Dobrý večer maminky,
Ráda bych se s Vámi poradila, o stavu mé dcerky (11m).
*PŘEDEM mi je jasné, že tu nejsme doktoři, jen se chci prostě poradit* 😊
Minulý týden jsem byla nemocná a měla jsem zánět nosohltanu, dcerku jsem normálně kojila, pak asi po 4 dnech kdy já už byla relativně oka, to vlezlo na dcerku. Hodně tekoucí rýma a teploty, ale max. do 38 a to ještě bez odečtení, takže nic extra, jinak normálně dlabala a byla veselá, jen ta rýma a víc spinkala.
Konzultovala jsem to s MUDr a říkala, že vše dělám správně (čajík na průdušky a mořská voda s odsáváním + na ucpaný nos kapky) takže jsme tam chodit nemusely, jen kdyby byly teploty.
No pak už byl klid a byla v pohodě, rýma přestala téct, že stačilo odsát už jen 1x denně, zase vše bylo při starém i její spánek. Ale už teď asi 3. den je víc plačtivá, bez teplot a rýma ji taky už neteče, jen lehce potahuje, normálně dlabe a hraje si, ale spánku teda vůbec nic nedá, je zvyklá spát docela často a teď ty 3 dny jestli mi naspí za celý den 2 hod max? V noci spala taky krásně a teď hodinu co hodinu se převaluje a kňourá. Stolici má v normě, ale dnes se asi předlábla a dokonce se mi 2x mírně pozvracela (spíš víc ublinkla)… ráno zavolám MUDr, ale vůbec nevím co by to mohlo být. 😏 Jestli zoubky třeba nebo viróza… zubů má dost a takové příznaky ještě neměla. Kor že opravdu ted skoro furt brečí a chce být jen v nosítku.. 😏 beze mě ani ránu.. vůbec jí takhle neznám…ještě chci podotknout, že jsem celý týden brala claritine na alergii (doktor mi to predepsal) tak jsem si říkala, zda to není třeba tím, ale to by ji nechytlo az teď…
Nevím vůbec jak ji mám pomoci, co pro ní mohu udělat…😢
Děkuji za radu a přeji příjemný zbytek neděle.🌸
Jana
@katebk Ještě ne. Má 11 zoubků teprva.☺️
@katebk ale je tedy ta pravda, že včera měla jednu stranu tváře dost červenou a pak to bylo dobré a hodně slintá.. a na prsu by mohla být furt a pak je tak přecpaná až si ublinkává..
Skoro bych to tipla na ty stoličky. Ono jedničky a dvojky nejsou tak široké a velké zuby. U první dcery jsme o zubech nevěděli a pak přišly čtyřky a trojky a měla i teplotu. U mladší zatím jen čtyřky a taky rozvrznutá, navíc v leže mi přijde je to horší.
@krtikkrtovaty Ty brďo… moc děkuji.. my dospělí to máme o dost lepší, ze si vezmeme třeba nimesil nebo něco silného a hotovo, ale je to bolí dost a neumí mluvit, to je to nejhorší 😢
Můžeš na noc dát Paralen. Až si aspoň v noci obě odpočinete.
No blbé je, že si neřeknou. Ale pokud se ti nezdá, tak paralen nebo nurofen klidně dej, ať se vyspí. A pokud bys viděla třeba červené nateklé dásně, tak je to jasné a můžeš zkusit nějaký gel, je toho k dostání dost.
@aselluska
@krtikkrtovaty
Holky děkuji 🥰
Ahoj. U obou mých dětí se takhle přišlo na zánět středního ucha. Nedávná rýma a k tomu špatné spaní v noci a bylo to jasné. Přitom přes den normální děti, žádné sahání na ucho a podobně a i denní spánek byl normální. Akorát v noci hledaly jakoby vyvýšenou polohu a nemohly spát. Tak raději zvažte i tuhle možnost.
Čtu až teď... My právě v 11m rýma 14 dní a sem tam teplota a nějaký průjmik a hoodně protivka a za těch 14 dní vylezly všechny 4 stoličky najednou 😁 tak držím pěsti a ať jste brzy fit 🙏
dej na noc nurofen ci neco na bolest, kdyz bude noc lepsi, pak ji evidentne neco bolelo... muzou se hybat/rust zuby, bolet hlava nebo proste neco jineho... kazdopadne kdyz se vyspi v noci, nastartuje to telicko k rychlejsi rekonvalescenci, takhle to aspon beru ja🙂 at je lepe🙂
Ahoj, a už máte prořezaný stoličky?