli není prošlý..snad ne..musela bych se podívat, ale dcerka tam teď spí (je nemocná)...
a jinak byl fakt rozdíl, když jsem dávala jen kapičky na prdíky a nebo i ten coliprev...to se nedalo srovnat...a když jsem pak vysadila mléčné, tak úplně ok....
@darina7 Dobrý den, moc díky za odpověď.. já teda nevim, jestli má dcera alergii, je ji měsíc , ale bříško ji kroutí děsně .. vůbec si sama neprdla a kaká jen po cvičení a tlaceni nozicek..dávala jsem biogaiu, to nic neudělalo, sabsimplex taky nic, babycalm i infacol. Teď teda dávám espumisan a já se prolevam odvarem kmín,anyz,fenykl.. dnes ráno jsem nějaký prdiky slyšela , tak doufám ve zlepšení.
Teď třetí den nekaká, tak jsem taky zvědavá, jestli a kdy to přijde. Na vyšetření jsme teda nebyly, ale ten Coliprev jsem objednala, ze ho vyzkousim.. tak snad to bez toho nevadí.. jak se ta intolerance zjišťuje?
no, pokud nahradíte klasické jogurty, mléko, máslo atd. za bezlaktózové a pomůže to (předpokládám, že kojíte), tak je to jen intolerance...bezlaktózových výrobků se prodává spoustu... a když jsem vyzkoušela zjistila jsem, že je to ještě chutnější než klasické a cenově dostupné (rozdíl třeba 3kč atp). ..pokud uvidíte zlepšení, ale nepomůže to, bude smradlavá kyselě stolice do zelena a nebo pak černé nitky či kousky, tak je to alergie...a pomůže vysadit kravskou bílkovinu (teda nahradit za rostlinné varianty...mléko za mandlové, rýžové atp., máslo za rostlinné)..spoustu typů je na FB kojení při ABKM....a to je ze začátku oříšek...doporučuji se přidat do té skupinky, já to hned neudělala a neměla jsem pro sebe adekvátní náhrady (jedla jsem suchý chleba se šunkou a nebo pak jen s tím rostlinným máslem a fakt jsem nevěděla, co jíst...miluji sýry a maso by mi tolik nechybělo, ale mléčné jsem fakt jedla hodně....jogurty, mléko, kyšky, sýry všeho druhu), ale i to se dá a právě díky internetu a FB jsem zjistila, že se dá jíst chutněji a asi i zdravěji, ale je to dražší, pokud si člověk nevyrábí třeba ty mléka sám...ale není to zas tak moc a když si člověk spočítá, co utratil za různé kapičky, co nepomáhaly....tak to za to opravdu stojí...jinak já jsem si byla právě tím mlékem jistá, ale když jsem to tvrdila pediatričce, tak mi to nevěřila, tak jsem zkusila zase nasadit a malá měla pak i krev ve stolici (ty tmavé kousky), tak jsem dávala vzorek stolice a to mi to potvrdilo a pak na to říkala MUDr., že je to učebnicový příklad alergie na krav. bílkovinu....jinak dcerce ze začátku vadila i sója, takže jsem nemohla nahrazovat typickou náhradou....ale teď jí nevadí ani sója, mlíko ještě teda jo, ale zkoušíme kozí (nejdřív vadily i kozí, prostě fakt jen rostlinné mandlové, rýžové atp. náhrady..prodávají se i smetany)...
ještě přesněji řečeno nejlépe se to u tak malých prcků zjišťuje eliminační dietou....já šla nejdříve tou pro mě snažší cestou, zkusit jen tu intoleranci na laktózu - tedy coliprev a nahradit mléčné produkty za bezlaktózové..když bylo zlepšení, ale škaredá ta stolice, tak jsem vysadila komplet mléčné a pak jsem ještě vypozorovala tu sóju a náhle bylo po pláči a všem...dokud jsem jedla mléčné a coliprev dcerce dávala, tak byl strašný rozdíl, když jí došel...strašný řev a s ním taky lepší, ale říkám, ještě to prostě nebylo ono (malé vadí i laktóza i krav. bílkovina)..po sóje se teda taky hrozně kroutila...vůbec nepomáhalo cvičení, masáže, rourka prostě fakt pomohla změna té stravy...
@darina7 mockrát dekuju, malá se teda kroutí desne.. dva dny teď měla tmavě hnědou stolici, tak nevim , jestli to s tím souvisi, nitek jsem si tam nevšimla.. pak tři dny nebyla vubec, tak jsem dnes zkusila rourku a silena hromada, ale barva se mi zdála lepší.. tak nevim, musím rict , ze je to na masli.. zkusím víc sledovat , co jim, zatím jsem řešila hlavně ať to nenadyma, zda se mi , ze nejim spis nic, tak zkusím koupit ty bezlaktozove věci.. Coliprev jsem objednala, doufám, ze přijde zítra a ze pomůže.. opravdu moc díky za rady, jdu se mrknout na ty skupiny a nastudovat jidelnicky.. díky moc :-*
Jsem z Hostěnic..to je u Brna...
espumisan jsem vysadila...když došel coliprev, zkoušela jsem espumisan a byla to hrůza..dávala jsem probiotika bio gaia a coliprev...nyní stále užívá probiotika (má tu alergii na krav. bílkovinu, tak nejí jogurty atp., tak jí to radši dávám..vozí nám to manželova maminka ze Slovenska..je to tam o trošku levnější...v lékárně nekupuji vůbec, tam jsou probiotika drahé jak čert...kdyžtak z netu)..
ve výsledku fakt malé moc nevadilo prdivé, ale ta kravská bílkovina...tak jsem mohla vše kromě toho a hrachu🙂🙂, ten teda taky moc nedávala...
Ahoj Laďko! Jo, my kapky Coliprev známe a máme s nimi super zkušenost. Přivezla mi je sestra ze Slovenska, kde žije, takže ti neporadím, jestli se dají tady koupit, ale jestli ti je doktorka předepsala, tak asi jo .. a jsou fakt super užíváme je od 1. měsíce doteď (4 měsíce) a vše v pohodě ... a kor, jestli je doporučila doktorka, tak asi ví co dělá 😉