Jiná teplota na čele a v zadku. Je to normální?

marketav94
8. srp 2023

Ahoj holky, nevíte jestli je to normální?

Syn je dnes po očkování, hoří mu čelo/hlava - bezkontaktním teploměrem jsem naměřila 38,8.

V zadečku jsem naměřila 37,5.

Je to normální? Máte někdo stejnou zkušenost?

cilkat
8. srp 2023

Že je jiná teplota na různých částech těla je normální. Ale že začíná takle od hlavy zkušenost nemám. Tohle bych srážela i léky, i lokálně "mokrým hadrem" na hlavě.

luciejonsztova
9. srp 2023

Teplota v zadečku by se dokonce měla o 0,5 stupně odečíst. Nevím teda jak u dětí, ale myslím, že to bude stejné.
K bezkontaktním teploměrům, těm vůbec nevěřím. Stačí, že je člověk zpocený a hned má vyšší teplotu. Vlastní zkušenost při měření pacientů na oddělení. Bylo léto, vedro, šli se měřit teploty a všichni, ale opravdu všichni měli horečky, popř. zvýšené teploty.

srnii
9. srp 2023

Ty bezkontaktní jsou jen orientační, nikdy bych podle nich nedávala léky. I v práci v nemocnici jsme vždycky, když měl někdo bezkontaktním teplotu, jsme ještě přeměřili klasickým v podpaží. I v popisu toho teploměru je uvedeno x případů kdy se nemá teplota měřit, že hodně věcí to zkresluje. Řídila bych se tím údajem naměřeným v konečníku (odečíst 0,5 stupně), případně ještě změřila v podpaží.

marketav94
autor
9. srp 2023

Ok, ale syn má opravdu vařící čelo oproti zbytku těla. Nechápu. Dnes je podle zadečku bez teplot. No hlava mu vyloženě vaří a po změření má skoro 39.
Když zmeřím tímto teplomerem místnost, tak teplota je na desetiny stejná (21,1) jako na termostatu. To stejné moje i partnerova teplota odpovídá teplotě naměřené v podpaží.
Volala jsem k doktorce a ta mi řekla, ať se řídíme podle zadečku, ale syn vypadá na teplotu a opravdu hoří.

leymea
9. srp 2023

@marketav94 taky bych se spise ridila podle mereni v zadecku, ale je to teda zvlastni. Hlavne kdyz hori. Zbytek tela ma normalni? Neni teplej?

marketav94
autor
9. srp 2023

@leymea ne, zbytek těla normální. Ruce a nohy studenější. Taky bych se podle toho rada řídila, ale prostě mi to nedá

nousa27
21. zář 2024

@marketav94
Ahoj ..chci se zeptat jak to u vás dopadlo? Mám ten samý problém.. malá hoří a dle bezkontaktního teploměru má 38,6 a v zadečku 37,3 ...