Je to jen viróza nebo zoubky?

17. kvě 2021

Hezké dopoledne holky,

Mám 7 měsíční dcerku, které není nějak moc dobře. Celý víkend mi proplakala a včera večer měla 38,5 (po ode. 38) spala celou noc. Od rána by jen spala, měla opět v 7 38,1 (po 37,6) a nyní má opět 38,6 (po 38,1). Furt by spinkala, chce být jen u mě na prsu, nechce se smát jak predtim a do toho knoura a pláče..
Volala jsem MUDr a zítra tam jdeme, prý je to asi viróza a že se uvidí.. nebo mě napadly třeba i zoubky? Ona už dva má a trpěla na teplotu i predtim, ale teď je ve stavu jako kdyby byla na ockovani. 😔 Nechci plasit, ale mám strach,aby byla v pořádku… co myslíte? Mate zkušenost? Děkuji Lucka😔

marti89
17. kvě 2021

Unavená je z horečky, chce to tulit tělo na tělo nahý a od cca 39 srážet (octový ponožky, studený zábal ruce a nohy, čípek,..) a hlídat tekutiny. Nejspíš to budou jen zoubky, umí nehezky pozlobit. Při vysokých teplotách může přijít v obraně těla i průjem.

Se staršími dětmi nebyla v kontaktu? Mohla chytit nějakou tu číselnou nemoc a třeba se teprve osype..

autor
17. kvě 2021

@marti89 jasně… snad to bude v pohodě, děkuji moc

marti89
17. kvě 2021

Nemá v pusince vidět nateklý dásně? Že by se ty zoubky potvrdily..

autor
17. kvě 2021

@marti89 no má takovou větší bouli nahoře bělejsi, jenomže to mi přijde skoro všude 🙄😂 teď ji vyrostly dva dole, tak nevím

treasurka
17. kvě 2021

S největší pravděpodobností je to nějaká běžná dětská nemoc, do tří dnů se ti osype a pak už to bude dobrý. Hodně kojit, doplní tekutiny z teploty. Já osobně jsem s tímhle ani k doktorce nechodila, spíš tam ještě něco chytí, je ve stresu a td., ale pro klid duše...

cilkat
17. kvě 2021

Dost to zní jako nějaká šestá, pátá nebo nějaká taková nemoc. Je to opruz, ale obvykle se čtvrtý den objeví vyrážka a pátý den už je víceméně klid...

zmrzlinka
17. kvě 2021

Může to být viróza ,zuby,angína ,močové cesty,6.nemoc nebo 5.nemoc.....bez vyšetření těžko říct.....

123veronika
17. kvě 2021

Dobrý večer. Tak my máme zrovna čerstvou zkušenost s roční dcerou, bohužel ne příliš dobrou. Začla špatně jíst, přidala se zvýšená teplota po 2 dny na večer. Třetí den už měla horečky 38,5 po odečtu, takže následují den jsme šli k doktorovi. Prý virová angína, nic na to není, že to odezní do 3 dnů. Horečky stále přetrvávaly, dcera nic nejdledla, jen se kojila, takže jsme opět vyrazili k doktorovi. Pořádná angína a CRP 160. Nasadil antibiotika, ale že by to ještě mohl byt zánět močových cest, že je to CRP hodně vysoké. Nicméně dceři ani po 2 dnech lépe nebylo, takže jsme jeli na pohotovost. CRP 180, takže nás rovnou hospitalizovali a po dalším vyšetření z toho k angíně byl ještě zánět ledvin ☹️ 4 dny strávené v nemocnici bohatě stačily, teď se doléčujeme doma. Takže za mě určitě nepodceňovat. Může to být banalita a nemusí.

autor
17. kvě 2021

@123veronika Děkuji moc všem. Zítra právě jdeme k MUDr a pokud se to nebude zdát, tak jí udělají i to CRP, takže budu moudřejší zítra. Moc mě to mrzí, chuděrka, tak ať se ji brzy uleví😔

123veronika
18. kvě 2021

Tak Vam držím palečky, ať je to jenom nějaká blbost 🙂 A děkujeme!!!

autor
18. kvě 2021

@123veronika byly jsme u MUDr a vůbec nic ji není, asi zoubky, má to nahoře trosku vyboulené, teploty klesly a tak snad dobrý, děkujeme 😍