Jet s dítětem k moři s vlhkým kašlem?

ankaska
13. črc 2022

Dobrý den,mala má vlhký kašel.ked doktorka malú poslouchala.tak na jednom mieste niečo slyšela.

Noooo iba my lístky na vlak máme dávno kúpené a regio jet nám nic nevrátí a to keď ideme ako rodina je 13000 Kč.ideme vo vlastnom kúpe.
No iba nechcem,aby sa to malej nejako nezhoršilo.doktorka vravela,že morský vzduch by mohol pomôcť ,ale ta cesta je náročná.
Ďakujem za odpovede.pekny deň.

Nooo

jahodi
13. črc 2022

takhle, k jednomu moři jsme cestou zjistili, že se malá rozkašlala (to se nám vůbec často stává třeba cestou k prarodičům). Koupila jsem cestou sirup a do dvou dnů jsme o ničem nevěděli.
Při další cestě jsem odjížděla já s kašlem po třech proležených dnech. Vezla jsem sebou sirup, dvě termosky abych neustále měla co popíjet, větrový bonbony atd. A tedy průplachy slanou vodou (u polskýho moře s vlnama) byly opravdu super 😀 Trvalo to nejmíň 4 dny, ale z dovči jsem odjela zdravá 🙂

marcicek84
13. črc 2022

@ankaska jako ma nabeh na prudusky nebo zapal plic,hele ja nevim,to si musi kazdy rozmyslet sam...a kdy jedete az za par dni nebo uz zitra,dr.nic preventivne nenapsala?

eliska_r
13. črc 2022

Já bych jela 🙂 pokud budete alespoň trosku v klidu a k moři se budete těšit, zvládnete cestu lépe, tudíž i malá a vzduch a moře ji určo pomůže 🙂

Kamarádka teď se synem letěla do Turecka, rýma a také vlhčí kašel a malý byl do tři dnů úplně v pohoo. Výplachy mořskou vodou mu udělali moc dobře 🙂

Ale samozřejmě musíte vědět vy!

budouci_maminka
13. črc 2022

Nechala bych si predepsat antb sebou kdyby nahodou a vyrazila bych.

keysi90
13. črc 2022

@ankaska také bych poprosila Dr o antibiotika sebou a jela bych.

leilinka1234
13. črc 2022

Obě dcery měly před odjezdem k moři vlhký kašel a rýmu. Chrchlaly a smrkaly celý měsíc před odletem. Jsme tu 4. den a je po kašli 🙂 jela bych.

jjasmina
13. črc 2022

@ankaska nu jako ja bych s dítětem s kašlem asi nikam nejela ( nebo je to spíš na uvážení) nikdy člověk neví co z toho může bejt, kor jestli jedete do zahraničí no. Jinak co se týče antb mě by je dr jen tak předem nenapsala

martiniquest
13. črc 2022

Vzala bych sebou ATB, kdyby se stav zhorsil, a jela

zuzkasim
13. črc 2022

Já bych jela. Na pohotovost se dá kdykoliv a kdekoliv a i kdybys odjela se zdravým dítětem, nemáš nikde záruku, že bude zdravé po celou dovolenou. Mořský vzduch léčí. Pokud to dítě nemá horečku, tak si dovču nenechte zkazit.

ankaska
autor
13. črc 2022

@marcicek84 na průdušky. Mali by sme jet v pátek večer.dnes bol záskok za doktorku. V pátek ešte zájdem za doktorkou po niečo, keď sa rozhodneme,že ideme.

marcicek84
13. črc 2022

@ankaska do patku se to vykrystlaizuje jeste,urcite bych si zasla na poslech a pro radu nebo co preventivne s sebou...ale pokud se to bude zlepsovat,jela bych...

budouci_maminka
13. črc 2022

@jjasmina tsk je to o pristupu..doktorka vi ze jsme normalni, prasky horem spodem detem nedavame takze ma duveru ze je pouzijem po domluve..
My takhle teda vozime antb preventivne na kazdou dovolenou - antb do usi, sirokospektralni antb, dejchaci kortikoidy..na dovolenou jezdime cca 3x rocne, zatim bylo potreba jen 1x

sorboni30
13. črc 2022

@ankaska doporucuju koupit sirup Junior Angin. Ne tabletky ale sirup. Je tam slez ktery rychle hoji..Klukům vzdy rychle pomůže a poleci krcek a kasel.
Takze male dej sirup a uzijte si more. To ji prospeje.. Ve vlaku se prospi, je tam klimatizace. Zas lepsi jak auto 😉👍

ee.liska
13. črc 2022

Určitě jeďte a užijte si to 🙂 Jediné co bych řešila, aby případně nenakazila někoho jiného. Krásnou dovolenou!

darinka84
13. črc 2022

@ankaska taky bych jela.... mořský vzduch udělá dobře

merope
13. črc 2022

Pokud to je jenom nachlazení, tak bych jela - mořský vzduch a sluníčko může udělat dobře. Vybavuji si takhle, že sestra s námi jela s dobíráním antibiotik a jeli jsme autobusem do Řecka. A bylo to fajn.

ankaska
autor
15. črc 2022

Tak nakoniec ideme.drzte palce 🙂 Naša doktorka povedala,že môžeme,že morský vzduch určite pomôže,lebo my sme pred mesiacom boli na vytahování nosnej mandle.

Ale mala ešte vlhko trochu kašle.hadam,sa jej to tam zlepší.