Je můj skoro 4měsíční syn autista?

tjke
21. led 2017

Holky posledních par dni mam nervy na dranc.pořád mi vrta hlavou ten muj za chvilku 4mes.chlapeček.
Začala jsme u něj pozorovat nektere věci ktere se mi nelibi a nezdají.
Při kojeni i usínání jen z pravého prsa jinak neusne nenaji se. Je schopnej delat kraviny az do rana nebo rvat.Když mu dam přes den leve tak jen v sede jinak kojim v leze.
Do teď hezky zvatlal a jak kdyby mluvil ale ted jen piska a křičí je nevrly u ničeho nevydrží uz ani na rukach.
Na nove hračky i vseobecne na hračky si těžko zvyka.zamraci se na ne a jak kdyby je od sebe odsouval dál nebo začne řvát.
Totalne nezvlada když mame nejakou návštěvu o pobytu v kočárku ani nemluvim.
Ja se bojim že z něho roste autista ☹ pořád me to starší je to moje první mimi.
Dekuji za Vase názory.

panickatlamicka
21. led 2017

4 mesicni? Uklidni se, jestli js autista, se diagnostikuje az v batolecim veku nejdriv. U kojence to fakf nepozna nikdo a to, co popisujes, jsou normalni kojenecky ,,vrtochy". Dej si kafe a prestan cist hruzy na intefnetu. ps: ja mam autistu.

panickatlamicka
21. led 2017

Spis bych rekla, zd mu rostou zuby. Dej si ho do satku, treba bude klidnejsi.

lindaaax
21. led 2017

Nebo mimoradne nadane dite, tam ta drazdivost a reakce na nove podnety v tomto veku je taky. A urvanost. Reakce na prsa muzou byt, ze je nechce vubec... Nebo ma ted jen spatne obdobi, brisko... Rozhodne nepropadat panice, vydrzet a venovat se mu. Ma na vsechny projevy narok, jeste je fakt pidi😉

astyna
21. led 2017

Můj švagr má Aspergera a tchýně mi vyprávěla, že měl odmala silnou preferenci na jedno prso, dudlík, hračku. Jiné absolutně odmítal. Cizí lidi nesnášel. Jakýkoliv dotyk odmala - lékař, táta - řvaní, řvaní, řvaní. Tenkrát - před 30 lety - se to tak neřešilo. Plno známých osobností - např. Einsten - to měli taky a byli geniální. S tím se to pojí a i u něj tomu tak je. Nicméně v běžném životě je nepoužitelný.

Ale abych byla i pozitivní - s dobrou péčí a výchovou lze vychovat samostatného jedince. Autismus je podstatně horší.

V tomhle věku to ale může být cokoliv, syn měl taky etapy, kdy byl uřvaný, že jsem si s ním nevěděla rady a pak zase jak sluníčko. Pokud by to trvalo déle a mělo to podle tebe horší průběh, zašla bych si pro radu za odborníkem.

lindaaax
21. led 2017

Mimoradne nadane dite nemusi mit zadne postizeni a pro normalni zivot muze byt pouzitelne, normalni psychologicky vyvoj i socialni inteligence. Nebala bych se toho a hlavne se mu venovala. Chce nosit, tak nosit. Nema rad navstevy, omezime je. Vsak je fakt jeste malicky, za mesic muze byt hodne veci jinak... 🙂

msimankova
21. led 2017

@tjke a to ti nekdo nasadil brouka do hlavy? O takovem prckovi preci nejde rict, ze nezvlada navstevy, vzdyt se uci sam teprve byt na svete. Moje dcerka se o hracky nezajimala skoro vubec, mela par nahodnych, kterych si vsimala. Plysove chrastitko se ji libi az ted, v 10 mesicich 🙂 Do prave tech 4 mesicu mi prisla pomalejsi, jenze nebyla, hlodal ve mne cervik, co mi tam zasazovali chytraci, ze je moc tlusta a tak. Nastesti mam skvelou pediatricku, vedela jsem, ze je to OK. Dneska mne to mrzi, ze jsem se takhle blbe nechala znejistit. Jak pise
@panickatlamicka, dej si kafe, nic necti a uvolni se, on to vyciti a bude lip 🙂

magdalenax
21. led 2017

@tjke Šmankote, zůstaň v klidu. Takhle malému dítěti stačí opravdu malá změna a dá to najevo. Nové záclony - bohatě stačí (to dávám jako příklad).
Nevím, jak to máš kupř. s oblečením, ale i tohle může být vodítkem nevrlosti dítěte...., náš syn, když byl malej, tak měl některé dny, kdy brečel daleko víc, než jindy. Hele, já ho jdu koupat a koukám, že měl za krčkem červený flek od těch jejich debilních štítků!, - které jsou ostré jako prase, co si budeme povídat. Značkové - neznačkové, jsou ti výrobci prostě pitomci. Zapátrej, třeba i ta plačtivost může být tím