Jizvy po štípancích. Čím ještě ošetřit?

hezz17
17. zář 2020

Byli jsme na navsteve a deti totalne zestipali komari. Dospeli ani ň. Stipance meli nejvic v obliceji, fakt hodne. Treba 6 na kazde tvari. Uz je to 4 tydny, a po stipancich maji jizvicky, přitom si to ani jeden extra neskrabal.
Mazu jim to bioilem, ale efelt extra žádný. Čím bych jim to mohla ještě ošetřit? Preci jen bych nerada, aby kvuli 1 vikendu měli plny obličej jizev. Diky.

jansovad
17. zář 2020

máme stejnou zkušenost, jen zatím naštěstí ne na obličeji. Jizvy jsou to "jen" barvou nebo je tam kůže i zvrásněná? U nás je jen tmavší barva. Počítám, že to samo časem vybledne. Na jizvy je prý dobrá měsíčková mast, ale nemám vlastní zkušenost. Ale pokud se tomu dá nějak pomoci, ráda se nechám inspirovat.

hezz17
autor
17. zář 2020

@jansovad na rukou z drivejska ma jizvicky, ale ty si rozskrabala. Ted maji oba cervene fleky

jansovad
17. zář 2020

@hezz17 radu nemám, ale když je to jiné jen barvou, tak to snad zmizí.

krupickaskakaem
20. zář 2020

Chodím často do lesa takže jsem neustále poštípaná, poškrabaná anebo odřená, používám sprej s aloe - trochu chladí, uklidňuje a pomáhá regenerovat pokožku. Také eliminuje svědění - jsem hodně "drbavá" ;)
Zkusila bych výrobky z aloe - třeba tento sprej - https://www.lr-czech.com/aloe-vera-sprej-prvni-...
Lze použít na všemožné štípance, škrábance a drobné odřeniny. Používám třeba i na škrábance od kočky - i drobný škrábaneček mi natéká a zůstávaly mi po nich jizvičky, tenhle sprej pomáhá 🙂
Pokud byste měla zájem, písněte do zprávy - umím sehnat levněji.

hanben
23. zář 2020

@hezz17 Přímo na štípance je úplně nej Bodyfresh od JUSTu (ne žádný Fenistil apod. chemie). Na jizvy (obecně) pak San'Activ.