Kamarádky dcera má neštovice. Máme jít na návštěvu?

zutinka
19. únor 2017

Ahojky,kamaradky dcera ma nestovice?Nabidla aby jsme prisly na navstevu a dostaly je take.Dcera je jeste nemela.Co myslite jit ci nejit?

blahova_andrea
19. únor 2017

záleží kolik dceři je. já bych takovou možnost v této době využila. rozhodně lépe je chytit teď než potom třeba v létě nebo až ve škole...ale těch faktorů ke zvážení je vždy více a ty jsi byla dost stručná 😉

zutinka
autor
19. únor 2017

@blahova_andrea -holky chodi do prvni tridy.

blahova_andrea
19. únor 2017

a kdy budou mít jarní prázdniny? první třídu je blbé meškat vědomě. ale kdyby se to povedlo na ty prázdniny, tak by to nebylo zlé 😅

zutinka
autor
19. únor 2017

My uz mame jarni prazdniny za sebou.

properjoey
19. únor 2017

Já bych nešla. S vědomím nakažení nesouhlasím a to čistě z důvodu, že pokud zrovna to tvoje dítě bude mít špatný průběh nedej bože, tak jak se s tím popasujes?

zutinka
autor
19. únor 2017

@properjoey mas pravdu.Necham to osudu.

blahova_andrea
19. únor 2017

@properjoey no a přijde ti lepší, aby dítě dětskou nemoc vůbec nedostalo a pak se třáslo zbytek života od koho to kdy chytí a jaké bude mít následky?

lasicek
19. únor 2017

Ja bych to vedome take nedokazala.

risu
19. únor 2017

Sla bych. Nestovice v dospelosti jsou silene, mel je nedavno spoluzak v petadvaceti a dostaval se z toho pres puk roku...

drzticka81
19. únor 2017

tak ja bych je nakazit nechala -protoze cim starsi, tim hur pro ne........syn se ted nastesti nakazil ve skolce 🙂))) ma 5, dceru jsem vedome nakazila (ma 3) hahaha -chci to mit za sebou-je zima, a v cervnu se narodi treti miminko-tak at to neprinesou potom 🙂))) za me ideal 🙂))

medved09
19. únor 2017

za mě bych nakazit nenechala. Jakékoli vědomé nakažení dítěte nemocí je pro mě nepřijatelné, stejně jako řeči o tom, jaký bude mít co v budoucnu průběh - to nikdo nemůže vědět, stejně jako nemůže nikdo vědět, jestli se tím vědomým nakažením netrefím do blbé chvilky a i tříleťák nebude mít děsný průběh. Mnohokrát jsem měla "možnost" kluky infikovat, nikdy jsem to neudělala. Letos je mladší donesl z MŠ - je mu 5 a starší to chytil - 8 let. Zvládli to oba. Ale přišlo to samo, nikoli tak, že si někam jdu pro nemoc. Mnozí mají jiné názory, ale za mě a mé děti to vidím takto a stojím si za tím. Upřednostňuji radost z toho, že jsou zdraví a nekalkuluji s nemocemi.

properjoey
19. únor 2017

@blahova_andrea taky se může stát,že to nechytí nikdy...Je to každého věc,myslím si,že co má byt, to bude,netřeba tomu vědomě pomáhat.ale samozřejmě je to každého věc...

achjonetusim
19. únor 2017

Šla bych hned, má po prázdninách a léto za rohem. Neštovice během léčby tak po ní nesmí na sluníčko, takže kdy jindy než teď.

blahova_andrea
19. únor 2017

@properjoey ano, to se také může stát, že to dítko nechytí. ale já se prostě celkově mnohem více bojím průběhu v pubertě či dospělosti než u malého dítěte. je jasné, že i malé děti to mají různé. jedno má dva pupínky a další je slité od hlavy k patě a trpí. ale prostě prcek si to s maminkou odtrpí a je klid. u starších to provází mnohem více komplikací. já zatím neměla tu možnost je nakazit, ale pokud bych ji měla takto v zimě, tak bych do toho prostě šla. toť zase můj názor

achjonetusim
19. únor 2017

@properjoey Stát se může věcí... Můj kamarád dostal neštovice až v dospělosti a průběh to mělo takovej že ležel tejden na JIPce. Jeden konkrétní případ.

drzticka81
19. únor 2017

No a jeste je fajn, ze jsem nestovice mela v detstvi, protoze nemusim mit strach, ze se od deti nakazim a mohlo by to nejak ovlivnit miminko v brichu, popripade hnedka po porodu - to aby se pak v dospelosti zenske baly v tehotenstvi poskozeni plodu nebo se nechaly ockovat (nic proti ockovani v tomto pripade)......

kajalka
19. únor 2017

Šla bych, pokud je jinak zdravá, nechala bych chvíli na pomnožení bacilů a pak nasadila větší dávky C a D vit a homeo. Lepší je to podle mého vědomě u těchto "banálnějších" nemocí, když se můžeš připravit a tělo podpořit.

verusky
19. únor 2017

to si zvaz sama, ale ja musim rict, ze starsi holky je chytly, kdyz jsme cekaly v ordinaci lekare a motaly se kolem nas nakazene deti (ty to tak nevedely) a holky mely rok a pres dva a ta rocni mela nejlepsi prubeh, ani si zadne bebi neseskrabla. (ta starsi jo, ma na nose dva dulky.) tak mozna ten nizsi vek bude opravdu lepsi nez treba v dospelosti.

kika_21
19. únor 2017

@zutinka Nejít.

risu
19. únor 2017

@achjonetusim jak sem psala, spoluzak v 25 a nwjmin pul roku oslabena imunita a nic nesmel delat..

kamino
19. únor 2017

Sla bych.. tedy uz jsme i byli na.nestovicove navsteve a bohuzel,.nechytil je.. je.mi.jasne, ze je chytne az nastoupim do prace, v lete, nebo v jine situaci,kdy se to fakt nebude hodit..

sassanca
19. únor 2017

Sla bych, tatka dostal neštovice v dospělosti od nas se segrou a mělo to opravdu ošklivý průběh...

mulgrew
19. únor 2017

nikdy.nikdy ne vedome, clovek nikdy nevi

karlajasmine
19. únor 2017

Sla bych, znama chytla nestovice az v dospelosti, v tehotenstvi, a potratila.

letalnica
19. únor 2017

Šla bych, malej je dostal, když se to nejmíň hodilo, 2 dny před odletem na Mallorcu... Samozřejmě jsme neletěli. A sousedka v 35 letech nedostala teda neštovice, ale zarděnky, a byla na tom dost špatně.

zutinka
autor
20. únor 2017

Ja to necham osudu.Dobrovolne nikam nejdeme.

lady742
20. únor 2017

ještě existuje možnost očkováni, pokud neproděla v dětství 🙂)

lorellin
21. únor 2017

Dobry den...chci se jen zeptat jestli jsou to nestovice? Dcera je proti nim ockovana ale vimbze to neni 100%....dekuji za rady.....