Kapičky, které uvolňují Eustachovu trubici. Máte zkušenost?

saraca
10. pro 2023

Ahoj maminky,

muj 15 mesicni tygrik dostal zadni rymu a k tomu zanet stredniho ucha. Na pohotovosti nam pichli bubinek a pak jsem cetla na netu ze se nemusi pichat pokud neni horecka- coz jsme nemeli ( ale ta pry ani byvat nemusi) tak jsem nasla ze jsou nejake kapky na uvolneni. Mate s tim zkusenisti? Muzete mi neco doporucit? Dekuji moc

zmrzlinka
11. pro 2023

@saraca důležité jsou nosní kapky např .Nasivin nebo Olynth.Prostrikavat pravidelne nos.Tim splaskne sliznice a tolik to ouško neboli.Na zadní rýmu je dobře Sinupret a můžeš dát k tomu 3x denně Fenistl kapky podle váhy dítěte.Ty taky oplaskavaji zduřenou sliznici a dítěti se líp dýchá.

lenerka1
11. pro 2023

My ucho vytirali vatovou tyčinkou namočenou v audironu, ale to byly synovi už 3, tak nevím, jestli se u tak malého může. Nicméně nás to zachránilo od návštěvy pohotovosti a píchání ouška.

arkapo
Autor odpověď smazal
Zobraz
saraca
autor
12. pro 2023

@arkapo nam primar pichl arekl peroxid vodiku 3x dene. Koupim neco na prevenci. Ach jo. No neverila jsem ze to muze nabehniut tak rychle a bez horecky. Na pohotovost jsme sli to pro jistotu zkontrolovat.

arkapo
Autor odpověď smazal
Zobraz
saraca
autor
14. pro 2023

@arkapo a co se teda dělá?

arkapo
Autor odpověď smazal
Zobraz
saraca
autor
15. pro 2023

@arkapo no nás ošetřoval pan primář z praxí xxxx let, tak myslíte že by i do zprávy napsal takto chybnou indikaci?

saraca
autor
15. pro 2023

@arkapo nám řekl primář 3-5 kapek jako desinfekci

saraca
autor
15. pro 2023

Takže takhle: na Vaši první otázku zda kapat do bubínku v kterém je perforace (po paracentéze) – pokud ucho teče je třeba jej vyplachovat, aby se sekret (tekutina) v uchu nedržela a ucho se dobře vyčistilo a hojilo. Léčba středoušního zánětu jsou jinak nosní kapky do nosu, příp. antibiotika, když je zánět hnisavý.

Na druhou otázku jakou zvolit prevenci, když začne ucho bolet – viz. naše stránky Rady, co dělat při krvácení z nosu, při bolesti v uchu a jiných ORL potížích | Fakultní Thomayerova nemocnice (ftn.cz)
tišit bolest – studený obklad přes ucho, analgetikum (lék proti bolesti – tablety Panadol, Paralen, Ibalgin, Ibuprofen, Ibumax), ušní analgetické kapky (Otobacid) - vyčkat nástupu účinku
snižovat teplotu (antipyretikum - Panadol, Paralen) - vyčkat
udržovat správnou polohu – polosed, sed v předklonu
nosní spray (Olynth, Nasivin, Otrivin, Sanorin) do nosu
dostatek tekutin
při trvání potíží vyhledat lékaře
Při opakovaných potížích Vám může lékař jako prevenci předepsat antihistaminika a vyšetření nosní mandle, které může tyto problémy způsobovat.