Je to na lékaře?

29. črc 2024

Ahoj,
dcera skoro 3 roky. 2 týdny měla suchý a dráždivý kašel převážně v noci a k ránu. Přes den bez problémů a jako kdyby nic.
Od včerejška se jí spustila rýma a v noci jsem jí naměřila bezkontaktním teploměrem zvýšenou teplotu. Nonlane jí baterie kolem 37.2 max a včera měla 37.8. Kašel se jí pořád drží a změnil se na produktivní. Asi tím, jak polyká, co vykašle + spolyká někdy to, co by měla vysmrkat. Takže se stane, že v záchvatu breku nebo kašle se za poslední 2 dny pozvracela.
Šly byste v takovém případě už ráno k doktorce, ať se na ni podívá? Je mi jasné, že když zavolám, tak mi doporučí sirup na odkašlávání a na noc Fenistil kapky.
Případně co vy byste v tomto případě doporučili za medikaci?
Děkuji.

levandule_k
29. črc 2024

Já už asi ano, ale nemám děti. Kdysi jsem měla tři týdny kašel jako dospělá, bez horečky, bez rýmy. Na kašel nezabralo na to nic volně prodejného z lékárny, do toho jsem se dopovala vitamíny a pila bylinkové čaje. Jsem šla k dr. dala atb. Ty konečně zabrala, a to nejsem ten tip, co chce atb na každý prd.

klchudik
29. črc 2024

Zrovna s tímto jsme teď se synem přijeli od lékaře. Kašel, u kterého vykašlává, ale hleny polyká a velká rýma (ne zelená) 🙏🏼....na noc tusin a půl ditiadenu a přes den mucosolvan, nosík čistit mořskou vodou. Týden doma, ven může, ale ne moc na sluníčko

pampeliska1313
29. črc 2024

Šla bych. )

autor
29. črc 2024

@klchudik Rýmu velkou nemá. Smrkat jí jde, zelená není a spíš soply lítají, když si kýchne.
Zítra radši k doktorce sjedu, alespoň kvůli poslechu.