Kakání s rourkou. Poradíte, prosím?

dnn
13. srp 2024

Hezký den všem maminkám

Holky, mám takový problém, se kterým už si nevím rady a doktorka moc neporadila nebo teda aspoň nic z jejich rad nefunguje...máme doma holčičku, bude ji ve čtvrtek 6 týdnů, narodila se akutním císařem s hypoxii. První cca týden vše běželo v pohodě, plně jsem kojila, maximálně 3x jsme dali hipp UM než se mi pořádně rozjela laktace, ale jako když bičem mrskne, přestala mi ze dne na den kakat. Přisuzovala jsem to tomu, že je kojená a že tedy nemusí kakat třeba i 10 dní, jak všude píšou... No jo, jenže kámen úrazu byl, že se týden propínala do luku, nebyla k utišení, nemohla spát... Tak jsme poprvé zkusili rourku a vyšlo z ní snad litr hovinek... Koupili jsme espumisan na prdiky a na doporučení doktorky biogaiu.... Zlepšení žádné, naopak se přidal do stolice hlen, jednou i krvavé nitky a bílé kousky čehosi (nejspíš natrávené mléko). Tak že tedy, podle doktorky, podezření na ABKM, takže přísná dieta bez mléka, žádné hovězí apod. Hubnu rapidni rychlosti, snižuje se mi laktace a rourkujeme pořád, tak 2x denně určitě... Aspoň ale sama prděla, teď už nemůže ani sama pořádně prdět a když se přes rourku vykaká, má to zelený, hlenovitý, s bílými kousky a úplně tekutý... Nasadili jsme baby calm, ale opravdu ať děláme cokoliv, cvičení, masáže, nahříváme, zkoušíme BKM, nic nezabírá, ani ta dieta že by tomu pomohla mi nepřijde. A co je nejvic divný, tak když jsme ji dali 2x ten hipp, v době kdy už měla tyto problémy, tak se po něm vykakala a přitom hipp obsahuje mléko normálně, takže už jsem z toho jelen... Poraďte mi, co mám dělat, jinak já už se snad vrhnu hlavou proti zdi...

pe_tu_ss_ka
13. srp 2024

@dnn co do stravy nemám radu. Ale možná bych sd zaměřila na vitamin D.. u syna jsme museli přejít na doplněk stravy, protože po vigantolu bylo peklo. U dcery jsme to ani nezkoušeli.

miryp
13. srp 2024

Jak dlouho jsi byla na striktní bezmléčné dietě a jak dlouho nedostávala malá žádné UM? Čím jsi nahradila BKM u sebe? Pokud sójou, pak tam může být zkřížená alergie (mám to tak já i syn), nebo může reagovat třeba na vejce a lepek, to bývá často spojeno v tom poporodním období.
Osobně bych doporučila vyhodit všechny přípravky na prdíky, protože zpravidla meteorismus zhoršují, vysadila bych probiotika, protože spousta miminek a zvlášť alergiků probiotika nezvládá, vyměnila bych Vigantol za jiné déčko. A rozhodně bych udržela mimčo na striktní dietě a nepodávala vůbec BKM.
Co se tvé hmotnosti týká, pak bude problém v tom, že jsi v kalorickém deficitu. Zapiš si pár dní do kalorických tabulek, jak se stravuješ, abys odhalila, kde je problém (nezapomeň, že i kojení představuje velký výdej energie).
A jinak bych tě jen chtěla podpořit, že tvé zoufalství chápu, obě naše děti mají ABKM, syn je dokonce multialergik, takže stavy, kdy jsem se psychicky hroutila a brečela, mám za sebou nesčetněkrát. Nejsi v tom sama. Ale když vychytáš, co vadí, uleví se vám oběma. Drž se.

linusha
13. srp 2024

@dnn my měli podobný problém, vše přestalo jako když utne se 4. Měsícem. A předtím jsme vyměnili vigantol za jiné D a zmírnilo se to.

dnn
autor
13. srp 2024

@pe_tu_ss_ka vigantol jsme vysadili hned, bereme terezii.

dnn
autor
13. srp 2024

@miryp jedu 14 dní na dietě a neužívám ani sójové produkty, jsem výhradně na ovoci a zelenině, kuřecím mase a rybách. Mléko když už, tak piju ovesné. BKM jsem myslela bezplenkovou komunikační metodu. UM už jsme nedávali dlouho, to bylo opravdu jen ty nějaké první dva týdny po narození.

miryp
13. srp 2024

@dnn já reagovala na tu informaci, že když jste jí v době potíží zkusili dát 2x HIPP (tedy BKM), tak se vykadila. Jak to říct slušně - kdybychom si já či děti daly BKM, tak se také po...
14 dní na dietě je na plné odeznění potíží málo, ještě stále se čistíš ty i malá. Pokud je tam znát alespoň nějaká změna k lepšímu, brala bych to jako dobré znamení. Dej tomu ještě čas.
A ještě mě napadá, s ohledem na zkušenosti se synem, zkus se v jídelníčku zaměřit na nízkohistaminové suroviny k té bezmléčné dietě, mohlo by ti to pomoct rozšířit jídelníček a ulevit malé.

pe_tu_ss_ka
13. srp 2024

@dnn někde jsem četla, že taky měnili olej, a některým dětem to dělala i Terezie. Zkuste mrknout na vitashine déčko