Dobrý den, prosím o radu. Syn 16 měsíců chytl od sourozence neštovice a měl to teda hrozné. Všude velké škaredé puchýře, mazaly jsme dle rad dr chladivou mastí, fenistil atd. nyní jsme ve fázi hojení a olupování strupů, ale mám strach že mu téměř všude zůstanou jizvy. Měl poseté opravdu celé záda, břicho, ruce a nohy mě zas tak netrápí, ale ty záda a bříško vypadají hůře. Máte zkušenosti, čím mazat, aby jsme snížilo riziko jizev? Případně zkušenost, že by to ještě časem mohlo zmizet? Moc děkuji za rady
Mazala jsem CICA kremem.
@tinkad29 My jsme hojící se stroupky mazali bepanthenem plus. Co je důležité je, chránit pak jizvičky důsledně před sluncem a pečlivě mazat spf 50, jinak ztmavnou. Synovi nakonec zůstala jen 1 světlá jizvička od té první a největší neštovice. Vše ostatní, a taky je měl ošklivé, hlavně v oblasti plen, se krásně zahojilo.
@krisstina93 neproichovali, ale samozřejmě se mu podařilo něco odloupnout dřív, tak tam asi jizvy bohužel zůstanou no 😔 mrzí mě to no, ale co se dá dělat. Jinak má ještě sem tam stroupky a ostatní jsou tmavé flíčký. Právě jsem mazala betadinou a bepanthenem
Ono to těsně po sloupani vypadá strašně. Časem to vybledne. Můžeš zkusit třeba bioil, ale ber to tak, ze neštovice prodělal skoro každý a když se kouknes na lidi kolem sebe, má někdo nějaké strašné fleky a jizvy?
@krisstina93 jojo, máte pravdu... taky jsem nad tím přemýšlela, ale jak je ještě prcek a měl to fakt všude, hrozné boláky.. tak to vypadá fakt hrozně. No byl to mordor přímo pro nás 😀Jako něco se mu asi podařilo rozškrábat přes postýlku asi, nebo nevím, ale co se dá dělat. Pravidelně natirám a budu doufat, že to ještě vybledne. Děkuji za rady 🙂
@petulkadodo a jak dlouho se to cca hojilo? Mu se dělaly snad týden v kuse, ve vlnách, měl to fakt všude a na jednom místě třeba 4 velké puchýře, opravdu všude, dokonce i plnou pusu. Jako teď už vidím nějaké krátery, tak myslím že tam už nepomůže nic no 😔 děkuji
@tinkad29 Teď jsme 9 měsíců po a všechny fleky zmizely, ale trvalo to tak 2-3 měsíce.
Jestli jste to nepropichovali a nedrbal se, tak by jizvy mít neměl, ono to vybledne a zmizí, ale trvá to dlouho, klidně par měsíců. Ale já a syn mame jizvy jen tam, kde sme si to vyloženě rozdrbali, jinde ne.