Je toto atopický exém?

martaskaaa
20. pro 2018

Dnes jsem s malym (budou mu 3 měsíce) byla u dr, protoze uz tyden pozoruji jakousi vyrážku po těle. Myslela jsem si, že je to treba suche z vody, ale ma toho vic. Na stehynkach, ramenech, loktech i trosinku na bříšku. Kůže je taková drsná. Dr rikal, že mame mazat kremem od Biodermy a kdyz to nepomůže tak kortikoidovou mastí Locoid. Nic o tom, že by to mohl byt AP neříkal. Meli jste taky takove flíčky a nebyl to atopak?

odula
20. pro 2018

@martaskaaa mno.... těžko soudit podle fotky. Ale skoro by to atopak byt mohl. Dřív než lokoid bych doporučila vysadit sladké a mliko, zkratka zbavit stravu možných nejcastejsich alergenů, a mazat tou biodernou. A pokud kortikoidy, tak možná dřív mildison. Je slabší než locoid. Jo a prý je tu skupina atopický ekzém. Tam jsou mamky s víc zkušenostmi. Zkus se poptat ;)

lucajda17
20. pro 2018

@martaskaaa
Za me mazat 5x denne, pouze vse bavlnene, bez natistenych obrazku, koupat v ciste vode, ne prilis teple a ne moc dlouho. Detska mi poradila, lipobazi, leniens a nejake mliko na suchou pokozku, nepomohlo nic, ke kozni me poslat nechtela, tak jsem si ji nasla sama. Ta mi dala recept na namichanou mast z lekarny synder+aiq calcis + jednou tydne pridat do koupele Linolu do mesice bylo po vsem, drive se s tim mala trapila vic jak pet mesicu. Doporucila bych ti kozniho, do te doby nekolikrat denne promazavat treba tou biodermou, pokud to nezrudne, melo by to byt ne prilis parfemovane. Kortikoidy bych volila jako posledni moznost, pokud se mu to rozleze skoro vsude tak potom asi nic jineho nezbude. Za me tedy casto mazat.

martaskaaa
autor
20. pro 2018

@odula @lucajda17 holky a kdyz celou dobu se stravuji stejne,jakoze si dam mlíko do kafe, jogurt... tak se to projevilo jako az ted?

odula
20. pro 2018

@lucajda17 super tipy. Ještě - mám doma atopika a peru vše v gelu bez parfemace, allergyfree či jak je to certifikovany. To udělalo taky hodně 🙂

martaskaaa
autor
20. pro 2018

@odula ja mu peru porad ve stejnem gelu prave..ach jo, to jsou problemy.😞

odula
20. pro 2018

@martaskaaa podle mě to záleží na stupni intolerance. Našemu se projevila alergie cca ve 3 tydnech , rozjelo se mu to hodně cca v 6 tydnech. Pokud má mírnou intoleranci, klidně se to mohlo projevit az teď. Dietu bezmlecnou bych nasadila kompletní, uvidíš co to udělá. .. jak jsem psala vysadit možné alergeny vč. Ořechů a čokolády a dráždivého ovoce a zeleniny (rajčata, papriký atd...) a uvidíš co to udělá. Kortikoidy třeba nebudou vůbec potřeba 🙂

lucajda17
20. pro 2018

@martaskaaa
Me treba rikala kozni, ze tyhle projevy jsou vzdycky horsi na zimu, ze ta kuze vice vysycha a musi se proste hodne promazavat. Sice dite mastne jak hrom, ale pomaha to. Vyzkousej na malem miste tu biodermu, pokud nezrudne opravdu hodne, tak mazej opravdu casto,pokud se mu to nezacne zhorsovat. A toho kozniho opravdu vyhledej, ona kolikrat obycejna namichana mast je mnohem lepsi nez tech hafo kremu na trhu. Niceho se neboj, to bude v pohode. Jeste me napadlo kdyz kojis, jestli nejis moc ovoce, treba pomerance, mandarinky atd, jinak z jidla me moc toho nenapada co by malemu nesedelo.

martaskaaa
autor
20. pro 2018

@lucajda17 neee jen banany a vcera jsem koupila mandarinky, ale ty jsem jeste nejedla. A parkrat jsem mela trochu pomela. Ale to se mu nic nedělo..az ted no. Jinak takhle uz jsem hodne omezena v jidle jak kojim a nedat si nic mlecneho, tak uz by me kleplo. Budu par dni mazat a uvidím..mam jeste konopnou mast z lekarny, to by taky mohlo mit miminko nebo raději ne?

eva118
20. pro 2018

Dcerka měla to stejné, dělalo se jí to v zimě, měla suchá místa. Hodně promazávat, mě se osvědčil amarantový olej, teď jak je větší, snese na osprchování z vyzkoušených gelů jenom dove a zase mažeme. Každému ale sedne jiná kosmetika, zkoušej a to sladké se taky snažím omezovat.

lucajda17
20. pro 2018

@martaskaaa
Tu konopnou mast bych radeji nedavala, ale to je jen muj nazor. Pokud uz tak mas omezenou stravu, tak bych na tom nic nemenila. A cim ho mazes po koupani?

kittyy17
20. pro 2018

@martaskaaa běž na kožní, a toho kortikoidu se neboj. Stačí namazat dvakrát a pak už jen Lipobase

ivuska1986
20. pro 2018

Ahojky, my se tez báli atopaku, kozni nam doporucila promazavat modrou indulonou a za mesic byl klid. Pouzivam ji hlavne na oblicejik. Jinak na telicko lipikar od la roche a sampon od Linoli.

martaskaaa
autor
21. pro 2018

@lucajda17 koupu vetsinou v samotny vodě a nekdy mu umeju prcku a telicko nivea baby a treba 1x tydne jsem mu tělíčko mazala olejickem od hipp. Ale furt to dělám stejne od narození

katchkak
21. pro 2018

Nám se atopák rozjel až někdy v měsíci. Někomu se rozjede až po očkování.. Takže to klidně možné je, že se to ukázalo až teď. Taky jsem se vyděsila, co budu vlastně jist a jde to 🙂 Jsem na bezmléčné dietě, pečivo si peču sama, nejím sladké, uzeniny, ryby, ze zeleniny akorát lilek, cuketu, dýni. Zbytek z povolených potravin malého nadyma, i když to tepelně zpracuju.. A jde to. Snídaně řeším kašemi, na oběd většinou maso krůtí nebo vepřové, občas kuřecí s přílohou a večeře domácí pečivo s například lilkovou pomazánkou nebo špaldová buchta s banánem.. Určitě začít prát v něčem šetrnějším, já používám značku Feel Eco, je to normálně k dostání v Dmku. Pozor taky na vaše oblečení, jednou u nás byla babička a chovala malého a jemu pak vyskakaly strašné fleky na obličeji. Pak mi došlo, že jak ho chovala, tak měl reakci na prášek na praní z jejího oblečení. Takže peru i mně a manželovi ve Feel Eco a babička si v něm pár triček taky vyprala. Ten začátek je náročnější, ale na internetu je spousta informací.. Za mě je návštěva kožního ztráta času.. Stejně vám napíše kortikoidy. Ty bych použila jen v nejhorším případě.. Jinak nám pomáhá zinková mast, teď jsem koupila domácí, někdo si ji i vyrábí sám. A na promazávání máme A-derma Exomega a Dětské tělové máslo od Purity Vision. Ale každému zabere něco jiného.. Já než přišla na to, co a jak, tak nám to trvalo skoro tři měsíce..

23363
21. pro 2018

U nás to samé, suchá místa... nejdřív holeně, pak zadek a potom obličej. Nejdřív jsme byly na kožním, tam různé krémy, kortikoidy... nic nepomohlo. Pak nám dr. doporučila právě Biodermu nebo La Roche pro atopiky, dala nám vzorečky... nohy a zadek byl v pohodě po třech dnech, pusinka trvala tak dva tři týdny. Ale pomohlo to super, a to jsem malou natírala jen jednou denně po koupání... poproste v lékárně, ať Vám dají nějaké vzorečky, ať nevyhazujete zbytečně peníze...

martaskaaa
autor
21. pro 2018

@23363 ja uzjsem ti biodermu koupila za 400kc a dostala jsem jeste vzorecky něčeho podobneho. Uz jsem asi 4x mazala a kůže neni uz tolik hruba, tak snad to zabere 😊

23363
21. pro 2018

@martaskaaa Tak já Vám budu držet palce!

lueur
27. pro 2018

Mame podobne flicky u sedmimesicni, takova jako drsna husi kuze? Mame to na holeni a pazich. Je to dle zname kozni prestupen atopaku a hlavne mazat, mazat, mazat. Ne olejem, spatne se vstrebava. Mazu 2x denne poctive Excipialem a po 14 dnech se to skoro ztratilo. Bereme tim ted cely telo a mala je nadherne heboucka😁 snad se ji to nerozjedecasem hur.

martaskaaa
autor
27. pro 2018

@lueur no mazu mazu, ted uz to drsne nema, ani na oko fleky nejsou videt, ale dneska jsem ho koupala a dala do vanicky od weledy mesickovou emulzi pro děti a byl total červeny flekaty a mnohem vic nez driv, mel to uz i po celych zadech. Ale vcera kdyz jsem ho u tchýně sprchovala nemel nic, tak ja nevim. Hned po novem roce jdeme k dr tak teda se zeptám

lueur
27. pro 2018

@martaskaaa mesicek ve welede je pry silny alergen. Je pry (dle kozni dr) super na neporusenou kuzi, ale jakmile tam neco je, tak davat bacha. Kdyz je kuze narusena, muze alergizovat. Nam nic nedela, ale sleduju to🙂

martaskaaa
autor
28. pro 2018

@lueur aha, to jsem nevedela 😞 on dostal balicek od weledy i jako telovy olejicek,tak jsem to porpve vyzkoušela a byl fakt hodně červený, ted uzuz nic nemamoc. Tak dekuji moc za info, uz budu koupat zas jen v hole vodě

astracreek
28. pro 2018

@martaskaaa Malý má to samé. Začalo to jedním flíčkem a přes svátky se mu to šíleně rozjelo. A dopadlo to jako viz fotka. A to jsem předtím mazala Biodermou jako šílená. Včera jsem s tím byla u doktorky, doporučila mi nějaké mastičky a dala žádanku na kožní. Jdeme na Silvestra. Malému se to fakt děsně zhoršilo :( Ale jestli vám pomůže ta Bioderma, tak super 🙂 Držím palce.

martaskaaa
autor
28. pro 2018

@astracreek jeeeezis chudacek..tak takhle toto nastesti vubec nemame,ze by to bylo tolik suche a loupaci.uz tu kuzi nemá ani tak drsnou.

astracreek
28. pro 2018

@martaskaaa Právě malý to také neměl, ale přes Vánoce se mu to takhle rozjelo! Jsem myslela, že se obklíčím, když jsem viděla, jak se to před očima zhoršuje :( Tak doufám, že u vás to tak nedopadne.