Je to hlen ve stolici novorozence?

komarnice
5. lis 2021

Ahoj holky,

omlouvam se za „nechutnou“ fotku, ale trwba nekdo resil podobny problem a bude vedet poradit, nez pujdeme k doktorce.

Nas maly ma 2,5 tydne a ma ve stolici tyto hleny/nitky nevim presne jak to popsat. Nenapadlo me to nejak resit, ale ted se me na to ptali v nemocnici a me doslo, ze to tam ma uz celkem dlouho.

Nevite nektera prosim? Mliko jsem vysadila kvuli upornym bolestem briska pred 3 dny, ale tyto „veci“ ma v kakani uz dele.

Dekuji moc :srdce:

dvorakk5
5. lis 2021

@komarnice ano, řekla bych, že je to hlen. Dcera měla stejnou "strukturu" plus nitky krve. Vysadila jsem mléčné výrobky a bylo to lepsi, jak stolice, tak bolesti bříška. Jen to trvalo skoro měsíc, než se bezmléčná dieta projevila a doktorka mi tvrdila, že je potřeba držet dietu alespoň půl roku, aby to k něčemu bylo. Nicméně dnes dcera 16 měsíců a jí mléčné bez problémů 😉

petralp
5. lis 2021

@komarnice tohle občas mívá můj tříměsíční syn a i ty nitky jak popsala už paní nade mnou. Ale nevypadá že by byl nespokojený. Doktorce jsem to řekla a říkala, že zatím nemám nic vysazovat, spíš to hlídat. Já mléčné výrobky konzumuju docela ve velkém, tak jsem to zkusila ne vysadit, ale spíš dost omezit a je to lepší. Občas tam má ten hlen, ale už ne ty krvavé nitky. Někde jsem četla, že to nemusí být vždycky kvůli tomu mléku.