Ječné (vlčí?) zrno. Co s tím?

nazka
29. zář 2021

Holky, sos. Psala jsem to tu kdysi, ale bylo vše v "klidové fázi". Dcera (5let) má ječné zrno už asi měsíc. Byli jsme na očním, dostala kapky Tobrex a když to nepomohlo, řekli, že máme čekat 2,3 měsíce nebo i rok, než to praskne. Že u dětí řezání nedoporučují. Jenže dceři to narostlo teď do těchto rozměrů, přidávám foto. Jako bonus kašle, takže mi ji teď žádný očař neošetří. Nemáte nějakou babskou radu, co s tím, aby to šlo už konečně do pryč?

marulu
29. zář 2021

@nazka teplé obklady s heřmánkem

nazka
autor
29. zář 2021

@marulu zkusím, diky

snahnah
29. zář 2021

@nazka Nahřívat a jemným tlakem masírovat. Dcera to měla jako miminko, taky to rostlo, až to jednoho horkého dne prasklo. Měla to nějak přes půl roku.

ovin
29. zář 2021

@nazka Chce to co nejvíce nahřívat. Existuje i samonahřívací oční maska Posiforlid, doporučuji. Dále užívat vitamín B a zinek. Je to běh na dlouhou trať. Jsou na to i homeopatika, ale nemám osobní zkušenost.

nazka
autor
29. zář 2021

@ovin dekuju moc, vyzkouším

nazka
autor
29. zář 2021

@snahnah půl roku je teda dost 🙈

snahnah
29. zář 2021

@nazka To je, ale u dítěte by se to muselo operovat v celkové narkóze, což je vzhledem k problému mnohem větší riziko 🤷 u dospělého se to jen vyřízne v lokální anestezii (byla mamka).

jipe
29. zář 2021

@snahnah mně to řezali na třikrát, jeden z nejhorších zážitků mého života. Mně teda řekli,že je to zapouzdřené (po 2 měsících jsem šla na oční, no) a že žádná mast nepomůže

hanyzka11
29. zář 2021

@nazka Ahoj, nedávno jsem nad vámi přemýšlela, že ti napíšu, jak to u dcerky pokračuje. (přispívala jsem do minulé diskuse). A tak vidím, že teda nic moc. Zkoušely jste ty heřmánkové obklady? Minule jsem vám to doporučovala, protože nám to poradila oční. Fakt to funguje.

nazka
autor
29. zář 2021

@hanyzka11 jsi hodná, děkuju 🙂. Obklady jsme dávali, ale teda jen pár dní. Tak to nějak zintenzivnim. Přiznám se, že jak bylo léto, litali jsme furt venku a tohle jsme zanedbání.

nazka
autor
29. zář 2021

@snahnah
@jipe mně to taky 3x řezali během půl roku 🤦‍♀️ proto jsem chtěla, aby se toho dcera nějak vyvarovala. Já byla tehdy k. o. po porodu, tak jsem doufala, že si její imunita poradí lépe.