Holky prosim radu - jsme uz tyden u more a male se vcera rozjely pupinky. Je atopik,tak jsme si mysleli,ze je to tou zmenou prostredi a vedrem. Dneska se ale pridaly dalsi,tak uz jsem na vazkach. Ma pupinky,nekde puchyrky,nejvic na zadech,hrudniku,vzadu na krku. Sem tam na nohach a genitaliich.
Chodime kazdy den k mori,schvalne ji tam macim,aby se ji zahojil ekzem. Ale ted uz fakt nevim,jestli jde jen o ekzem. Nemela zadne teploty,je uplne v pohode,trochu se drbe. Ve skolce predtim pripady nestovic meli,ale pry se nakazit nemohla. Ale mohla kdekoliv venku ze. Tak nevim,co myslite?
Mně to jako neštovice přijde... ale nevím taky na 100%. Neštovice by měli pak na každé tečce průhlednej puchýřek naplněnej tekutinou, během několika dní by se měli udělat (moje holky to měli během dne). Tak sledovat, ale jestli jsou to puchýřky, jsou to nešovice.
Taky bych rekla, ze to jsou nestovice.
Takhle na první pohled těžko říct. Jestli jsou to neštovice, tak by se měly naplnit tekutinou, tipuju tak do zítřka. Holky měly neštovice taky bez teplot. a proč myslíš, že se ve školce nakazit nemohla? Neštovice jsou infekční ještě před výsevem pupínků, takže dítě vypadá zdravě a už to kolem sebe šíří. A inkubační doba je až 3 týdny.
Taky se mi zdá, že by to neštovice mohly být. Průběh bývá hodně různý, z našich dětí 2 měly teplotu, 2 vůbec. Akorát pozor na sluníčko -- při a po neštovicích se nemůže na sluníčko, můžou pak zůstávat po pupínkách jizvy.
Co takhle dojet k doktorovi? Uplne me nsdzvedava, když je něco diteti a misto toho,aby jste jeli k doktorovi tak to rozebirate tady.
@tehulka1167 tak neštovice nejsou něco, s čím by se musel člověk hnát k dr.
@tehulka1167 já s neštovicema ani s jednou u doktora nebyla... U první jsem volala, doktorka řekla že když nejsou komplikace tak neřešit, tak jsem neřešila... Jen jsme byli doma aby jsme někoho nenakazili... Na dovče u moře bych už tuplem s neštovicema mezi lidi nelítala...
taky se mi to zdá na neštovice, možná bych zkusila sehnat v lékárně nějaký krém a nechodit na sluníčko, což na dovolené u moře je asi na prd ☹
jasně, že to jsou neštovice. Naše malá je měla přesně touto dobou loni. Já jinak jsem s tím taky nikde u dr. nebyla ani u jednoho z mých dětí. Byly všechny bez teploty, jen ty pupence.
Taky myslím,že to jsou neštovice. Takže nechodit na sluníčko a nekoupat. 😒
Proč se vlastně nesmí koupat? a jak dlouho? jako myslím ve vaně. V bazénu je to vůči ostatním jasné
@finlay kvůli puchejřkům, aby se nepoškodili a nezůstali jizvy. A nepoužívat mýdlo a nemýt, prostě jen osprchovat rychle...
ty pupínky musí schnout, rozmáčení ve vodě jim nesvědčí, blbě se hojí..no, jak postupovat u moře nevím, počítám, že i místní děti je maj, že..a žádné koupání, ani slunce, a větřík, všechno špatně, že ☹
Taky bych řekla, že jsou to asi neštovice, ale zatím těžko soudit. Zkuste vyfotit zítra, nebo pozítří, to už to bude asi jasnější. Uvidíte, jak se budou vyvíjet dál? Každopádně škoda, že to vyšlo na dovolenou. Já to měla stejné s Anežkou. Sehnali jsme pudr v lékárně a střídali se s manželem u Anežky na pokoji. Já teda s ní byla víc. Průběh měla teda hrozný, ale zvládala to super. Četli jsme si pohádky a snažila jsem se jí zabavit, aby alespoň trošku zapomněla, že je u moře ak vodě se nedostane.
@hanakratka83 no právě, ta dovolená... ☹ už je to jasné jsou to. Ted uvidíme, jestli je chytne i mladší. Sofí má právě si myslím super průběh. Žádné teploty, jen se drbe, hlavně rozkrok. A je protivná, což je ale poslední dobou furt. Další vlna dětské puberty ☹ právě jsem zvažovala, jestli jet rovnou domů nebo to tu vydržet a aspon s tou mladší se chodit koupat, aspon k bazénu. A chodila pak po zaschnutí ven? Dneska to má tak 3.-4.den, pořád se rojí, tak jsem si říkala,že třeba za 3dny bychom dali nějaký výlet. Bez slunce, bez koupačky, jen se někam podívat.
@finlay také si myslím, že minimálně telefonát doktorce by neuškodil, dala by doporučení co a jak, vysvětlení apod.
kluci si je prodělali v únoru (všichni), nekoupat max. v hypermanganu, více se pak neštovice rojí a zhoršují se, vysévali se tak cca 5-6 dní, do poslední živé neštovice (to je ta, co neni zaschlá), tak je dítě pořád nakažlivé, každý může mít jiný průběh, i kluci měli každý jiný průběh, ale cca ten 11-12. den už mohli do školy a školky...na slunce rozhodně ne a dítě by mělo být v klidu bez fyzické zátěže, při tomhle horku, když se venku spotí, tak mu to k tomu svědění moc nepomůže...na svědění jsem používala fenistil a dá se přímo něco koupit i na neštovice proti svědění, prostředního syna to svědilo vážně hodně a to z lékárny zabralo víc než fenistil...
Ahoj, já si myslím, že to neštovice nejsou - koukám, že jsem jediná 😕 . Puchýřky u neštovic jsou více ohraničené, tady mi to připadá, že se jí nejdřív udělal červený flek a z toho puchýřek - tipovala bych spíš reakci kůže na tu sůl. Už jsem o tom slyšela, že někdy se atopikům v moři ekzém přechodně zhorší a pak až dojde ke zlepšení. Ale je to jen můj názor, napiš pak, jak to dopadlo 😉
@finlay Já chodila s malou ven večer, jak se setmělo. Né nikam mezi lidi, ale alespoň trošku do přírody. Přes den si trochu pospala a večer byla jak čiperka. A líbilo se jí, že může být později večer venku. Úplně k moři jsme raději nešli, protože by chtěla do vody. Ale třeba na skálu poblíž moře, kde bylo vidět moře při měsíčníku a pod. Chtěli jsme jí to alespoň trošku vynahradit, když to tak blbě vyšlo. Pokud jí to děla zle v rozkroku, nechte jí běhat doma bez kalhotek třeba v šatech, nebo sukni. Jak přiléhá prádlo, tak se může více potit a puchýřky se nevysuší, ba naopak se můžou vytvářet víc.