Dobrý den, máte s tím někdo zkušenosti? Dcera (5 let) má ječné zrno. Na očním se s námi moc nebavili a dali ji oční kapky Tobrex s tím, že to do týdne zaručeně zmizí. Jenže nezmizelo. Docela bych se ráda vyhnula tomu, aby ji to řezali.
Tak naše očařka je teda zase extra pečlivá (až mi to někdy leze na nervy 😁). Řešila jsem s dcerou (7,5) teď v červnu. Dala nám k Tobrexu ještě Opthalmo-Hydrocortison a měli jsme mazat nastřídačku každou aspoň 3x denně + obklady z heřmánku.
Říkala, že trvá někdy i několik měsíců, než se to vysbírá a praskne, že se to dlouho léčí. My jsme teda měli štěstí a cca po týdnu to prasklo a pak týden než mi přišlo, že už je to ok.
Co nám poradila a fakt se osvědčilo :
-obklady z heřmánku - říkala mokré teplo, ne suché a klidně i 5 krát denně na 10 minut (to podle mě pomohlo nejvíc)
-zrno musí být pořád mastné od masti, aby to atb mohlo působit
Takže ještě bych si nezoufala a zkuste ty obklady a hodně mastit. Držím palce, ať je brzo klid 😉
Jooo teď koukám, že máte kapky Tobrex. To je na prd. Kapky jsou fajn na zánět spojivek 🙄 Nechte si napsat mast Tobrex nebo i tu druhou, co jsem psala. Měl by v klidu předepsat i pediatr.
Kapky nevěřím, že by to vyléčily.
@nazka mne ho rezali zhruba v tom samem veku. Jinak jsem mela nekolik let opakovane a dostavala jsem na to masticku, ale na jmeno uz si nevzpomenu 😞
Kazdopadne si pamatuju, ze to trvalo vzdycky silene dlouho vylecit (tydny) a musela jsem si davat pozor, abych si rano ani neprotrela oci, nic proste, jinak se lecba prodlouzila