Ahoj holky, nevíte jestli je to normální?
Syn je dnes po očkování, hoří mu čelo/hlava - bezkontaktním teploměrem jsem naměřila 38,8.
V zadečku jsem naměřila 37,5.
Je to normální? Máte někdo stejnou zkušenost?
Teplota v zadečku by se dokonce měla o 0,5 stupně odečíst. Nevím teda jak u dětí, ale myslím, že to bude stejné.
K bezkontaktním teploměrům, těm vůbec nevěřím. Stačí, že je člověk zpocený a hned má vyšší teplotu. Vlastní zkušenost při měření pacientů na oddělení. Bylo léto, vedro, šli se měřit teploty a všichni, ale opravdu všichni měli horečky, popř. zvýšené teploty.
Ty bezkontaktní jsou jen orientační, nikdy bych podle nich nedávala léky. I v práci v nemocnici jsme vždycky, když měl někdo bezkontaktním teplotu, jsme ještě přeměřili klasickým v podpaží. I v popisu toho teploměru je uvedeno x případů kdy se nemá teplota měřit, že hodně věcí to zkresluje. Řídila bych se tím údajem naměřeným v konečníku (odečíst 0,5 stupně), případně ještě změřila v podpaží.
Ok, ale syn má opravdu vařící čelo oproti zbytku těla. Nechápu. Dnes je podle zadečku bez teplot. No hlava mu vyloženě vaří a po změření má skoro 39.
Když zmeřím tímto teplomerem místnost, tak teplota je na desetiny stejná (21,1) jako na termostatu. To stejné moje i partnerova teplota odpovídá teplotě naměřené v podpaží.
Volala jsem k doktorce a ta mi řekla, ať se řídíme podle zadečku, ale syn vypadá na teplotu a opravdu hoří.
@marketav94 taky bych se spise ridila podle mereni v zadecku, ale je to teda zvlastni. Hlavne kdyz hori. Zbytek tela ma normalni? Neni teplej?
@leymea ne, zbytek těla normální. Ruce a nohy studenější. Taky bych se podle toho rada řídila, ale prostě mi to nedá
@marketav94
Ahoj ..chci se zeptat jak to u vás dopadlo? Mám ten samý problém.. malá hoří a dle bezkontaktního teploměru má 38,6 a v zadečku 37,3 ...
Že je jiná teplota na různých částech těla je normální. Ale že začíná takle od hlavy zkušenost nemám. Tohle bych srážela i léky, i lokálně "mokrým hadrem" na hlavě.