Je to podle vás alergie nebo infekce?

9. lis 2023

Ahojte maminy, 🌷 ja by som sa chcela od vas opytat, na vase skusenosti, mozno mi viete poradit. Mam podozrenie na alergiu u syna (bude mat pomaly 3 roky).
Zacalo sa to 10.10., (Chodil vtedy od 1.10. do skolky. Teraz uz iba na kruzky 2x tyzdenne, do skolky nie.) teda zacal kychat, mat sople, neskor aj vlhko kaslat, zeleny hlien, dala som sinupret, mucosolvan, physiomer, nasivin a koniec. Toto trvalo cca, dobrych 10 dni. Potom isiel zas na kruzok, tyzden ok, a opat cca toho 30.10., zacal kychat, suchat nos, ale sople nikde. Tak som cakala, kedy zas vypukne. Ale nikde nic. A odvtedy nam to trva v takom pokojnom rezime, sucha si nostek, kycha (dnes rano 9x po sebe 😳), a ked sme vonku, tak mu dost napuchne nosova sliznica (vecer vonku uz dychal ustami), a ked citim, ze doma mame suchy vzduch, tak pocujem, ze ten nos ma opat suchy. Teraz sme v takom stadiu, ze hned ako si osucha nos, tak velakrat po tomto si aj kychne.
Pouzivali sme Physiomer, potom fenistil kvapky (iba na obed a vecer, lebo bol trochu ospaly), nasivin sprej, ale nic. A cim dalej, tym je nieco horsie, teda bud sa mu jeden den zhorsi nosova sliznica a opuchne viac, druhy den nic, ale kycha viackrat za den. Ten dnesny bol extremny.
Minuly tyzden som urobila aj opatrenia, teda odstranila som koberce, parnym cisticom a vysavackou som presla zavesy, dala sprej proti roztocom na gauc, a madrace, kupili sme cisticku vzuduchu (na prach, alergeny, atd), a momentalne mu vyplachujem nostek hypertonickym physiomerom. Mam pocit, ze na upchaty nos pomaha.

Oci mu neslzia, sople by som povedala, ze skor nema, ako ma, po kychani sem tam vykukne trochu - aj vodnateho, aj hustejsieho priesvitneho hlienu), nekasle, nema vyrazky, ani ekzem.

Manzel je alergicky na pel, ja na akryl, nikel, silny praci prasok, guajacuran, takze ja skor mam kozne reakcie, ale neuzivame ziadne lieky.

Objednala som ho na orl aj alergologiu pre istotu.

Co si myslite? Moze to byt alergia? Nejake bakterie zo skolky?

Dakujem pekne!

evculinda
9. lis 2023

Začali jsme synovi aplikovat výplach nosu konvickou a je po alergii, nočních záchvatech kašle

autor
10. lis 2023

@evculinda a aky roztok do nej pouzivate? Je to bezpecne a robite to kazdy den?
Jabteraz teri den vyolachujem physiomerom - hypertonickym, ako sa ma, ale mam pocit, ze to je lepsie

petramana
10. lis 2023

konvicka ale taky neni vsespasna a nekomu dokonce vadi... ja si ji koupila, vse udelala podle navodu a stejne mi ta voda zustala nekde v uchu, ze jsem na nej neslysela a musela na orl... a detem, ktere jsou na usi haklive bych ji osobne ani nedala, i kdyz to treva nekteri doktori chvali