Je normální, že dítě nastoupilo do školy a je stále nemocné?

18. dub 2024

Hezké poledne dámy, jdu do pro uklidnění
Mám syna v červenci bude mít 3 roky, začátkem února začal chodit do školy, a od té doby je furt ale furt nemocný, a on to má vždycky se vší parádou. Hrozný kašel a ryma a jednou měl i teplotu, má to vždy cca týden+- takže je třeba 2 dny ve školce pak týden doma.. a furt tak dokola. Začátkem týdne jsme byli na alergologii jestli nemá třeba alergii na něco, tak výsledky budou příští týden, na ORl nám řekli že má velké mandle.
Je to normální že dítě co nastoupilo do školky je furt nemocné?
Mě už z toho totálně ale totálně hrabe. A ještě moje mamka je totální expert na nemoci, takže často slyším, no to není normální, jsme četla že to může být zánět mozkových blan, rakovina kůže atd...🤦🤦🤦🤦🤦🤦

hasara33
18. dub 2024

Zrovna tu je diskuze o tom jestli dát nebo nedat do školky dítě s vodnatou rýmou - tak to je jeden z důvodu proč nedat, aby náchylnější děti jako třeba to tvé nemusely být doma ob týden 🤷🏼‍♀️ nicméně k tvé otázce - bohužel to není nic neobvyklého, v kolektivu dětí to je běžné a teď už záleží jen na imunitě jednotlivců. Snaž se u syna podporovat obranyschopnost - zkus doplňky stravy na imunitu a doplňovat vitamin D. Víc s tím asi bohužel neuděláš. Říká se, že první rok ve školce je takový více "nemocný" a pak už to bývá lepší.

radecka1
18. dub 2024

Na začátku školky je tohle úplně normální. Většina dětí to tak má. Někdo má štěstí a má super odolné děti. U mladších sourozenců to taky bývá lepší, protože to většinou chytí od starších, ještě než do školky jdou a taky už to matky tolik neřeší jako u prvního, protože s tím počítají.

dyechampion
18. dub 2024

Je to normalni, ja teda boostuju imunitu, Dcko, Cecko atd. a hodne zdraveho jidla, denne byt na vzduchu alespon 2-3h.

te_reza
18. dub 2024

Na začátku to normální je, otázka je, jak dlouho to trvá. Holka měla předpoklad k velké mandli a alergiím už ve dvou letech, možná dřív, což se později potvrdilo a mandle musela ven, plus se zahájila léčba alergií. Teprve druhý rok od vyndání mandle a zahájení léčby alergií jsem se mohla potichu radovat, že nemám dítě věčně na hromadě.

merope
19. dub 2024

Syn se asi "promořil" v dětské skupině, kde se nachlazení až tak moc neřešilo (ale zase menší kolektiv) - takže ve školce všichni dost koukají, že je snad jediný ze třídy, co je doma spíše výjimečně. Sem-tam i spojují třídy, jednou tam byli 4.

rebe
19. dub 2024

Pracuju v lesní školce, tam je to trochu jiné, venku se bacily tolik nešíří, a poctivě přiznávám, že je to moje domněnka, důkazy pro to nemám: ale pozoruju, že děti, které chodí s radostí, že mohou trávit čas s kamarády a hraním, jsou nemocné výrazně méně než děti, pro které je adaptace obtížná, které do školky chodit musí, protože maminky musí do práce a které jsou zatím raději s maminkou než s kamarády. Takže ano, je obvyklé, že jsou děti častěji nemocné, protože se v kolektivu (a v uzavřené třídě zvlášť) setkají s větší virovou náloží. Ale zároveň má podle mého smysl pracovat s emocemi, snažit se adaptaci co nejvíc zpříjemnit a po školce ošetřovat situace, kdy maminka chyběla.

jannym
19. dub 2024

Je to uplne normalni, opacne je to abnormalita

adelisss
19. dub 2024

Z nemocí ve školce jsem měla hrozný strach. Ještě před školkou jsem chodila do herniček, na bazén, hřiště - prostě mezi děcka, ať už má dcera trochu imunitu. Taky jsem jí dala do malé dětské skupiny, kde měli infra saunu. A naštěstí kolotoč nemocí se nám celkem vyhnul. Byla doma tak 3x za školní rok. V době chřipek samozřejmě dávám vitamíny, ovoce, probiotika atd. Ale možná má dobrou imunitu od přírody.

honatko092
20. dub 2024

Jedeme takto od září - dva týdny ve školce a týden doma 🤷🏻‍♀️ Učitelky říkaly, že takto je to s 80% dětí...navíc do toho ty šílené změny počasí. Musíme vydržet, snad bude lépe 🙏

krtikkrtovaty
20. dub 2024

U nás třeba nástup do školky úplně v pohodě. Nebývaly nemocný. Obě před 2. rokem do dětské skupiny, starší navázala školkou ve 3,5. Mladší od 2,5 ve třídě pro menší děti, ale v klasické školce. Ale letošní rok je to masakr! Podle mě ty viry jsou nějaký zákeřnější. Jsem od ledna víc v doma než v práci... 😔 Mladší dokonce skončila v nemocnici, s dýchátkem a objednávkou na alergologii. Já nebyla nemocná ani nepamatuju a už jsem od nich letos nějakou svini 2x chytla... 🙈 A ani posilování imunity nepomáhá - imuno glukan, D, probiotika,... Oblékané chodí proti ostatním spíš míň mi přijde, nejsou zavřené doma a doma nepřetápíme. Fakt to nebude tak snadný. Do teď měli jen takový ty klasický 6., 7. a neštovice. Teď samá rýma, kašel, teplota... Viróza taká a onaká z jednoho kolektivu pak z druhého... 🤦

fifinka2020
20. dub 2024

Pardon, mě teda pobavila věta, že "jednou měl i teplotu" -syn totiz i k obycejne rýmě (jakože nachlazení) má vždycky i 39 horečky 🙈. A ano, máme to taky tak, je doma vždy 14 dní většinou... a to už chodí druhým rokem. Má to tak většina dětí kamarádek, některé i hůř...

fifinka2020
20. dub 2024

@adelisss to spíš. My absolvovali v podstatě to samé a nemocný je syn opravdu dost.

me_druhe_ja
20. dub 2024

@rebe to bude jen tvoje domněnka. Obě děti školku miluji, tesi se tam a ani jedno nikdy neplakalo. A jsou furt nemocný.

eviicka
20. dub 2024

@me_druhe_ja asi to nebude jediný důvod, ale já to třeba v dětství měla. Nemocná jsem přestala být úderem 11 roku a nástupem puberty. Do té doby hrůza, pořád něco. Školu i školku jsem měla ráda, tesila se tam, ale mamka mi zkrátka chyběla (byla jsem přesně to dítě, které ve školce i v družině odcházelo mezi posledními a navíc "jen" se ségrou), jakmile jsem onemocněla, mamka se mnou byla doma. Nedělala jsem to schválně, ale bylo to tam.
To že byly nemoce psychosomatický byl i závěr psychologickeho posudku, kam mě peditra odeslala. (Což jsem zjistila náhodou až teď po letech).

Takže určitě to není jediný důvod, ale stojí za to se nad ním zamyslet.

ada22
21. dub 2024

Dcera první rok ve školce vždy do středy odpadla na nějaký Kašlík rýmu. Do té doby byla zdravé dítě. Celý týden ve školce odchodila až v lednu. Takže u některých dětí normální a musí si vybudovat imunitu. Můžeš to podpořit vitamíny a být často venku. Pokud neměly teplotu a nebylo nějaké extrémní počasí, tak jsem je brala v kočárku ven i při nachlazení. Doma by mi pravděpodobně hráblo.

rozitta
21. dub 2024

Bohužel je to normální, dítě neustále nemocné. Rýma, kašel - standart. Už jste měli to jednodenní blití? To sejme i rodiče. Nějaký bacil, co tě vyřadí a jeden až dva dny. Ale úplně 😅 Pak jsou tu ještě rotaviry - to odnesou zpravidla jen děti - týden blití. Pátá, šesté , sedmá nemoc 👌 Školka je: týden ve školce, 14 dní doma. To tak je u většiny 😬 Nám strašně pomohl imunoglukan. Ve školce jsem ho synovi nasadila v červenci, bral ho do listopadu - září, říjen, listopad ani jednou nebyl nemocný, když všichni odpadávali. Pak jsem polevila a šup už se vezl 🙈 teď už je prvňák bere imunoglukan kapsle. Každý večer před spaním na lačno. Taky už od července. Za první pololetí chyběl v součtu 5 dní, ta investice se rozhodně vyplatí.

ruzovyjednorozec77
21. dub 2024

Jo, je to normální 😁 kluci byli první skolkovy rok víc doma než ve školce 👍 nikdy nedojeli 14 dní v kuse. Z počátku ani TYDEN!!! Letos je to podstatné lepší 👍 pevné nervy, vitaminky, ono se to zlepší.

adelisss
21. dub 2024

@fifinka2020 Taky pravidelně saunujete?

me_druhe_ja
21. dub 2024

@eviicka já rozhodně nechci zpochybňovat psychiku, je to mocná čarodějka, sama jsem si takhle "dopomohla" k ulcerózní kolitidě.
Ale takhle u těch dětí a jejich běžné nemocnosti jsou to ojedinělé případy. Rozhodně neplatí, že kdo do školky chodí rád, je nemocný málo a naopak. V některých případech to může ovlivnit nemocnost, ale to jsou jednotlivci.
Já byla jako dítě extrémně nemocná. Alergie, astma, do 10 let 7x zápal plic (jeden rok 2x a jednou nemocnice), kapacita plic max 70%, při nemocích 50-60... věčně průdušky....do školky jsem nechodila, az poslední rok, povinný. A dodnes to rodičům vyčítám: strašně jsem do školky chtěla, záviděla jsem ostatním, že tam spí, doma jsem se nudila, odjakživa jsem byla společenská, chtěla jsem být s dětma a ne rodiči. A taky mě to přešlo s nástupem puberty. Prostě puberta je velká změna v těle, hormony ATP...

rebe
21. dub 2024

@me_druhe_ja Napsala jsem, že děti s obtížnou adaptací jsou častěji nemocné, ne že častěji nemocné děti tam nechodí rády. Důvody, proč jsou děti často nemocné, mohou být samozřejmě různé.

95newmommy2020
21. dub 2024

Je to normální, ale podle mě to chce nějaký normální přístup. U nás se neřeší rýmičky ani kašle, takže díky tomu ta docházka není tak poznamenaná.

luckatak
21. dub 2024

@rozitta dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, které imunoglukany synovi kupujete? moc moc děkuji. lucka

rozitta
22. dub 2024

@luckatak dobrý den, kupuju ten Imunoglukan P4H . Jako menší měl sirup, musí to být v lednici, vždy pořádně protřepat a nalačno, takže jsem mu to dávala až bezprostředně před spaním, kdy byl už aspoň hodinku po jídle. A teď už je větší tak Imunoglukan kapsle. Také před spaním, nalačno. Má to v pokoji na poličce a vždy se ho jen zeptáme jestli si vzal "imunoš". Pro nás už pohoda 👍 60 tablet kupuju do pětistovky, koukám kde je v akci.

luckatak
22. dub 2024

@rozitta dobrý den, jste moc hodná, mockrát děkuji a vyzkoušíme ty kapsle, kluci i já...🙂

rozitta
23. dub 2024

@luckatak Hodně štěstí 🙂 nástup účinku je po třech měsících, nenechte se tím ale odradit, to uteče jak voda 🙂

luckatak
23. dub 2024

@rozitta 🙏🤗❤️