Maminky. Dcerka má komyplobakterii. Měla 2 dny průjem a horečku. Mladší měla průjem jen jeden den. Takže od úterý jim nic není. Co myslíte na Vánoce? Máme zůstávat doma a nebi můžeme jet za rodinou? Vím že se bakterie ve stolici vylučuje ještě několik dní, ale jaka je pravděpodobnost že to bude tak moc infekční ještě? Většinou to býva nejvíce ve dnech akutních obtíží.
@bauskka dcera ležela s campylobakterii na infekčním odd.
@bauskka dcera měla negativní výtěr až po 3 měsících, muže se to vylučovat opravdu dlouho, na druhou stranu při dodržování přísné hygieny asi návštěvu nenakazí.
@lvicek2000 já bych teda nebyla nadšená kdyby mi někdo přišel domů s campylobakterii a na druhou stranu bych já nikam nešla pokud bych byla nemocná
Pokud si dítě umyje po WC pořádně ruce, tak nikoho nakazit snad nemůže. Rodině bych to tedy řekla ale pokud by oni sami s tím problém neměli, tak bych na návštěvu klidně šla. Syn ji měl teď, a do školky mohl až bude bez potíží. Dokonce jsme nemuseli jít na kontrolní stery, volala mi to hygiena Když ji měla dcera před dvěma roky, tak musela na kontrolni ster a až nebude bakterie mohla do školky.
My byli s kampylobakterem týden s horečkami na infekčním a potom jsme měli zákaz chodit do kolektivu. Negativní stěr byl až za dva měsíce, do té doby žádný bazén, nic. Sice by muselo mít dítě po vykonání velké potřeby znečištěné ruce, ale i tak. Takže pokud máte nějaké svědomí, nikam chodit nebudete Vánoce nevánoce.
Děti měly kamfylobakterii skoro celý srpen, cyklicky se to vracelo, hlavně vysoké teploty. Není to prča, takže bych byla doma a neriskovala, že dám někomu dáreček a podobě bličko-sračky s vysokými horečkami.
Jestli myslíte kampylobakter, tak syn měl a musel být mimo kolektiv tři týdny do kontrolního stěru. Dokonce nám kvůli tomu volala hygiena.