Je možná alergie na psa?

lucinkaab
26. led 2023

Zdravím, naše 2,5leta dcera před skoro před 3 týdny měla laryngitidu kašel odezněl cca po týdnu ale teď přes týden má kašel včera se jí objevila hrozná rýma otékají oči má je červené i jedno ji slzí, tak se chci zeptat zda to nemůže být alergie na psa toho sice máme jen venku ale i tak může mi osobně domu zanést nějaký ten chlup, před 14 dny našli na alergologii naší druhy dcerce 4,5let lehkou alergii na psa a má stále kašel.
předem děkuji

kocila
26. led 2023

může mít alergii, nechte dcerku zkontrolovat na alergologii, obzvlášť pokud máte již v rodině potvrzenou alergii... může klidně mít alergii na roztoče, či jiné věci a nebo opět vrácená nějaká nemoc..

lucinkaab
autor
26. led 2023

@kocila jj tam jsme objednány 13.2. i druhá dcera má alergii na řepku, břízu, plíseň jakou koliv.

petrasipkova1
26. led 2023

nemyslím si, že by jí takhle hodně dráždil pes, který je venku. Spíš bych když už řekla prach, roztoče, plísně. jinak to ale také může být normální nemoc, když má člověk rýmu, často mu onemocní i oči, dcera to má hned. A z jednoho psího chlupu alergie fakt není.

1pomnenka
26. led 2023

Alergie na psa nebývá často na srst, ale na epitely. Pes nemusí být vůbec doma, stačí ho pohladit. Šla bych na alergologii, abych měla jistotu. Může mít na plíseň a pes je z toho venku.